Dzisiaj jest 21 lut 2025, 14:27

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Aerox
Witam mam problem ze swoim roxem. Od jakiegoś czasu rox ma bardzo wysokie obroty, napęd bardzo się grzeje, nie przekłada mocy na koło. Po kilkuminutowej jeździe dzwon parzy. Nie wiem co to może być sprzęgło się ślizga, za słaba sprężyna i ślizga się pasek, a może po prostu za mocny wydech do seri.
Setup:
- cylinder seria
- wydech top nardo replica
- wariator stage6 sport pro (rolki 4g)
- pasek malossi x-kevlar
- centralka stage6 hard
- dzwon tec cnc r
- sprzęgło tec evo racing (czerwone sprężynki naciągnięte do połowy)
- gaźnik dellorto 17,5
Wcześniej miałem pro replice było podobnie. Jak nacisnę hamulec i dam gazu aerox wkręca się na wysokie obroty. Od 0 do 20 km/h rox wyje potem jest już lepiej. Dodam, że sprzęgło chwyta tylko około 25% okładzin (jak nie mniej). Próbowałem regulować sprężynami stage6 medium, seryjna ale na tej hard jest na razie najlepiej. Aktualnie mam włożone rolki 4 g ponieważ na cięższych jeździł dobrze tylko przez kilka minut dopóki napęd był jeszcze zimny potem od 45 do 70 jest muł. Niby centralka stage6 a i tak mięknie. Macie jakieś pomysły co zrobić aby rox jeździł normalnie tzn. nie wył tak, dało się go postawić na koło ?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*

Pojazd:
Potrzeba twardej sprezyny centralnej nawet bardzo. Pasek to kevlar więc albo jest za luzny ( sprawdź na postoju ) albo musi się ułożyć. Czyli próbowałes wsadzac sprezynki średnie j twardosci?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ]