Dzisiaj jest 10 sie 2025, 21:16

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Wymiana Wału
*

Pojazd: Peugeot Zenith
Siemanko :D Będę wymieniał wał w swoim peugeot'cie i pytanie jest takie jak odkręcić magneto tzw domowym sposobem ? :D Szukałem takich tematów ale nie mogę obczaić dokładnie co gdzie i jak :) Może wam uda się to jakoś jasno wytłumaczyć.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pojazd: E46/ Vega swap Piaggio 125
Mobil151, może czymś takim się uda? Ja dziś będę próbował takie coś zrobić właśnie takim ściągaczem
http://domtechniczny24.pl/bilder/sciaga ... 802067.jpg

Zapraszam do obejrzenia mojego swapu, kiedyś siedział chiński 4t,następnie minarelli horizontal a teraz piaggio 125cc

post2459516.html#p2459516

maciej3290 pisze:
Prawda taka ,że doniczka była pełna i do baku się spuścił i mu dysze zalepiło

*

Pojazd: Peugeot Zenith
No właśnie nie posiadam takich o to narzędzi i dla tego pytanie czy da radę domowym sposobem :p

Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
jak nie masz czym to niestety ci nie pomogę xD jak domowym sposobem to młotkiem może ...

**

Pojazd: TZR Blue White
bart1aerox100 pisze:
jak nie masz czym to niestety ci nie pomogę xD jak domowym sposobem to młotkiem może ...

Kolejny wsior, ktory mysli ze pomoze. Najlepiej to w czolo sie jebnij mlotkiem, a nie tu glupoty wymyslasz. Jeszcze sobie szkod chlopak narobi przez te twoje wiejskie pomysly rodem ze stodoly. Co do magneta to sprobuj je jakos zablokowac, pomysl a na pewno ci sie uda.

Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
jak byś znawco "rodem ze stodoły" nie zauważył to była ironia ... moja wina że ludzie nie mają narzędzi ?

**

bart1aerox100 pisze:
jak byś znawco "rodem ze stodoły" nie zauważył to była ironia ... moja wina że ludzie nie mają narzędzi ?

Ja to swoj pojazd balbym sie oddac w twoje rece, do naprawy. Skoro Ty zalatwiasz wszystko mlotkiem czy innymi narzedziami, ktore nie sa do tego to zycze Ci powodzenia.
Skoro nie maja narzedzi to im pomoz jak cos odkrecic, pomoz jak zrobic prowizoryczne narzedzie a nie tu z mlotkiem wyskakujesz. Mam prawo do swojej opinii, wiec ja wyrazam. - Nie uznawaj tego za hejt.

Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
nie moja wina że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, ja nie będę nikomu pomagał robić prowizorycznych narzędzi bo takich nie posiadam i albo się ma albo nie a poza tym gdzie jest napisane że ja coś robię młotkiem przy wymianie wału ? chociaż masz rację że często się go używa, nawet zdarza się przy skuterach ale jedynie do odkręcania zapieczonych śrub śrubokrętem udarowym. jak byś nie wiedział jak wygląda to wklejałem kiedyś foto w moim temacie gdzie wklejam część moich prac. wystarczy poszukać

**

bart1aerox100 pisze:
nie moja wina że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, ja nie będę nikomu pomagał robić prowizorycznych narzędzi bo takich nie posiadam i albo się ma albo nie a poza tym gdzie jest napisane że ja coś robię młotkiem przy wymianie wału ? chociaż masz rację że często się go używa, nawet zdarza się przy skuterach ale jedynie do odkręcania zapieczonych śrub śrubokrętem udarowym. jak byś nie wiedział jak wygląda to wklejałem kiedyś foto w moim temacie gdzie wklejam część moich prac. wystarczy poszukać

To wlasnie ty nie masz wystarczajacych argumentow, aby mi opowiedziec to wylatujesz z czytaniem ze zrozumieniem. To samo moge Ci polecic, przeczytaj wszystko pare razy, poukladaj sobie to w glowce i dopiero pisz odpowiedz. Twoj temat mnie nie interesuje, jestesmy tu i teraz, w tym temacie - zadnym innym. Mlotek moze i sluzy do pomocy przy srubokrecie udarowym, ale nie przy odkrecaniu magneta. Twoje dziwne pomysly zachowaj dla siebie, gubisz sie juz w tym co piszesz. ;]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ]