Dzisiaj jest 06 sie 2025, 14:13

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Zbanowany

Pojazd:
Siema. Dzisiaj chcę Wam przedstawić projekt mojego chinola którego nie sprzedam bo mi go szkoda. Zaczęło się to jak miałem 13 lat. Do 16 roku jeździłem serią później czas na większy cyl. Wybór padł na chińską 65ccm no name która po 1000km się zatarła. Wróciłem do serii. Po 2/3 miesiącach coś się stało i skuter stał rok. Okazała się błahostka bo wężyk paliwowy się zatkał. Pewnego razu jadąc padł mi wał. Bardzo zdenerwowany zapchałem go do domu 5km i do tego 1/3 pod spore górki ;/ Nie chciało mi się już go robić więc szukałem kolejnego silnika. Znalazłem 20km od Wałbrzycha za 150zł. Kupiłem go i założyłem do siebie. Słóżył mi z pół po czym zaczął się sypać i kolega go kupił za 200zł i monitor komputerowy sony dostałem gratis. Teraz za 100zł kupiłem silnik kpl musiałem tylko wahacz dać swój. Skuter odpalił ale strasznie się dławił. Rozebrałem gaźnik po czym do tej pory nie chce odpalić. Nie mam pojęcia co z nim jest nie tak. Już jakiś czas przerabiam go pod siebie plany na zimę.
:arrow: custom przodu jak i tyłu
:arrow: wzorek w przedniej czaszy
:arrow: malowanie czarny mat i białe dodatki
:arrow: nadkole połączone z tyłem
:arrow: cylinder 80 - kupiony
:arrow: w bocznych plastikach napis "PSZEMEK" (długa historia z tą nazwą)
:arrow: xenon z przetwornicą do lampy przedniej -kupiony
:arrow: nowe aku
:arrow: nowy gaźnik
:arrow: inny amortyzator - kupiony
:arrow: gleba przodu
:arrow: inne obicie kanapy
:arrow: kanapa otwierana na bok
:arrow: po otwarciu kanapy podświetlenie schowka ledami
:arrow: kilka diód ale osadzonych z gustem naprawdopodobniej białe i bd podświetlały wzorki
:arrow: sportowy wydech (dla basu)
:arrow: lusterko f1 - kupione
:arrow: kiera BMX

I oto foty, sorki za jakość ale jutro będą lepsze ;P
Obrazek
(niestety tylko jedna coś z hostem się dzieje) ;/

Projekt oczywiście będzie trochę trwał ponieważ mam ograniczoną kasę.

Ostatnio zmieniony 19 paź 2012, 20:00 przez Pszemek, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**

Pojazd:
no plany zacne, ale foty gdzie ?:D

runner-2k7-malossi-itech-70cc-regulator-cisnienia-polini-t292703-80.html -> 70cc na wtrysku :D

https://www.facebook.com/pages/Scooters ... 7343226159 - Lajkujemy FP naszej ekipy! ScootersMmz ;)

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Foty jak pisałem będą wieczorem.

Malaga f12
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=321633

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Nie mam już siły do tego skutera. Ostatnio po kilku dobrych godzinach w garażu odpalił ale po dodawaniu gazu dławił się dokładniej to było tak na małym gazie toczył się a jak dawałem pół manety lub więcej to przerywał, albo gasł jak ruszałem z większym gazem to gasł jak jechałem z górki to co kilka sekund cos szarpnał;/ Już nie mam pomysłu co mu dolega. Do tego wyszlifowałem przednią osłonę na licznik ponieważ miała rysy po glebie co wyszpachlowałem oraz plastik był dzielony na 2 części a ja zrobiłem na gładko na 1 część. Jeszcze trochę a kupię matę szklaną oraz żywice i bd robił nadkole tzn cały tył bd połączony w 1 całość. Kolega kupił kompresor itd i pomaluje mi skuter na jaki kolor bd chciał. W planie jest niebieski subaru i złote felgi oraz tunel lub fioletowy metalik i biały tunel i koła jeszcze nie wiem ale na bank będzie ładnie. Do tego schowek pod siedzenie może za tydzień będzie otwierany na bok i chcę go wyłożyć jakimś materiałem żeby nie był plastik a materiał ale jeszcze nwm jaki. Coś wymyślę na jaki kolor. Myślałem biała wnęka kufra i podświetlenie ledowe zapalane automatycznie po otwarciu siedzenia. Zobaczymy co z tego będzie

Ostatnio zmieniony 11 lis 2012, 17:21 przez Pszemek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Możliwe że będzie swap na silnik z derbi Vamos jak kolega się namyśli. W sumie chciałbym mieć to dobry silnik a chiński na zapasie ;p Może na weekend zrobię glebę ale nie wiem jak to się robi jest jakiś poradnik?

Malaga f12
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=321633

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]