Dzisiaj jest 24 lis 2024, 1:23

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 232 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
dawidjj22, Fx sho cruisser. Chyba wersja s, Fx-s już nie pamiętam. On w dowodzie ma wpisane 250, ale na wodzie podobno 280, ale pewnie o tym wiesz. :mrgreen:

Dodałem fotke na której chyba trochę więcej widać. Dużo osób mi mówi, że te niebieskie charakterystyczne felgi nie pasują do RS, a więc moje pytanie do was, jaki Wy widzicie kolorek dla niej? :)

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=809767 <----- APCIA RS 125 <3

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=1330010#1330010 Can-am 800

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
piter__TZR07 pisze:
sony551

Chodziło mi o to, że gdybym ja był ojcem to nie kupiłbym synowi RS 125 jeżeli byłby jak większość 15 latków

I tu właśnie widać jak mu zazdrościsz.

Co do RS to jest piękna. Marzę o takiej.

Pozdro

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak dla mnie w Apkach niebieskie felgi to taki hmm znak rozpoznawczy :) tak jak w srkach tylne lampy :) mi tak się podoba :) a jak chcesz koniecznie zmieniać to chyba na czarno by je dobrze było prysnąć :)

http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... 93#2189593 Moje Audi ;)

Tytuł:
**

Pojazd:
Mam nadzieję że pochwalisz się na wiosnę pierwszym szlifie? :lol: nie no żartuję fajna apka, stan idealny, ja bym nic nie zmieniał.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Na szlify będę uważał. Wiem gdzie mogę odkręcić.:mrgreen:
Dzisiaj były pierwsze jazdy no i do 5-ego biegu doszedłem, 150 na szafce i zwolniłem, bo trochę za krótko na niej jeżdżę, żeby cisnąć ją więcej. :mrgreen:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Miki1996, z głową pojeździsz to i długo Ci posłuży :) Sprzęt na prawdę można pozazdrościć :) Niech Ci służy wiele lat :) Do czasu prawka na A to akurat wystarczające :) a wiesz może jak wygląda spalanie ?;>

http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... 93#2189593 Moje Audi ;)

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
KrystianSR50, Dzięki za dobre słowa, a spalanie przeraża, ale dokładnie nie wiem ile.
Myśle, że sporo ponad 10l. Dzisiaj na SPALONE paliwo wydałem ok.70zł, bo jakieś tam resztki jeszcze mam, a zrobiłem może 130kilometrów. Coś za coś.

Tytuł:
**

Pojazd:
Kiedy film z palenia laczka? :D Trzeba to ochrzcić jak neosa :lol: Na zakrętach fajnie można się pokłaść taką RS. Tylko spalanie mnie przeraża, nie dla mnie takie spalanie.

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Suzuki Bandit 600
Lulek96 pisze:
Jest głupota i to straszna. 12 odkręcał ją jak chciał? Ciekawe jak by zakręt przejechał. Podejrzewam, że na tyłku.

Nie wiem dlaczego, ale strasznie irytuje mnie takie coś. Bo ja jazdę na jakimś sprzęcie bez uprawnień uważam za brak szacunku do mocy jaka siedzi pod Tobą. Nawet 50 można sobie zrobić krzywdę, a 125 w 2T? Dziwię się też Twoim rodzicom, bo jak Tobie (odpukać! tfu przez lewe ramię) coś się stanie, to nie wybaczą sobie.

Skoro uważasz, że po jakimś tam czasie (po wieku maks. 2 lata) jazdy możesz spokojnie ogarnąć 125 to gratuluje, jednak w takim razie dlaczego motocyklistom z dużym doświadczeniem zdarzają się wypadki i to wcale nie na litrowych sprzętach.

Życzę jednak powodzenia i szerokiej drogi, a RS naprawdę piękna. :ups:

@Stasiu2: nasuwa mi się tylko kilka słów, których jednak nie mogę napisać, bo bym dostał warna....

Ludzie!! to jedna z najsłabszych 125 w 2t! Ja woziłem się NSR 250 2t w jego wieku i co?? Dzieciu nie jeździłeś taką RS to nie mów, to jedne z lepszych moto na początek...

Zapraszam na mój MotoBlog!
JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:
Michaś, nie każdy na forum operuje magią, zwłaszcza tajemniczym zaklęciem "Tatodaaaaaaaajpiniędze"

Ostatnio zmieniony 19 sty 2011, 14:17 przez Marcin194, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Marcin194, i to, że przejechałeś nią może z 50km uważasz za ogromne doświadczenie? Jeśli Mikiego rodzice są w stanie mu tak zaufać, to ok. Uważasz że przejechałeś trochę 250 to jesteś nieśmiertelny na moto? Gratulacje. RS słaba? 110 leci na luzie, wyobrażasz sobie jak będzie wyglądał ktoś po zwykłym upadku przy takiej prędkości po poślizgu na liściu, piachu itp. jeśli nie będzie miał na sobie kurtki, ochraniaczy na kolana, rękawiczek? A podejrzewam, że może z 10% tutaj jeździ właśnie z takim zabezpieczeniem.

Woziłeś się, pewnie po polach i drogach bez ruchu, sorry, ja na wyłączonej z ruchu uliczce jeździłem Kawą 500tką i co? Nie zrobiłem sobie krzywdy, a mimo to nie uważam, żebym mógł teraz wejść na tą samą Kawę i latać normalnie po ulicy.

I nie wiem co znaczy 'Dzieciu', nie znam takiego słowa (chrome też je podkreśla więc to nie raczej kwestia ubogiego zasobu słownictwa czy coś), ale podejrzewam, że dużo starszy nie jesteś, skoro wciąż "wozisz się" skuterem 50tką, a nawet jeśli, to widzę, że oleju w głowie mam dużo więcej...

SR 50 Mina LC '01 -> Senda DRD '03

Ostatnio zmieniony 18 sty 2011, 14:45 przez Lulek96, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Lulek96 pisze:
Marcin194, i to, że przejechałeś nią może z 50km uważasz za ogromne doświadczenie?

Nie
Cytuj:
Jeśli Mikiego rodzice są w stanie mu tak zaufać, to ok. Uważasz że przejechałeś trochę 250 to jesteś nieśmiertelny na moto? Gratulacje. RS słaba? 110 leci na luzie, wyobrażasz sobie jak będzie wyglądał ktoś po zwykłym upadku przy takiej prędkości po poślizgu na liściu, piachu itp.

Miałem okazję zaliczyć taki ślizg na MZ'cie
Na luzie nie ruszysz nawet, i tu wychodzi twoje pojęcie o motocyklu...
250 w 2t bywa częto ostrzejsze niż nie jedna 600 4t oczywiście o podobnej mocy...
Cytuj:
jeśli nie będzie miał na sobie kurtki, ochraniaczy na kolana, rękawiczek? A podejrzewam, że może z 10% tutaj jeździ właśnie z takim zabezpieczeniem.

Ty za pewne masz buzzer żołwia, golenie, rękawice i kask za 2 tyś...
Cytuj:
Woziłeś się, pewnie po polach i drogach bez ruchu, sorry, ja na wyłączonej z ruchu uliczce jeździłem Kawą 500tką i co? Nie zrobiłem sobie krzywdy, a mimo to nie uważam, żebym mógł teraz wejść na tą samą Kawę i latać normalnie po ulicy.

Jasne po polach... Zrobiłem za pewne więcej Km niż ty...
Cytuj:
I nie wiem co znaczy 'Dzieciu', nie znam takiego słowa (chrome też je podkreśla więc to nie raczej kwestia ubogiego zasobu słownictwa czy coś), ale podejrzewam, że dużo starszy nie jesteś, skoro wciąż "wozisz się" skuterem 50tką, a nawet jeśli, to widzę, że oleju w głowie mam dużo więcej...

Coś w tym złego? Świętej pamięci Mycen miał ponad 50 lat i jeździł skuterem... Dobry sposób na dojazdy do pracy, czy też szkoły...
Niestety nie wszystkich stać na to czym chciałby ktoś jeździć... Oleju? może... Kawa 500, zapewne w cross'ie i tłukłeś się nią po polach... Nie wiem co chcesz od Miki'ego ale wygląda to na czystą zazdrość... Prawidłowo i stopniowo przechodzi na coraz mocniejsze maszyny, i dobrze!

Booyaka sory ale nosi mnie... Nie znosze jak ktoś tak przejawia zazdrość na forum... "Zabijesz się" "Zaliczysz glebe" to jego sprawa... Człowiek to takie stworzenie że musi sie sparzyć by wiedzieć że boli... Mam nadzieje że Miki tego nie doświadczy...

Dobrze wybrałeś sprzęt-sporo wybacza, a też nieźle jeździ.

JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:
Michaś, nie każdy na forum operuje magią, zwłaszcza tajemniczym zaklęciem "Tatodaaaaaaaajpiniędze"

Ostatnio zmieniony 18 sty 2011, 16:00 przez Marcin194, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Człowieku, widzę, że ani oleju w głowie nie masz ani nie rozumiesz tego co czytasz.

Niczego nikomu nie zazdroszczę, ba! Uważam, że RS wygląda pięknie, a że rodzice mu pozwalają, nie mi to oceniać. Nikomu nie muszę niczego zazdrościć, bo sam źle finansowo nie stoję.

Na luzie oznacza bezproblemowo. Pewnie Twoja wypowiedź to był żart, ale powiem Ci, że mierny.

Zrobiłeś więcej KM, prawdopodobnie tak, ale ile z tego zrobiłeś na tej 250 w 2T czym się tak szczycisz?

Rozumiem, ale wnioskuję, bo każdy raczej albo jeździ skuterem do 18 i robi prawko na samochód, albo ewoluuje w stronę motocykli, więc po prostu się domyślałem, jak jest inaczej to przepraszam.

To Kawasaki to było GPZ500... mniejsza z tym, bo nie o to tutaj chodzi.

Co do samego zabezpieczenia. Jeżdzę w kurtce za 500, kasku za 800 i rękawicach za 200, między innymi ze względu na kupno tego sprzętu jeżdzę 10 letnią SR a nie czymś nowszym.

Kończę ten temat, bo rozmowa z Tobą jest bezcelowa. Jeśli z moich postów wnioskujesz, że zazdroszczę komukolwiek czegokolwiek, to pozdro 600, bo się mylisz.

Ciao.

SR 50 Mina LC '01 -> Senda DRD '03

Tytuł:
*

Pojazd:
Skaczecie sobie do gardeł jak psy w klatce :lol: .

Dzieciak ma prawo mieć to na co go stać, to że ma chojnych rodziców to druga sprawa. Jedni mają zaplecze inni nie, ja nie mam i nie narzekam ani nie zazdroszcze. Irytują mnie za to wypowiedzi małolatów "przesiadajacych się na litra" co niektórzy mogą tłumaczyć jako moją zazdrość. O "szacunku" do mocy można mówić dopiero od kilkudziesięciu koni.. akurat ta RS nie jest rewolucją i mocą nie zabija. Przypominam że zabić można się już przy 50km/h. Sama RS bardzo zgrabna i w sam raz na 1 motocykl.

Mam nadzieję że właściciel to pasjonat i nie porzuci jednośladów gdy pozna samochody. Motocykle to piękna pasja gdy wiemy co robimy i robimy to z głową..

Ostatnio zmieniony 18 sty 2011, 16:42 przez yasiek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:

Pojazd:
No apka bardzo ladna ; ) Gratuluje sprzetu. Ja tez kupilem RS 125 z 06r ale jeszcze w tej posredniej budzie;/ Oczywiscie moto mi sie bardzo podoba ale jednak w tej nowej jest miodzio :D Mam zamiar na wiosne zapisac sie na kursy na A1 :P
Jak narazie nie wyjezdzam nigdzie daleko bo strach jezdzic jak cie zlapia;/ Zalezy tez na kogo trafisz. Jeden cie moze puscic ze spuszczonym powietrzem a ktos inny zrobi z tego afere i bedzie jednym slowem lipa. Ojca prawdopodobnie by ciagli po sadach rodzinnych ze naraza dziecko na utrate zdrowia i zycia i dodatkowo pewnie duza kara pieniezna wiec niewesolo.

Nie ważne, że masz benzyne we krwi. Ważne abyś w głowie miał olej.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dante182, Co prawda, to prawda, ale jak się jedzie przepisowo(chociaż sama jazda na 125 w moim przypadku przepisowa nie jest) to nie powinni łapać. Chyba, że trafi się na taką rutynową kontrole. Można powiedzieć "zapomniałem dokumentów", ale jak się szuja trafi to będzie chciał, żeby na komendzie pokazać dokumenty..

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja miałem mieć Mito 125 (taka srebrna na allegro stoi xD) , i jedyne co mi ją odebrało to oceny :/

Ale ta twoja RS naprawdę fajna , jedyne co mi się nie podoba to niebieskie felgi w RS`kach , chociaż nie przeszkadzało by mi to tak bardzo gdybym taką miał :D

Obrazek
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... 91#2061751

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
BCpowers pisze:
Ja miałem mieć Mito 125 (taka srebrna na allegro stoi xD) , i jedyne co mi ją odebrało to oceny :/

Ale ta twoja RS naprawdę fajna , jedyne co mi się nie podoba to niebieskie felgi w RS`kach , chociaż nie przeszkadzało by mi to tak bardzo gdybym taką miał :D

Możliwe, że będą czerwone. :mrgreen:

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

No to super rób coś przy niej ...
Lulek96 pisze:
Zrobiłeś więcej KM, prawdopodobnie tak, ale ile z tego zrobiłeś na tej 250 w 2T czym się tak szczycisz?

około 450km za nim poszła na sprzedaż...
Lulek96 pisze:
Co do samego zabezpieczenia. Jeżdzę w kurtce za 500, kasku za 800 i rękawicach za 200, między innymi ze względu na kupno tego sprzętu jeżdzę 10 letnią SR a nie czymś nowszym.

Każdy jeździ jak uważa, często widuje ludzi na erłonkach w jeans'ach i t-shirt'cie, no ale co mi do tego?? to on sobie ufa, i swoim umiejętnościom... Pierwsze co zrobiłeś w tym temacie to odje****ś kazanie... Daj sobie spokój... Ocenianie kto ile ma oleju w głowie i jakie umiejetności po wypowiedziach na forum i wieku. :roll: Są ludzie którzy od 12 roku życia żyją na torze i doskonalą swoje umiejętności, są ludzie którzy kupują lytra dla szpanu w wieku lat 40 bez wcześniejszych kontaktów z motorem i toczą się przerz miasto 50km/h. Ludzie nie wam jest dane oceniać innych!
nie interesuje mnie czym i w czym jeździsz... szkoda że to forum jest ubogie w opcję ignoruj...
Jak dla mnie koniec tematu, powiedziałem co myślałem o tobie i dość... :lol:
yasiek pisze:
O "szacunku" do mocy można mówić dopiero od kilkudziesięciu koni.. akurat ta RS nie jest rewolucją i mocą nie zabija. Przypominam że zabić można się już przy 50km/h. Sama RS bardzo zgrabna i w sam raz na 1 motocykl.

Mam nadzieję że właściciel to pasjonat i nie porzuci jednośladów gdy pozna samochody. Motocykle to piękna pasja gdy wiemy co robimy i robimy to z głową..

Mądrze gadasz... jak by to forum miało taką opcję postawiłbym ci za ten post piwo! Ale zawsze pozostaje spotkanie w rzeczywistości ;) Trzeba stopniowo iść ścieżką zdobywania doświadczenia na motorze ! a nie "cfaniaczek" przejdzie ze skuterka 50cc na zzr1400 bo mu starzy kasę podrzucą...

RS jesty ładniutka, ale czy one seryjnych wydechów nie miały pod siedzeniem?? myślę że to jakiś sportowy... Felgi pomaluj na czarno, wypoleruj rant i plastiki w biel z delikatnymi akcentami w cukierkowym odcieniu różu :wink:
Miki1996 pisze:
ale jak się szuja trafi to będzie chciał, żeby na komendzie pokazać dokumenty..

A wtedy mandacik 250-5000zł i jak się to powtórzy to rozprawa sądowa o przedłużenie progu wiekowego umożliwiającego zrobienie prawka ;D

JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:

Ostatnio zmieniony 19 sty 2011, 12:55 przez Marcin194, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Marcin194, moim zdaniem to to ty mądrze gadasz:)
Ale mandat na pewno aż do 5000zł?

Mycen [*]
Malina[*]
:arrow: Morał z Historii Krótki,Lecz Nie Wszystkim Znany..Jak Nie Ma Warunków ,Nie Zapieprzamy xD
Wiele Serc Jedno Bicie BMW Ponad Życie !
Obrazek

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Tak słyszałem w TVN Turbo, bo był temat w raporcie o tym że jak ktoś ma duzo kasy to może jeździć ile chce bez prawka... Podali tam takie kwoty właśnie...

JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 232 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Następna