Witam , może co poniektóre osoby mnie znaja z różnych tematów w których pomagałem lub w których potrzebowałem pomocy , jestem na mielochu już ponad kilka miesiecy , założyłem konto żeby uzyskać pomoc co do zjechanego wału , uwierzcie ze nie wiedzialem prawie nic o skuterach , tak po kroku czytałem tematy, wypowiedzi różnych doświadczonych osób i moja wiedza o skuterach można powiedzieć znacząco się polepszyła .
Skuter o jakim będe prowadził temat to stara Yamaha Zest , albo raczej MBK Evolis z 1996 roku , sprowadzona prawdopodobnie z Niemiec w 2009 roku . Jeździł nią jakiś starszy pan , nie była w idealnym stanie ale też nie w najgorszym , stała przez 2 lata u taty , w 2011 roku dostałem ją na dzień dziecka . Posiada silnik Minarelli Horizontal typ leżący przebieg 56tysiecy km
.
Odkąd tu jestem i odkad uzyskalem podpowiedz co zrobić ze zjechanym wałem powoli zbierałem pieniadze i kupywałem powoli części i zaczałem składać to do kupy . Poniżej wypisze dane skutera w tabelce i zamieszcze jakieś zdjęcia .
Marka : Yamaha | MBK
Model : Zest | Evolis
Rok produkcji : 1996
Przebieg : ~ 56000
Silnik : Minarelli Horizontal Leżacy | 2 T
Co w niej siedzi :
- Cylinder Stage 6 Alu AC (0 km)
- Wał Standard High Quality Tec
- Wariator Polini Speed Control
- Wydech Gianelli Silencer
- Nowe obszycie siedzenia
Plany :
- Plastiki pomalować na czarny mat
- Felgi zielony fluo
- Naklejki MHR Team | Stage 6 | Polini ( Jedne z nich )
- Polerka przekładni
- Lusterka F1
- Ryfle pod nogi
- Nowa lampa Street Custom wmontowana w czasze
- Przedłużka amortyzatora
- Wykonanie nadkola z wzorem Hebo
- Nowe manetki
Były próby malowania spreyami lecz wszystko sie zlało i teraz bede musiał zważać rozpuszczalnikiem NITRO i zdzierać ten shit , bo jak nałoże normalna profesjonalna farbe to wgl wyjdzie maślanka .
Zdjecia ( jedyne które posiadam , z nastepnym upem dodam wiecej )
A teraz moje :
[glow=blue]POPRAWIONE [/glow]
W Niedziele powinienem wstawić wiecej , lepszej jakości zdjęć .