Dzisiaj jest 23 kwie 2025, 16:52

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Kingway Barracuda
Witam moj skuter to kingway barracuda 2t i mam z nim spory problem a mianowicie. Na samym poczatku jak go kupilem byl strasznie mulacy rozpedzic go do predkosci 55 trwalo wieki i oczywiscie z calym pochyleniem ciala na kierownicy bez tego 50 szedl najwyzej :D Majac troche kasy mowie wymienie wariator z rolkami paskiem bedzie git. Zakupilem wariator firmy stage6 sport pro z rolkami 5gr i sprezyna strong czarna wymienilem pasek poskladalem odpalilem a tu skuter w momencie wkrecal sie na 7-8 tys obrotow a predkosc w miejscu moze do 15km/h rozpedzil sie w miare dynamicznie potem do 45km/h predkosc rosla pomalu a obroty bardzo wysokie. Myslalem ze za lekkie rolki wiec dokupilem jeszcze rolki 6gr i 8gr i na kazdym zestawie dzialo sie to samo tyle ze przy rolkach 8gr wkrecal sie od razu "tylko" do 6-7tys obrotow zamiast 8tys jak mialo miejsce na rolkach 5 i 6gr. zdziwiony cala sytuacja mowie wymienie gaznik i wydech gdyz w gazniku i tak ssanie nie dzialalo. gaznik IR CPI 2t i wydech stage6 pro replica specjalnie przerabiany pod barracude. Odpalam i dalej to samo obroty w gore skuter w miejscu. Zalamany juz pomalu cala sytuacja postanowilem wymienic cylinder z tlokiem na 80. Po wymianie to samo tyle ze dzwiek wydechu sie poprawil nie brzmial juz jak motorynka. Przygladnalem sie z powrotem jak wyglada sprzeglo zaniepokoily mnie okladziny byly dosyc starte wiec wymienilem tez sprzeglo :D firmy tune-ex czy jakos tak. Oczywiscie problemu nie rozwiazalo :D stwierdzilem ze moze ta sprezyna nie tak za duzy moment zmienilem z powrotem na standardowa mam jeszcze jedna troche bardziej utwardzona od serii firmy top racing ale niestety lezy u kolegi w garazu zreszta i tak nie wierze ze mogla by cos zmienic. Jakies rady ? aha zamowilem jeszcze dysze do gaznika 95. w garazu mam 70 , 80 i cos pomiedzy 70 a 80 ale brak jej oznaczenia. Prosze podsuncie jeszcze jakies pomysly. Aha na zwyklym wariatorze WM na rolkach 5 do 8 dizeje sie podobnie tyle ze lagodniej jednak przechodzi na te wysokie obroty do 30 -35km/h idzie w miare fajnie ale pozniej od razu lapie obroty i predkosc w miejscu.

Ostatnio zmieniony 19 maja 2015, 5:56 przez becyk, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd: CPI aragon GP
Imię: Marcin
Zacząłeś od dupy strony. Ciężko jest wyregulować nowy napęd po późniejszej zmianie tłumika. Postaraj się założyć seryjny napęd, reguluj gaźnik na nowym tłumiku, a potem bierz się za napęd. Chyba, że znasz doskonale parametry wychylenia siłą odśrodkową danego napędu i sprzęgła, w stosunku do momentu obrotowego wału korbowego. Jest tego więcej ale nie zadręczam.

*

Pojazd: Kingway Barracuda
Dzieki za odpowiedz. Tylko chcialem zwrocic uwage ze wlasnie wczoraj w godzinach porannych pojechalem po zwykly chinski wariator za 50zl caly kpl(zabierak wentylator wariatora itp) i na tym napedzie rowniez nie szlo opanowac tych obrotow a na starym znowu muli jak nie wiem(stare wario ma przejechane min 5k nie wiem ile pierwszy wlasciciel zrobil). Nie wiem czy mam z powrotem wlozyc cylka 50 i na tym probowac sie bawic czy poczekac na wieksza dysze chociaz wydaje mi sie ze przy tym gazniku dysza 80 nie powinna byc za mala ale byc moze sie myle tez jestem nowicjuszem.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]