Hej, cześć i czołem..
Mam okazję kupić dt 80/50 za około 800zł bez papiera, nie wiem jaki rok, plastiki niby w db stanie - niedawno malowana w stylu monstera. Żeby nie było tak w miarę kolorowo to dodam, że yamaha ma problem z silniczkiem. Odpala na pych, jednakże sprzęgło "ciągnie", jutro może się dopytam sprzedającego czym to się dokładnie objawia (może coś jeszcze powie). Dodam jeszcze, że sprzedający dodaje do tego drugi silniczek tylko, że w częściach i jeszcze tylna opona jest jak nówka.
Planuję kupić nową ramę, naprawić silniczek, podreperować ją może jakiś mały tuning optyczny. Tylko nie wiem jak plastiki - podejrzewam, że jest to starszy rocznik więc czy zaczepy będą pasować.
Piszę tu, ponieważ chciałbym zaczerpnąć waszej opinii na ten temat, czy warto za tą cene taki sprzęt kupić i oceńcie moje plany, ile mniej więcej będę musiał wydać, czy silnik ze starej dt będzie pasował do mocowań silnika w nowej ramie, także to samo bym prosił z plastikami - czy stare plastiki bd pasować do nowej ramy. Może ktoś z was już takie coś robił
A i jeszcze chciałbym spytać czy to mi się w ogóle opłaci.
Z góry dzięki..