Dzisiaj jest 31 sty 2025, 23:35

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Parlament Europejski przyjął zmiany w prawie dotyczące motocyklistów - a raczej ograniczające dostęp młodych adeptów tej pasji do motocykli.
Na szczęście nowe przepisy wchodzą w życie dopiero w 2012r, więc wielu z nas nie będą dotyczyć.....

Zachęcam do zapoznania się z całym artykułem:

www.scigacz.pl/Nowe,prawo,ciosem,dla,mo ... ,1777.html

Co Wy o tym sądzicie ???

Motocykliści nie są szaleńcami tylko ludźmi, którzy wiedzą czego chcą...

Jadą chłopaki na japońcach, nikt ich nie dogoni, bo kręcą do końca...

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Chyba się nie załapie na coś o większej mocy ;( W 2012 będę miał 19 lat... Chociaż może to jakiś efekt da... Ale jakim kosztem :(

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dla mnie te prawo to kompletny idiotyzm, w branży motocyklowej będzie ciężko wyżyć, spadnie ilość motocykli, a przecież tak wielu ludzi się z tego utrzymuje.
Nie wiem po co to jest, skoro prawo jazdy na samochody na być od 16 lat (z ograniczeniami, ale zawsze od 16), więc chyba to jest większe zagrożenie niż ułamek motocykli wśród samochodów.
Nie wiem po co to? Przecież w wieku 18 lat każdy jest świadomy tego co robi. Nie chcę nie jeżdzę, a nie jakiś debil w garniturku, którego wozi kierowca wielkim Mercedesem, nic o motocyklach nie wiedzący, będzie za mnie podejmował ten wybór.
Osobiście ma teraz chęć założyć glany i iść nakopać do du** temu kto to wymyślił.
Ja się jeszcze załapie, ale jeżeli byłbym młodszy jeździł bym bez prawka i rejestracji i pokazywał fuck'a każdemu kto by chciał mnie zatrzymać.
Ostatni akapit to wypowiedź tego, w którego zostało wymierzone te prawo. Ale niech więdzą, że z motocyklistami szczególnie tymi na supersportach się nie zadziera. :twisted:

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tym bardziej, że znając każdego przykładnego Polaka to mając prawo jazdy od 16 roku życia będzie jeździł sam, a nie tak jak ma być podane w prawie z pasażerem posiadającym od bodajże 5 lat prawo jazdy !!!! W tej kwestii jest to bezsens.

Może to trochę głupi aspekt/przypadek, ale 16 latek w obojętnie jakim samochodzie czy to Maluchu czy najnowszym BMW poruszający się sam lub nawet z tym wymaganym pasażerem jest w stanie wyrządzić (a raczej nawet wyrządzi) duuużżżooo więcej szkód/krzywd niż motocyklista poruszający się na motocyklu mającym trochę więcej koników........

Tak na marginesie jak 16 latkowi odbije to co może zrobić siedzący obok czy na tylnej kanapie pasażer......... Na reakcje może być już za późno.

Motocykliści nie są szaleńcami tylko ludźmi, którzy wiedzą czego chcą...

Jadą chłopaki na japońcach, nikt ich nie dogoni, bo kręcą do końca...

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Nigdy nie nachodziła Was chęć, żeby podebrać samochód rodzicom?
Mnie tak i wiem jak się zachowywałem za kółkiem, więc moim zdaniem nie jest to dobry pomysł (w Polsce).
Rozumiem, że dzieciak będzie się mógł uczyć szybciej jeździć, ale 16 lat w obecnych czasach to trochę za mało. Powiem krótko, jestem zwolennikiem by oswajać młodzież z samochodami, nawet warunek jazdy z rodzicem jest b. dobry, ale w Polsce to nie wypali, bo jesteśmy zbyt szaleni i prawo drogowe mamy za nic.
Jeżeli miałbym wziąść udział w głosowaniu zaznaczyłbym 'nie', chociaż sam zapewne bym z tego prawa jazdy w wieku 16 lat korzystał.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Szkoda słów na te ustawy :twisted: :twisted: :twisted: Dobrze że to tak szybko nie wejdzie w życie

Suzuki Marauder 125

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
No własnie,oni juz nie maja co wymyslec,ale ja w 2012 bede miec 20 lat wiec si :wink:

area w trakcie tuningu :!:

www.sbteam.pl

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ]