Dzisiaj jest 15 lis 2024, 15:49

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Derbi Senda Drd Racing 08r
Witam

Mam duży problem z moim aeroxem. Skuter bez żadnego muła rusza z miejsca i wkręca się na 8.5 tys, lecz po chwili obroty spadają do 6tys i skuter ma strasznie słabe przyśpieszenie(od 20 do 30km/h aerox dosłownie się toczy). Skuter zaczyna w miarę ładnie przyśpieszać dopiero od 55km/h. V max wynosi 85km/h. W aeroxie zmieniałem sprężyny centralne na malossi biała, malossi żółta i stage6 medium i na każdej z tych sprężyn ten probelm występuje(obojętnie czy skuter jest zimny czy ciepły) Próbowałem też regulować napęd rolkami, lecz zbytnio to nic nie dało. Aerox tak jakby nie reagował na regulację, na rolkach 5.3gr kręci podobne obroty jak na rolkach 6.3gr czy 7gr. Jak myślicie czym spowodowany jest ten nagły przeskok obrotów? Dodam, że wcześniej skuter utrzymywał jednostajne obroty i ładnie przyśpieszał.

Setup aeroxa:
- wariator malossi multivar
- wydech leovince zx
- sprzęgło tec evo racing
- rolki 6.3gr
- sprężyna centralna stage6 medium
- sprężynki sprzęgła czerwnone

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*

Pojazd: Aprilia Rally '95
Moim zdaniem masz jeszcze za ciezkie rolki, tez tak mialem w swojej Apce, sprobuj dać lżejsze i powinno grac :D

*

Pojazd: Derbi Senda Drd Racing 08r
Jeżdżę teraz na 5.3gr, ale nie wiele się poprawiło skuter kręci podobne obroty jak na poprzednich. Nie sadze, że by to była wina rolek, ponieważ kiedyś na rolkach 7g kręcił mi wyższe obroty niż na tych 5.3gr. Skuter wcześniej utrzymywał równe obroty i równo przyśpieszał, a ten muł tak nagle powstał. Dodam, że aerox teraz po prostej nie chce jechać więcej niż 75km/h, czasem uda mu się rozpędzić do 80km/h. Proszę o pomoc bo już nie mam pojęcia co mu jest.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]