Dzisiaj jest 21 lut 2025, 0:43

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
ale co to ma do rzeczy moduł jeśli ma 6 pinów a idzie 5 kabli, to jest odblokowany, tak czy siak więc ja bym wolał sprawdzić podstawowe blokady, chyba ty nic nie rozumiesz, po co wydać 100 zł lub więcej ,jeśli można sprawdzić sobie na spokojnie co i jak .?
Sam tak mam z tym modułem że 6 pinów w module, a w kostce do niego podłączanej jest 5 (jednego pina nie ma ale kabel podłączony jest) może być tak że nie ma kabla wcale, warto sprawdzić a nie wykładać pieniądze , jeśli wyda je i nic mu nie da, to wtedy będzie miał pretensje do nas bo mu tak pomogliśmy, chłopak się pyta co i jak więc mu próbuję uświadomić, chociaż nie mówie że to nie jest przez moduł blokowane, tak może być ale nie musi !.

Ostatnio zmieniony 28 wrz 2010, 14:25 przez Scratch, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
No to więc co go blokuje?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
pisałem już, sprawdź czy nie masz takiego czegoś jak tu co na 3 śrubki przykręcone jest :
http://allegro.pl/wariator-suzuki-addre ... 98441.html
sprawdź jeszcze jaką masz dyszę w gaźniku, czy na iglicy nie ma żadnych blokad w postaci dziwnych gumek czy podkładek innych od tych , które tam powinny być.
ogólnie w 2t są takie blokady :
1. Wydech, zawirowywacz (widać go , byś zobaczył) jak odkręcisz wydech od cylka , może być uszczelka o pomniejszonej średnicy, lub tulejka blokująca,
2. Wariator - 2 blokady o których już pisałem, tulejka/pierścionek i te coś na 3 śruby ,
3. Moduł - który na pewno nie blokował by Ci skuterka do takiej prędkości , jeszcze mnie dziwi fakt że masz 5 pinów a niby blokowane to jest ?
4. dysza w gaźniku , na iglicy uszczelki, w króćcu dolotowym zwężki. no i filtr. który pominąłem ponieważ jego odblokowanie jakoś nie daje efektów.

to na tyle z Tymi blokadami. a jeszcze spytam, kupiłeś skuter nowy ?
Bo jeśli używany, to ktoś przed tobą mógł sobie dać przełącznik na obroty w module, takie coś że cię łapie policja i więcej niż 55 nie pokaże na liczniku i to może być Twój problem że masz to gdzieś zamontowane i dla tego pod górkę jak i zjeżdżając z niej masz tylko 55, to by wszystko wyjaśniało. więc kupiłeś nowy czy nie ?

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Koleś weź już odpuść bo lipe robisz .....
Meros18, jak odblokujesz to napisz co było ....

Scratch, wnerwiasz już mnie albo udajesz tępego idiote jeśli to byłby zwirowacz spalin czy tuleja na wariu , to z górki leciał by minimalnie wiecej .Ale ty tego nie rozumiesz bo skoro mówi kolo , że z górki i pod nią leci np. równe 65 i nic wiecej bo odcina go to jest moduł . Jeśli było by to coś innego tak jak wyżej napisałem nawet te przełożenia to z górki by więcej szedł ale nie pójdzie bo odcina mu zapłon .

http://www.polskajazda.pl/Profil,Italje ... ster/54034

Obrazek

"Twoja racja mój spokój"

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
przeczytałeś mój ostatni post ? więc przeczytaj 3 razy i pomyśl co napisałeś,
Ogólnie widać że Ty nie w temacie, bo sobie sam to ubzdurałeś że mu idzie 65, kiedy on napisał wyraźnie że 55.
przecież nie wykluczam zablokowanego moduły, ale od kiedy w skuterkach blokuje się same moduły i do takiej prędkości ? to jest moje pierwsze pytanie, a drugie to nie wykluczone tez że nie ma innych blokad. 3 moja propozycja o której już pisałem to możliwe że wcześniejszy użytkownik tego skutera (jeśli jest on sprowadzony/kupiony od kogoś, NIE nowy z salonu) zablokował go w taki sposób że w razie kontroli żeby przełączyć na blokadę przełącznikiem (blokada obrotów, można to kupić, a jak ktoś w temacie to i zrobić tanim kosztem), nie słyszałeś o tym ? jesteś za słabo doinformowany ? poczytaj trochę, dowiedz się poszukaj, to nie boli. Zamiast pisać swoje mądrości . te dyskusje nie mają sensu, ale koledze warto pomóc, ja mu piszę wszystko dokładnie co i jak a ty ciągle ; moduł ! moduł! moduł ! kupi moduł a tu lipa nic nie da i co ? oddasz mu pieniądze ?

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Scratch pisze:
Ogólnie widać że Ty nie w temacie, bo sobie sam to ubzdurałeś że mu idzie 65, kiedy on napisał wyraźnie że 55.

jarek337 pisze:
Ale ty tego nie rozumiesz bo skoro mówi kolo , że z górki i pod nią leci np. równe 65

(np.na przykład) to był przykład ...

Scratch pisze:
te dyskusje nie mają sensu, ale koledze warto pomóc, ja mu piszę wszystko dokładnie co i jak a ty ciągle ; moduł ! moduł! moduł ! kupi moduł a tu lipa nic nie da i co ? oddasz mu pieniądze ?

Właśnie sens to ma bo każdy kta mówi , że nie mas sensu ten chce zakończyć temat bo nie ma racji to po pierwsze

To jest moduł , wystarczyło przeczytać panie mondraliński kilka wcześniejszych postów i byś wiedział co koledze napisałem . Ale jak widać jesteś zbyt doinformowany i wszystko wiedzący , a napisałem mu tak abyznalazł jakaś osobe co ma taki sam skuter i zapytać się co miał zablokowane .

Scratch pisze:
lokuje się same moduły i do takiej prędkości

55 km licznikowych więc możemy zakładać , że oszukuję nawet do 10 chiński to nawet do 17 zawyżają .
Scratch pisze:
ty ciągle ; moduł ! moduł! moduł ! kupi moduł a tu lipa nic nie da i co ?

to niech sprawdzi wszystko i jak dojdzie co jest zablokowane niech napiszę bo ja jestem w 99,9% pewny iż to moduł no chyba , że ktoś tam kombinował w co nie wierzę ale luzz

A no i widzisz zaczałeś po mnie jeździć abym twój post przeczytał trzy razy i kto tu tera do kogo może się doczepić ;)

Obrazek

"Twoja racja mój spokój"

Ostatnio zmieniony 28 wrz 2010, 19:40 przez jarek337, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
Wiec te wszystkie pkt sprawdzałem i nic tam niema, a blokada najszybciej jest i zgadzam się z kolegą że jest to moduł. Jak uzbieram kasę to kupię ten odblokowany.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
a ja nadal nie wiem czy masz skuter kupiony nowy z salonu czy nie, bo to dużo wnosi do tematu, ale ok kup moduł, jeśli nic nie da, to nie będę pisał "a nie mówiłem"

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Na pewno ma używany ...

Obrazek

"Twoja racja mój spokój"

Tytuł:
*

Pojazd:
Skuter jest używany Suzki Let's rok 2002. Mało spotykany model na rynku polskim, sprowadzany z Japonii.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Meros18 pisze:
Skuter jest używany Suzki Let's rok 2002. Mało spotykany model na rynku polskim, sprowadzany z Japonii.

Ale za nim kupisz ten moduł to poszukaj kogoś kto miał taki sam skuter i popytaj się gdzie był blokowany.

Obrazek

"Twoja racja mój spokój"

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Meros18, wszedłem dzisiaj w google, chciałem doszukać się tych blokad w Twoim Suzuki. Znalazłem Twój temat, w którym wyraźnie jest napisane, że dostałeś skuter od wujka i on ci założył jakąś blokadę a wcześniej skuter 80km.h jeździł, żebyś się nauczył jeździć, a teraz chcesz kupić moduł ? przecież to nic nie da, bo jeśli Ci ten wujo założył blokadę to na pewno nie zablokował modułu, bo tak się nie da, chyba że jak pisałem w ten sposób że coś podłączył pod moduł i blokuje się od tego.
Więc co Ci tu da moduł. a ty jarek taki znawca i co teraz powiesz ? pewnie wujek podmienił moduły, na taki który blokuje prędkość do 55 km.h ? przecież takiego modułu nawet nie ma.
Tam Ci pisali, sprawdź dokładnie w gaźniku, na iglicy Ci coś mógł dać nie wiem no , zwężki w króciec dużo rzeczy się na to składa . Dodali też że SUZUKI nie blokuje modułów , dla tego tak pisałem że moduł nie jest blokowany, ale cóż Jarek wie lepiej .

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Scratch pisze:
dla tego tak pisałem że moduł nie jest blokowany, ale cóż Jarek wie lepiej

No ale sam się tera plączesz coś mówisz o wujku , że sktuer 80 leciał i go zablokował no to gdzie mógł go zablokować ? Jest takie cośjak blokady elektroniczne które podłacza się gdzie ? pod moduł .....

A pozatym napisał , ze sprawdził te punkty co chciałeś i nic nie było . Żadna inna blokad nie działa tak jak blokada obrotów ze z góki leci tyle samo co pod .

Coś jeszcze ?

Obrazek

"Twoja racja mój spokój"

Tytuł:
*

Pojazd:
Sorry, mogłem na pisać no ale zapomniałem już. Z tym wujkiem mam słaby kontakt. Przejrzałem całą instalację od modułu do cewki i nie ma tu żadnej blokady itp. Jeżeli było by to na gaźniku to tak jak mówi kolega wyżej z górki leciał by szybciej.
Ciężko znaleźć kogoś kto ma taki skuter, a jak znalazłem to większość ma blokadę, albo sprzedała i miała już odblokowany.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
i co ? wujek by kupił nowy moduł żeby tylko bratankowi zablokowac ? wierzysz w takie coś ? jeśli instalacja w module jest wszystko ok. czyli nie zablokował go na moduł, bo jakoś nie widzi mi się żeby wymieniał Ci moduł, wcale się nie plączę. Ale jeśli nie sprawdzileś w gaźniku, to mógł coś tam zrobić i wtedy nie pojedzie wiecej niz 55 bo z jakiej przyczyny ma jechać wiecej, skoro gaz jest "zablokowany", ja tylko radzę, forum jest do rad, jeśli nie chce ci się poświęcić 2godzin na sprawdzenie porządne, to nie ma o czym pisać, zbieraj kase , zamów moduł . Jeśli poprawi się to chwała, jeśli nie to strata pieniędzy i wtedy się dostosuj do moich rad, lub do kogoś innego co radzi inaczej, możliwe tez że z cylkiem problemy, ale wtedy by słabo palił itp, jak w starym temacie Ci pisali .

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Sprawdź na obrotomierzu ile ci z górki leci , a potem weź skuter na stopkach i zobacz do ilu się wkręci .

Obrazek

"Twoja racja mój spokój"

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: CBR 600 F3
ale on obrotomierza nie ma :roll:

na oko też może zobaczyć czy na stopkach się wyżej wkręca czy może na obrotach się zatrzyma i więcej się nie wkręci (typowe dy dy dy dy dy dy dy dy)

i taka powinna być odpowiedź od razu

tak może sprawdzić moduł

Tytuł:
*

Pojazd:
Na stopkach sprawdzałem, i słychać że dochodzi do pewnych obrotów i jest (dy dy dy).

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
No to wiemy już , że coś z modułem jest . Weź go wyjmij i zrób foto może co wykombinujemy.

Obrazek

"Twoja racja mój spokój"

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
zdjęcia modułu są na 1 stronie, jakbyś nie zauważył :shock:
Tylko jak byś mógł oplotu zrobić zdjęcie, tzn kostki która podłącza się pod moduł .

Ostatnio zmieniony 01 paź 2010, 12:46 przez Scratch, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna