Dzisiaj jest 22 lis 2024, 6:04

Strefa czasowa UTC+1godz.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Cześć, posiadam kingway apollo 50 (4T). V-max około 80 ze sprzęgła na koło itp. Ale mam pytanie teraz koniec sezonu czas popieścić motor na nowy sezon. I przyszło mi do głowy zamiast tuningu który może nic nie dać może kupić silnik nowy? Mam na oku :

http://allegro.pl/silnik-cross125cc-oga ... 66340.html

Cena dość wysoka jednak z tego co piszę silnik niby pasuje do mojego cross i v-max około 120-130. Jakie macie o tym zdanie opłaca się a może nie? Może jest inny silnik za mniejsze pieniądze a lepszy? Pozdrawiam.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
siema.. może do końca się nie znam ale myśle że się nie opłaca.. bo motor Twój kosztuje 1800 nowy (tak znalazłem). a swap wyniesie Cię nie cały 1000.. i nie wiadomo ile ten motor pochodzi. ja bym nie robił.
już do swojego simsona od MZy 150 wrzuciłem i rama nie wytrzymala, ale to były mniejsze koszty.

SkUcIk

Tytuł:
*

Pojazd:
Tzw powiem Ci że ja ten motor kupiłem używany z tuningiem jakimś tam a dopiero zaczynałem wtedy jazdę na biegówkach. Fajne no jedzie te 80 ale chciał bym więcej coś mocy. A o tym silniku co podałem linka co o nim powiesz?

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
96puma96 Ten silnik z Twojego posta się nie nadaje! Popatrz dobrze na silnik w Twoim kingwayu i na ten z aukcji! u Ciebie jest rozrusznik pod silnikiem tu masz nad! przy próbie założenia rozrusznik wejdzie w miejsce gdzie obecnie masz aku! Ta wersja silnika jest mało spotykana i niestety ciężko będzie znaleść zamiennik wyższej pojemności z dolnym rozruchem... Na allegro owszem takie się trafiają ale głównie do quadów (mają inną skrzynie biegów - quad ma wsteczny i inne przełożenia)...
Łatwiej jest założyć zestaw o większej pojemności
72cc (głowica tłok i cylek)
110cc (głowica tłok cylek i wał)
lub znaleść wersje bez rozrusznika (od crossa) która będzie pasować na 100% tylko zapalać będzie się albo z kopa albo na pych...
Co do ramy nie masz się co martwić spokojnie wytrzyma a to dlatego że tę samą ramę stosują do wyższych pojemnośći! np u naszych sąsiadów są sprzedawane sprzęty z podobnym silnikiem idento raqmką tyle że o pojemności 140cc - 160cc (moce oscylują w granicach 18 - 20 KM) i nic się nie gnie i nie łamie!
>>>Orion AGB29 140cc na Youtube <<< <--- popatrz na ramkę poznajesz?
jedyny kiepski wynalazek w tym modelu to mocowanie tylnego reflektora - jeżeli jeszcze nie odpadło to zrobi to niebawem! Seryjnie ten model nie był wyposażony w światła i miał służyc jako midicross (coś pomiędzy pocketem a "dorosłym" crossem)... jednak ktoś wpadł na pomysł dołożenia mu świateł i zrobienia z crossa sprzetu na ulicę)... I o ile z przodu jest to zrobione dosyć solidnie to z tyłu mocowanie pęka po jakimś czasie... Wszystko (światło tablica i kierunki) da się jednak przenieść głębiej w nadkole i zamocować do zadupka bez żadnych wątpliwych "specjalnych subframe"...
;-)

Obrazek

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ]