CześćPo sprzedaniu Aprilii Rs 50 przyszedł czas na kolejną zabawę
Zamierzałem kupić 125/50. Lecz w życiu parę spraw nie pykło i przejechałem się obejrzeć ten oto śmietnik :
http://olx.pl/oferta/aprilia-rs-zapraszam-CID5-ID51AiN.html#651735d939Sprzedawca zapewniał mnie, że jest do kupienia "tylko" prawy plastik i do pospawania jest czacha. Reszta miało być picuś glancuś - napęd miał być nowy, licznik miał działać, elektryka miała być ok, przednią szybkę miał mieć całą i dodać ją gratis. Po przejechaniu prawie 350km do tej małej wioski moim oczom ukazał się złom. Tłoczki hamulcowe przyniósł mi w siatce. Licznik nie działał, elektryka pocięta, plastiki obsrane czarną farbą w sprayu, przedniej szybki brak, reszta plastików która miała być cała - do pospawania... Na dodatek całe moto do malowania...
No myślałem, że z moim tatą mu nie darujemy i weźmiemy go do bagażnika i zrobimy co trzeba... No nic po długim namyśle zaproponowałem mu 2800zł - po czym sprzedawca się nie zgodził i odszedł ( Na pożegnanie został od nas wyzwany od k** i ch**
) No nic, tyle kilometrów na marne? Nie w moim wykonaniu, od razu chwyciłem za telefon i wykonałem pare telefonów do znajomych od których wcześniej w tych rejonach kupowałem motorowery
No i stało się, jeden ze znajomych miał sąsiada który chce sprzedać yamahe Tzr na 70
Od razu się do niego wybrałem
Po przyjechaniu do niego moim oczom ukazała się Yamaha tzr
Pierwszy rzut oka - Ładna... No ale nic oglądam dalej i calusieńki motocyk został pokryty bezbarwnym lakierem w sprayu
lewy plastik był połamany
No i gaźnik do regulacji ;P Po utargowaniu ponad 1500zł zabrałem ją ze sobą
h3h3. Przyjechałem do domu i zacząłem zabawe :
-Wyregulowałem gaźnik
-Plastiki zawiozłem do spawania
-Wymieniłem klocki Przód i tył
-Kupiłem TankPad
-Dorobiłem farbę
-Kupiłem nowe opony
Lecz tzr nie jest ideałem
Ma pare wad
-Na 5 i 6 biegu nie ma siły jechać
-Nie działa prędkościomierz
-Amor jest kompletnie wybity i nie da się jezdzic
-Gaźnik orginalny (16mm)
-NIe wiem co ma za wydech - lecz na pewno nie jest to seria
-Rezo 9.000 - 12.000
TZR Posiada cylinder (czarny) NoName lecz 70
Zapewne brak siły na 5 i 6 biegu jest spowodowane rysą którą zobaczyłem przez okno wydechowe...
-W najbliższym czasie wysyłam cylinder do Szlifu i Portingu
P
-Odbieram plastiki z lakierni
- Naklejam naklejki
-Kupuje gaźnik 21mm
-Keeway Matrix Full Sport
-Yamaha Tzr 50/70 2004r.
-Derbi Senda 50/70 2006r.
♦
♦
♦
--->♦♦♦ProjectX♦♦♦Rower z Silnikiem od Skutera♦♦♦<---♦