Dzisiaj jest 24 lis 2024, 19:25

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Simson SXXX, Yamaha JOG R70,
Witam wszystkich. Mam nadzieje ze ktos mi pomoze. To mój pierwszy skuter-automat. I nie ogarniam regulacji napedu.

Mój set.
-Cylinder 70 Sport Malossi.
-Gażnik 21mm Amal/Arecche. Dysza 95 filtr gabka kolor swiecy kawa z mlekiem wiec z gaznikiem jest okej.
-Wariator Malossi Multivar.
-Sprzegło Malossi Delta.
-Wydech Gianelli Extra v2
Rolki 7g malossi, sprezynki sprzegla malossi czerwone 2.2 oznaczenie twarde, sprezyna centralna biała malossi 35kg.

Problem jest taki ze przy ruszaniu rusza z wysokich obrotów i ma muła tak sztywno przyspiesza, potem od 40 do około 85km/h przyspiesza ładnie ale przy tym v-maxie zaczyna nim szarpac tak jakby pasek sie slizgał łapał czy cos takiego, wiec stac go na wiecej ale cos mu dolega. Jak zwolnie do 50 to zaczyna nim dziwnie szarpac tak ze nie moge przepisowo 50km/h jechac bo ma ciezko utrzymac niską predkosc tak sztywno w obrotach pracuje. Dodaje gazu przyspiesza po chwili. Wiec jakie zastosowac tu rolki, sprezynki, oraz sprezyne centralna? Kombinowałem juz ze sprezynkami sprzegła, rolkami ale efektów nie było widać. Jezeli ktos ma podobny zestaw niech napisze jakie czesci regulacyjne zastosował. A jak ktos sie zna to niech mi pomoze.

Mam nadzieje ze ktos mi pomoze. Z góry dziekuje i pozdrawiam.

-- 10 maja 2015, 12:57 --

Nikt mi nie pomoze? Własnym doswiadczeniem?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ]