Siemanko. Panowie i Panie pytanie za 100 punktów. Tydzien temu założyłem do swojej tzr zestaw barikit 70cc, stożek malossi, dellorto 21 oraz wydech mvt s-race. I teraz mam małe kłopoty. Motorek docierany, zrobione 330km, od 100 km zacząłem go trochę przyzwyczajać do pracy na obrotach w rezo co wykazuje jak motorek faktycznie sobie radzi na nowym setupie i konfiguracji. I do konfiguracji mam pytanie - jaka dysza do czegoś takiego? Na dyszy 102 motor faktycznie ma odczuwalna moc na niższych obrotach, ale ma problem z wkręceniem się w rezo, tak jakby go przylewało. Zszedłem do dyszy 100, dalej przylewanie na rezo. Aktualnie siedzi 95mm, nie przylewa przy rezo ale za to czuje ze na wyższych biegach ma problem z wkręceniem przy 6k obrotów, oraz ma odczuwalnie mniej mocy na niskich obrotach 4-6k. Może macie podobny setup, tak wiec proszę o info jaka macie dysze oraz czy warto pokombinować iglicą? Proszę również o polecenie jakiegoś dobrego zestawu sprzeglowego (tarcze, sprężynki, przekładki) ponieważ niestety sprzęgło przy największym kopie potrafi się ślizgać Pozdro!
|