Dzisiaj jest 21 lut 2025, 23:36

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Raptor R700 i 80 Cab
W sumie .. Oprócz tego, że w nocy miałem kilka załamań nerwowych, zmienny nastrój, do 5 rano nie mogłem zasnąć .. Rano mi się odwidziało iść. Szedłem z tatą [ze względu na robotę papierkową, nawet nie wiedziałem gdzie to]. Po drodze huśtawka nastrojów, nawet w poczekalni na głos powiedziałem, bo 2 babki stały pod drzwiami z rękami jak do paciorka i czekały przed wszystkimi aż się drzwi otworzą - "Oo .. widzę, że teraz trzeba sobie miejsce w kolejce wymodlić" .. Miny, bezcenne :D Po tym, siedziałem ze słuchawkami na uszach, uderzając głową w ścianę .. Dosyć mocno, bo tata mnie upomniał, że nie chce za tynk płacić. Odprężające .. Chwilę przed wejściem uczucie napływających łez i tekst iście dziecięcy [na łacha] "Nigdzie nie idę" :lol: Po wejściu rzucenie tekstem w stylu "Proszę o nadmierne, dziecinne podejście do sprawy" .. Koło 30 lat miała, więc chociaż się jej łapki nie trzęsły :roll: Słuchawki na uszy i czekam, opaska, i zaczyna przebierać w szafce, głowa w drugą stronę .. Poczułem, że wbiła, dziwne uczucie :lol: Czekam na ból związany z samym "ssaniem" krwi .. Czekam czekam, a ta mnie szturcha, że już skończyła, rozumie, że wygodne te krzesełko, ale kolejka jest za mną xD Jeszcze krótki flirt i wyjście .. :lol:

razor99 pisze:
muszę prowadzić jedną ręką bo już na obie ręce nie mogę

- Bo?
razor99 pisze:
bo jak waliłem to miałem zgiętą rękę w łokciu oraz w nadgarstku

Obrazek

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: AR 147
Hah i to było takie straszne ?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Oczywiście : ) Jak się sam nie boisz to nie zrozumiesz :)

razor99 pisze:

- Bo?
razor99 pisze:

Obrazek

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: BMW E61
Też się tego boje xD
JawoR, w podobnym stopniu co ja się boisz :mrgreen:
Ja trochę mniej, ale i tak to jest dla mnie jedna z gorszych rzeczy.
Ja przeważnie mdleje po szczepionkach czy po pobieraniach :lol:
Ciemno przed oczami, i nie wiem gdzie jestem xD
Ostatnio jak byłem, to spoglądalem z okno, i czytałem szeptem tablice rejestracyjne :mrgreen: :mrgreen: Ale i tak nic to nie pomogło..

REGULAMIN FORUM ---> viewtopic.php?t=3

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ide jutro na pobranie... Boże święty
Jak pomyślę o tym to nieświadomie macam sobie ręce i ściskam dłonie, czuję, że padne tam..

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Ibiza II FL 110KM, CRM 125ccm
nie przesadzajcie: :mrgreen: nic strasznego w tym nie ma:) sam co 8 tyg chodzę oddawać krew, zawsze po 450ml i żyje, maks 6min leżysz i patrzysz jak Ci kraw płynie rurką :mrgreen: w sumie już prawie 2L oddałem i czekam na kolejne oddanie:P nie panikujcie :) to tak jak by komar Cię ugryzł :) chyba że igłe krzywo wbije to szczypie ostro i poprawia Ci :P

Ostatnio zmieniony 15 lut 2011, 13:09 przez sebagbw, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
jak mi brali krew z palca to praktycznie zemdlałem, bo to bylo na stojaka.. tak mi się zakręciło w bani, że nie trafiłem na krzesło i spadłem na glebe ; p

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: borsche vr5
sebagbw, to jest fobia i nie od nich zależy że się boją ;p

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wczoraj miałem pobieraną i mnie to nic nie boli . Jutro na zabieg...

Obrazek

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Co masz za zabieg?

Tytuł:
*

Pojazd:
Jawor co ty robiłeś za badanie,żeby sprawdzić swój stan zdrowia? Może coś więcej opowiesz bo chętnie bym poszedł bo zależy mi na zdrowiu :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Gilera Runner
TZRfan pisze:
Jawor co ty robiłeś za badanie,żeby sprawdzić swój stan zdrowia? Może coś więcej opowiesz bo chętnie bym poszedł bo zależy mi na zdrowiu :)
Po prostu krew zbadał. Z krwi można wydobyć wiele rzeczy.

KUPIĘ YASUNI C16 P/G stan bdb

Kontakt: puzon20@gmail.com

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Boże współczuję!! Serio! Mam to samo! Jako dziecko przytrzymywały mnie 2 pielęgniarki jak mieli mi krew pobierać. A z drugiej strony mam ciocię, która jest kompletnym przeciwieństwem mnie, ona to LUBI! Haha, serio po prostu mnie rozwala. Apropos nie boję się tylko igły do szycia :lol: W tym czy w przyszłym tyg. bd też musiał iść na pobieranie, normalnie teraz jak o tym myślę to mnie skręca, a jak już do przychodni to zachowuje się jak co najmniej 6letnie dziecko.

Obrazek

Ostatnio zmieniony 15 lut 2011, 21:06 przez Deniuh_Speed, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak miałem wbijany welfron (?) bo miałem wyrostek wycinany to mnie cała sala trzymała haha i jakiemuś dziadkowi oko podbiłem, ale potem z nim krzyżówki rozwiązywałem więc lajtowo było

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Z4 E85/530dA E60 M-Tech/Sierra
Zbliża się pobieranie krwi, mam to samo co wy. Panicznie boję się igieł, strzykawek, zakładali mi wenflon jakoś przed nowym rokiem, nie chciałem dać, trzymała mnie mama z pielęgniarką, choć to nie boli, to i tak panicznie się tego boje, to uczucie...

Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Taki Offff

Wyobraźcie sobie siebie w wieku 30 kilku lat jak przed pobraniem krwi trzyma was kilka pielęgniarek :lol: :lol:

Tytuł:
*

Pojazd:
sebagbw, oddawaj więcej! ;D Będziesz miał miejskie w swoim mieście, a potem nawet w całym kraju. Tak słyszałem :) Ja czekam 18 i ide w urodziny lub (troche po) oddać.

Ja jak trafiłem do szpitala to przebili mi żyłę tak się rzucałem. A teraz to już znoszę, nawet jak jeszcze pi ściankach kuję.
NIedługo idę po skierowanie na badanie krwi i muszę zrobić, bo cały czas się źle czuję. Deniuh_Speed, Mój tata miał ostatnio codziennie po 2 zastrzyki w brzuch. Nic nie mówił, tylko potem że mu się siny zrobił.

Tytuł:
Awatar użytkownika

TZRfan, Krew podstawa + mocz + hormony :) chcialem zbadac sobie krew, bo wkrecilem sobie, ze moge miec cukrzyce. z wynikow wyczynalem, ze mam zawyzone o 100% biale krwinki itp, mowie sobie .. No, bialaczka .. Od razu do lekarza z pelnymi porami. Co sie okazalo, nie mozna doslownie interpretowac wynikow. Lekarz musi je objerzec!

Deniuh_Speed, ja sie zachowywalem jak dziecko przed pobraniem :D po juz normalnie :D

klikszen, Ja mialem pobierana z palca w dziecinstwie, bo z zyly nie umiala mi pobrac itp.

Ogolnie po pobraniu stwierdzilem, ze wiekszosc strachu zwiazanego z iglami zostalo mi z dziecinstwa, kiedy to potrafilem byc kloty kilkanascie razy w ciagu miecha. Ostatni raz 8 lat temu. Kolesiowka nie mogla znalesc zyly, 15min szukala, zawolala kolezanke, pozniej jeszcze z palca. Przed pojsciem na pobranie kupilem sobie igly i strzykawke, od tak, zeby sie przyzwyczaic. Pomoglo. 2 razy sam sobie wbilem igle w reke zeby zobaczyc czy to boli. Bolalo. Powod? Igla do pobierania krwi, wenflony itd, nie moge lezec dluzej niz kilkanascie sekund w miejscu niesterynnym. Typu np pokoj, wtedy igla przestaje byc ''jalowa'' i bedzie pieeklo. Samo pobranie krwi nie boli, igly sa jalowe. to co odczuwamy to tylko dziwne uczucie igly w ciele, to nie boli! Mowie to jako czlowiek uczulony na igle i w ogole. Balem sie wszystkiego, nadal sie boje. Nadal odczuwam lek, lecz naprawde, trzeba poswiecic kilka dni na zmiane nastawienia do igiel, zrozumiec dzialaniie, oogladnac pobrania np w necie i zmienic podejscie na cos w stylu. To tylko igla, personel jest wyszkolony itp. Jestem facetem, trzeba byc twardym. Dla tych, ktorych strach przed igla nie dotyczy beda sie smiac z tego co pisze. Rozmawialem o moim problemie z rodzina, z przyjaciolmi itp. Na pobranie w sumie poszedlem z tata, bo nie wiedzialem co i jak, ale przy okazji nie pozwolil mi sie ''cofnac''.

Ps. Poszedlem do platnego laboratiorum, mialem pewnosc, ze umieja pobierac krew i nie podchodza tak sztukowo do ludzi jak sily NFZ'u. :D pani w laboratorium podeszla do mnie bardzo profesionalnie, po tym jak ja poinformowalem o moim leku :)

Ps nr 2. Pisze z telefonu, nie uzywam w tel pl znakow i interpunkcja tez niezbyt, tel z qwerty mam od niedawna, nie wyuczony jestem :D

razor99 pisze:

- Bo?
razor99 pisze:

Obrazek

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ide zaraz na pobranie, haha
Padne na 100%, no ale cóż...

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wróciłem, połamałem taką plastikową tacke haha z nerwów jak mi wbijała igłę, ale nie było tak strasznie w sumie, dosłownie 30 sec i dwie pełne próbówki.

Teraz wyniki haha :lol: :lol:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna