Dzisiaj jest 06 mar 2025, 22:55

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam.
Wczoraj jechałem swoim piaggio ze świeżo załżonym LeoVincem TT. jechał w miarę dobrze, do czasu gdy v-max zaczął mi się zmniejszać i zgasł. tródno byo go odpalić ale odpalił. Po 10km zgasł mi i coś się zabloowało w siloniku, zacząłem szybko zwalniać, był lekki pisk i dym spod kapy wariatora. Silnik był bardzo gorący silnik. odpaliłem go, podjechałem 300m do domu, zdjałem kapę, wszystko ok ale zapach palonej gumy. Wariatorem mogłem bez problemu kręcić i nie było zadnego oporu. Spręzenie średnie. Zdjąłem głowicę i na ściankach cylka były rysy, ale nie mocne. Myślę ze tłok jkoś się zblokował, zatrzymał wariator, pisk i dym to tarcie sprzęgła/wariatora o pasek. Co o tym myslicie? Mozliwe żeby się zagrzał?? To przez ten tlumik ....

Ostatnio zmieniony 29 kwie 2011, 14:10 przez bemiirider, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
ten tłumik to powinien nawet polepszyć co chłodzenie, odblokowałeś go ???
prawdopodobnie puchnie co tłok i silnik nie ma mocy jak się zagrzeje a jak masz ryski to pewnie przez ten puchnący tłok,

dla pewności jaką masz dyszę ? spr regulację gaźnika i filtr powietrza no i odkręć świecę i zobacz w jakim jest stanie,

Honda NSR 125 <3

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mhm dziwne żeby przy zatarciu szedł dym z pod kapy wariatora a jeżeli szedł to może pasek jest już na wykonczeniu albo o coś zaczął trzeć.

Gdyby to byl pasek to by normalnie chodził i palił. Nie przekraczałeś nigdy temperatury?
Jak zdjołeś cape nie zauważyłeś żadnych wycieków np oleju?

Obrazek

...:::Wszyscy z Wawy i okolic-Wbijać:::...

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jesli blokadą jest zwężka przy kolanku tuż przy oknie wydechowym to jej nie mam. dysza 65, regulacja wydaje mi sie ze jest ok, ale prawdopodobnie dostaje troche za duzo powietrza. Zadnych wycieków, pasek po prostu tarł o sprzegło gdy się zatrzymał tłok. Wczoraj próbowałem go odpalić, i odpalił za 2 kopnięciem, i chodzil ładnie. W tej chwili jestem pewien ze on sie po prostu zagrzał. Ale dlaczego?? Co mogło byc przyczyną... Może dostawał za malo oleju?? W najbliższym czasie przeczyszczę przewody olejowe i zbiornik. Chyba że jest to spowodowane nieszczelnościami w tych plastikach które idą od wiatraka chłodzącego do cylindra?

Find us on Facebook:
https://www.facebook.com/AMCCrew

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
dym jak tak to był z paska raczej

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
No raczej... Tym bardziej ze to przed chwilą napisałem... Dlaczego mógł się tak zagrzać?!

Find us on Facebook:
https://www.facebook.com/AMCCrew

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]