Dzisiaj jest 01 lut 2025, 15:49

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mam taki problem że jechałem do Białowierzy jakieś 20 km od Hajnówki i w połowie drogi zamierzałem się zatrzymac żeby skuter odpoczął a tu staje i zgasł .Kręce go rozrusznikiem i nic kopie tez nic. Dobra trzeba brac narzędzia odkręciłem gaźnik ale niedałem rady go całego rozkręcic nie dałem rady do dysz się dosta tako potrząsłem go i zkręciłem poczekałem aż benzol nacieknie do komory tam gdzie pływaki ... dobra po 5 min. kręce rozrusznikiem i nic się nie dzieje ale spróbowałem jeszcze raz i za pierwszym załapał i zgasł a za drugim odpalił.Wróciłem do domu i postawiłem go w garażu na drugi dzień czyli dzisiaj pojeździłem po deszczu troche i znowu to samo zaczyna się teraz odkręciłem filtr i gaźnik znów nie cały gaźnik po dmuchałem po trząsłem zkręciłem poczekałem , zakręciłem rozrusznikiem i nic wiruje wiruje i nic nawet nie łapie :(( co morze byc jakie znacie sposoby aby odkręcic mocno zakręcone śruby ?? i Co zrobic by tak się nie działo ?? Dziękuje za wszystkie mądre odpowiedzi bardzo dziękuje :D

Yamaha Aerox 97r.

Setup :

Cylinder : Boolder ( Niemiecki ) 70cc
Wał : Top Perfomance Evolution NG
Stożek Polini Air Box
Dzysza 86
Rolki Stage 6 : 6 gr
Kolektor Ssący Tec 21 mm

Ostatnio zmieniony 25 maja 2008, 11:01 przez Barwazy, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*

Pojazd:
Barwazy pisze:
Mam taki problem że jechałem do Białowierzy jakieś 20 km od Hajnówki i w połowie drogi zamierzałem się zatrzymac żeby skuter odpoczoł a tu staje i zgasł .Kręce go rozrusznikiem i nic kopie tez nic. Dobra trzeba brac narzędzia odkręciłem gaźnik ale niedałem rady go całego rozkręcic nie dałem rady do dysz się dosta tako potrząsłem go i zkręciłem poczekałem aż benzol nacieknie do komory tam gdzie pływaki ... dobra po 5 min. kręce rozrusznikiem i nic się nie dzieje ale sprubowałem jeszcze raz i za pierwszym załapał i zgasł a za drugim odpalił.Wruciłem do domu i postawiłem go w garażu na drugi dzień czyli dzisiaj pojeździłem po deszczu troche i znowu to samo zaczyna się teraz odkręciłem filtr i gaźnik znuw nie cały gaźnik po dmuchałem po trząsłem zkręciłem poczekałem , zakręciłem rozrusznikiem i nic wiruje wiruje i nic nawet nie łapie :(( co morze byc jakie znacie sposoby aby odkręcic mocno zakręcone śruby ?? i Co zrobic by tak się nie działo ?? Dziękuje za wszystkie mądre odpowiedzi bardzo dziękuje :D

Nalej benzyny do cylindra przez otwór ze świecy i spróbuj odpalić jeżeli nie odpali to nie wina gaźnika ! wtedy przyczyny musisz szukać gdzie indziej !

ZAPRASZAM WWW.NSR125.PL

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Świeca do wymiany.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dzięki za odpowiedzi ja właśnie myśle troche że to świeca ale i gaźnik też bardzo możliwe dzisiaj do roboty się wezme.

[ Dodano: Nie Maj 25, 2008 8:26 pm ]
Honda 98 Wielkie dzięki za pomoc wymieniłem świece , kupiłem bosha i pali na dotyk :D Wielkie dzięki.

Yamaha Aerox 97r.

Setup :

Cylinder : Boolder ( Niemiecki ) 70cc
Wał : Top Perfomance Evolution NG
Stożek Polini Air Box
Dzysza 86
Rolki Stage 6 : 6 gr
Kolektor Ssący Tec 21 mm

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]