Dzisiaj jest 04 gru 2024, 20:01

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jeżdżę dużo po mieśćię gdzie nie wykorzystuje dużych prędkości ale prawie cały czas jeżdżę w skórze z ochraniaczami (która sprawdza się przy wyższych prędkościach gdy jeżdzę np. z tatą) lecz w lato po prostu się pocę a wolałbym jeżdżić w T-shircie. Więc po prostu pomyślałem trochę o bezpieczeństwie i wygodzie zastanawiam się nad kupnem " zbroi " lecz nie mam zielonego pojęcia z jakiej firmy są najlepsze jakościowo. Może znajdzie się ktoś kto mi pomoże, cena założmy tak że do 500zł.

[center]Obrazek[/center]

Ostatnio zmieniony 15 maja 2010, 19:41 przez Stasiu2, łącznie zmieniany 2 razy

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jeżeli myślisz o zbroi plastikowej to odradzam, jest ona nie wygodna i uwierająca, sporo najeździłem się w różnego rodzajach zbroi na crossie i przeszkadza ona, proponował bym do spokojnej jazdy po mieście, kurtke z wbudowanymi ochraniaczami, łokcie, barki, kręgosłup, sam używam takiej kurtki, jak miałem wypadek na mojej TZR to ochroniła mnie ona przed złamaniem ręki, bądź wybiciem, albo złamaniem łokcia. Ponieważ te wbudowane płytki zamortyzowały całe uderzenie o asfalt :P

Zapraszam Moje maszyny na PJ

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Czasami jedźiłem w ojca kurtce to właśnie w niej też się pociłem a ona jest z górnej półki , nie mówię tu już o mojej skórze chodzi mi oto by jeźdźić w krótkim rękawku ale mieć zawsze jakieś zabezpieczenie.

[center]Obrazek[/center]

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
ja bym proponował coś w stylu http://rowerowy.com/ubrania_buty_ochron ... robackkids
i do tego ochraniacze jakies nie duze na lokcie i kolana + kask oczywiscie i jakies rekawiczki zeby dloni nie zetrzec na asfalcie ... wiem wiem to sklep rowerowy te gdzie ten link ale chce zauwazyc ze tam jest sprzet do jazdy wyczynowej na roweze i zapewniam ze jakosc i wytrzymalosc takiej zbroi nie odbiega od jakosci profesjonalnych zbroi motorowych.... napewno jak nie gnasz 80km/h to Ci sie nic nie stanie ...ja bym kupil cos takiego ale jedna lepiej zeby bylo wyprodukowane pod kątem "motoryzacyjnym" zeby bylo lepiej wykonane ... nie wielka roznica lecz zawsze .. cena mniejsza mniej uwiera... ja w takiej na bmx'ie skacze i raz jak zle wylądowalem na sporej hopce to nic mi sie nie stalo....

troche maslo maslane ten moj post ale napewno zrozumiecie moje intencje :P :< :roll:

Piaggio Sfera 50cm :)
Ciągnie 80km/h na prostej
a z górki około 90. :]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]