Krzychu0304 pisze:
Gaźnik powinien być oryginalny dellorto, czy może być zamiennik teca?
Najlepiej dellorto, ale Tec może być, tylko że musi być to Tec Pro, a nie Eco. Nowy Pro już raczej nigdzie nie dostępny, najwyżej kupno używanego, ale nie wiem czy używkę w perfekcyjnym stanie znajdziesz.
Krzychu0304 pisze:
Mam wariator polini hi speed, będzie wystarczająco dobry?
Jak najbardziej, no chyba, że jego stan wymaga jego zmiany.
Krzychu0304 pisze:
Mam bawełniany stożek polini, wystarczy czy będę musiał zamienić go na gąbkowy?
Tu chodzi tylko o dobre filtrowanie, oraz wymiary mocowania filtra do gaźnika.
Krzychu0304 pisze:
Łożyska lepsze teflonowe czy metalowe?
Metalowe jak mają już 'dość' to je słychać, teflonowych nie, więc masz już znak ostrzegawczy że łożyska są do wymiany. Ja bym brał osobiście metalowe.
Krzychu0304 pisze:
Sprzęgło musi być oryginale polini czy może być kopia motoforce racing?
Może być, jak najbardziej, zależnie od twojego budżetu. Dobrze by było, żeby sprzęgło nie było jakimś no name i miało możliwość regulacji naciągu sprężynek.
Krzychu0304 pisze:
Jest jakaś znacząca różnica miedzy wałami top racing evolution NG i high tech?
Znaczącej nie ma, jest to jak się nie mylę w jakiś sposób ulepszona odsłona poprzednika.
Krzychu0304 pisze:
Jak to jest modułami CDI? Wystarczy, że kupię jakikolwiek odblokowany za ~30zł? Motoforce racing za 90zł? A może powinienem się szarpnąć na prog cdi?
Sprawdził bym na początek, czy ten moduł, który masz aktualnie jest blokowany i potrzebna jest jego zmiana, w moim roxie seria moduł nie był blokowany.
Krzychu0304 pisze:
warto zamontować termometr mocowany pod świecę?
Oczywiście, mając termometr masz wiedzę czy scoot jest dobrze rozgrzany, jest trudniej o zagotowanie mając podgląd na temp, oraz przy tym ułatwi Ci to docieranie cylindra.