Dzisiaj jest 28 lis 2024, 23:45

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam. Mam skuter Zipp Otis 4T, zakupiony gdzieś w 2008 roku, w większości czasu skuter stał i się kurzył, z powodu dziurawej drogi, na której się popsuł, ale był w naprawie i już jest ok. Chodzi o to, że niedawno zrobili mi piękną nową ulicę, i wzięło mnie na jazde na skuterze. Super prosta droga, ale jade, jade i pomyślałem sobie, że 45 km/h to za mało Więc poczytałem w internecie o zdjęciu blokady, ludzie piszą że wystarczy odciąć jakiś różowy kabalek, wiem gdzie się on znajduje, ale podobno urwanie tego kabelka nie zwiększy osiągów na max. Więc poczytałem dalej, i doczytałem się trochę o tuningu skuterka. Mam na chwilę obecną 650zł(mam 16 lat więc dla mnie to majątek :D ), i chcę wydać to na fajny tuning mojego skuterka, tylko że jestem troche nieobcykany w tych sprawach. I kolejne pytanie, jak już zakupie części w internecie to zdołam sobie sam je zamontować czy jakiś serwis musi być?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd: Yamaha DT 50 3MN
Co do zamontowania to zależy czy potrafisz, ale np. założenie wariatora czy sprzęgła to nic trudnego jak dla mnie, gorzej z cylkiem.Urwanie kabelka daje to że skuter wkręca się na wyższe obroty.
Następnym razem wpisz do google np. co daje przecięcie różowego kabelka i będziesz wiedział :) Pozdro.

Mój simson na:BP

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
odłączenie lub przecięcie różowego kabelka zwiększy twój v-max, ponieważ będzie kręcił wyższe obroty . a za 650 zł na twoim miejscu bym kupił cylinder, wariator i łożyska i wymienił też centralke i sprężynki sprzęgła :wink:

Obrazek
baczek642 pisze:
Może Dostaje Zadurzą Dafke pALIWA :lol:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]