Dzisiaj jest 04 mar 2025, 0:02

Strefa czasowa UTC+1godz.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Zła dysza?
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam otóż wsadziłem w moją Aprillie nowy cylinder,zmieniłem także filtr na Polini AirBox.Pojeździłem trochę i mam następujące kłopoty:
1.Gdy jadę z 10 minut zrzucam z biegów i nie podtrzymuje obrotów to gaśnie często,choć zwiększałem jej obroty jałowe do 1.5 tys. ale wyłącze i włącze silnik obroty wracają do 1 tys.
2.Ostatnio zgasła mi choć podtrzymywałem jej obroty jak zrzucałem biegi,przejechałem ze 3 km potem zaczęła schodzić z obrotów zatrzymałem się i zgasła.Odczekałem minute zapaliłem i wszystko ok.

Tu pytania:
Mam gaźnik 19mm dell orto zmieniłem stożek choć nie zmieniłem dyszy i chyba siedzi tam 75,czy to może być jej wina? I zamierzam kupić pare dysz żeby spasować,w granicach jakich brać?
Na dotarcie wlałem do baku troche oleju żeby moto miał lepsze smarowanie,kiedy zgasł mi poraz pierwszy była dość wysoka temperatura,pod połowę wskaźnika,odczekałem trochę, 3 km i drugi raz zgasł.Czy to może być powodem? Chociaż na forum słyszałem że niektórym grzała się do czerwonego pola i nie gasła...Dodam że przed zgaśnięciem zrobiłem z 15-20 km.
Jeśli nie coś z tego co podałem to co może być przyczyną??

Obrazek

Ostatnio zmieniony 22 sie 2010, 16:34 przez DarkMan, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1 ]