Dzisiaj jest 14 sie 2025, 10:13

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Zimny gaśnie
Awatar użytkownika

Pojazd:
Elo! Posiadam skuter Keeway Hurricane 2007 rok. Ma przebieg 9400km i od dawna mam w nim taki problem:
Otóż jak jest zimny to pali normalnie ale gdy daje gazu to gaśnie i potem nie chce odpalić. Wtedy odłanczam filtr powietrza od gaźnika i zatykam gaźnik szczelnie szmatką, wtedy załapie i podłanczam filtr powietrza spowrotem. Zapewniam, że filtr powietrza czyszczę regularnie jak gaźnik i świece. Ale nie zawsze ta metoda pomoga. Czasami (jak np. dziś) zgasł na amen i gdy zatykam gaźnik to załapie ale później jak filtr nasadze to znów nie pali. Czasami jak załapie to co chwilkę zdejmuję szmatkę, żeby powietrza zassał i znów zatykam i pracuje, ale gdy nasadze filtr powietrza to gaśnie. Dodam, że gdy już go odpale po tym zabiegu to strasznie dymi na ciemno niebiesko i jest zamulony przez kikadziesiąd sekund zanim się rozgrzeje. Myślałem, że może paliwa za dużo dostaje ale mało pali nieco ponad 2,5/100km jak na 2t to bardzo mało. Iglice mam na środku, dysza w gaźniku 62, gaźnik mam raczej dobrze wyregulowany. Skład mieszanki mam wykręcony prawie do końca czyli mało paliwa ale przy tej dyszy wystarczająco. Wewnątrz filtra powietrza zawsze znajduję się spore ilości oleju tego co do benzyny leje, a używam oleju Orlen 2t Semisynthetic. Proszę was bardzo o pomoc.

Sprzedam części do skutera (do regulacji napędu i gaźnika)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Spróbuj mu dać więcej paliwa ... I napisz jak chodzi po tym zabiegu .

stage6 pro replica
polini speed control

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak dam więcej paliwa to się to zdarza bardzo często (jak skład mieszanki był wkręcony na max).

Sprzedam części do skutera (do regulacji napędu i gaźnika)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]