Dzisiaj jest 06 mar 2025, 23:28

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
**

Pojazd:
Po co masz próbować z metrakitem 22% i top racingiem 22%? Przecież to ta sama twardość, tylko inna firma.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Niekoniecznie ta sama twardość.Jest temat podklejony o twardości sprężyn,tam jest wyrażona w kg ,a nie w nic niemówiących %.Co do wyboru to ja bym brał metrakita,bo topy po rozgrzaniu miękną.

http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=118661 Odwiedź moje Piaggio i poczuj jego pozytywną eNeRGię!!

DR_Evolutio pisze:
positiveNRG i to jest najlepsza odpowiedź jaka padła!!

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Obserwowałem ten temat o miękkości sprężyn i nieznalazłem tam metrakita 22% , jeżeli się nie mylę to był tam metrakit ,ale 15% ,więc nie mam porównania co do twardości z top recingiem 22% :lol:

Wybór padł na malossi czerwoną ,ale pojawił się problem mianowicie przy zakładaniu sprężyna okazała się za mała tzn za wąska i nie wejdzie ,a na opakowaniu wyraźnie pisze ,że pasuje do piaggio zip 50 2t ,więc nie wiem w czym problem , mój skuter jest z 1993 r. ,może wtedy robili inny rozmiar sprzęgieł ?? oto kilka zdjęć do lepszego opisu sytuacji :
Obrazek
Seryjna sprężyna centralna w sprzęgle
Obrazek
Na tym zdjęciu widzimy problem otóż porównując 1 zdjęcie do tego widzimy ,że sprężyna malossi nie wchodzi do końca w sprzęgło
Obrazek
Porównanie obydwu sprężyn na długość tzn seryjnej i malossi
Obrazek
Porównanie obydwu sprężyn na szerokość

Proszę o pomoc i komentarz czy dokonałem prawidłowego wyboru co do sprężyny ( przypomnę ,że ta sprężyna ma twardość ok 40 kg gdyż ważyłem ). Co mam zrobić w takiej sytuacji jak na fotkach ?? Miał ktoś podobny problem ?? :angry: :? :/

Widzę ,że nikt nie doświadczył podobnej sytuacji jak napisałem wcześniej jest to centralka do piaggio zip 50 2t gdyż tak pisze na opakowaniu ale w takiej sytuacji pozostaje mi sprzedać malossi red i zakupić cięższe rolki tzn myślałem nad 5.5g albo 6 g co polecacie
oraz też planuje wymienić same sprężynki sprzęgła na białe malossi ,a więc miękkie Kolejny raz proszę o radę które rolki wybrać i czy wymieniać sprężynki sprzęgła gdyż z tego co widać centralki niema szans wymienić bo mam najprawdopodobniej sprzęgło starego typu jutro może podjadę jeszcze raz do gościa z tymi częściami bo kupił nowy towar oddam mu centralkę stan nieruszony jedynie odpakowana nawet 1 cm nie przejechała powinien ją wziąć i zapytam co z tymi rolkami i sprężynkami A tak w ogóle to co dadzą te sprężynki bo koleś pierdzielił ,że lepiej się wkręci na obroty ?? rolek raczej ode mnie nie weżnie choć u niego kupowałem bo bd rysy jak wspomniał , ale może je sprzedam żeby mieć kasę na nowe przypomnę że w tej chwili mam 4,7g.

PROSZĘ O POMOC !!!

sprzedam felgę z oponą do speed-a bęben ,30 zł
12 " i czachę zip fast rider

Ostatnio zmieniony 27 sty 2011, 20:20 przez dominik28382, łącznie zmieniany 4 razy

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
odświeżam ( proszę nie usuwać tego postu gdyż nie jest on napisany aby nabijać liczbę postów zresztą nie rozumiem myślenia osób które uważają że post pod postem służy po to aby mieć większą cyferkę pod avatarem to dla mnie nie ma najmniejszego znaczenia pomagam jak jestem czegoś pewny ,a nie udaje kozaka i odwrotnie pytam jak niewiem lub nie jestem pewny od tego to forum wkońcu. ) Zależy mi na szybkiej i jednoznacznej odpowiedzi bo jutro jadę ewentualnie po części, a sobota zajęta, a więc wymiana rolek na 5,5 lub 6g i wymiana sprężynek sprzęgła tylko na jakie proponuje malossi białe a więc miękkie przypominam że centralki nie wymieniam chyba że wymienić same sprężynki bez wymiany rolek jak myślicie ?? Pomóżcie koniecznie :|

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
rolki 5,5 spreznki hbo niebeskie a z ta centralkato niewim moz kupłes do zpa po 2004?? tam moze inne wymiary były http://sklep.mieloch.pl/product_info.ph ... 35f5f2ffbc oto metrakit 22 do typhoona ale on na 100% bedzie pasował do twoego zipka

setup:
polini sport70
dellorto21
stozek metrakit
kruciec prosty stage6
laser x-pro
wario stage6
centralka hebo
sprezynki hebo

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
ok rolki 5.5g tj 40 zł malossi
problem w tym że gościu ma tylko części Włoskich firm a jeżeli się nie mylę Hebo to Hiszpańska firma
sprężynki Hebo raczej nie bd miał więc tylko malossi tylko jaki kolor ??
centralki nie kupię bo nie mam kasy dopiero jak sprzedam te rolki 4,7 to kupie sprężynę ale podjadę najpierw do niego pokaże mu seryjną sprzęgła i powie czy jest w stanie takie sprowadzić :lol: a nie ustawie go jako tako bez sprężyny centralnej ?? tylko na rolkach i sprężynkach sprzęgła ?? :)

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Odświeżam byłem u gościa z częściami nie tak dawno i jeszcze nie wrócił z Włoch ,właśnie sprzedaję rolki 4,7g malossi i zakupie te 5,5g też malossi ale to jak sprzedam bo nie mam kasy ,centralka też na wymianę na żółtą u tego gościa jak przyjmie
A więc moja propozycja:
- rolki 5,5g (ew od 5,5g - 6g ) malossi co polecacie
- sprężyna centralna żółta malossi
- sprężynki sprzęgła białe malossi - jakie inne polecacie malossi bo tych sprężynek nie jestem pewny ??
Pomóżcie w wyborze :mrgreen: :P

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
tylko sptezyni sprzegła bym zmienił na hebo niebieskie

setup:
polini sport70
dellorto21
stozek metrakit
kruciec prosty stage6
laser x-pro
wario stage6
centralka hebo
sprezynki hebo

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
czyli rolki 5,5g i sprężyna centralna żółta malossi i sprężynki sprzęgła niebieskie ??
mdco3, o to Ci chodzi ?? Ty wymieniałeś sprężynki sprzęgła ??
Jaki miałeś w ogóle ten napęd ?? :wink:

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
niee bo mam narazie dobre ale kolega w neosie wymienił na hebo było super ale moim zdaniem sprezynek nie musisz zmieniac ale jak chesz to hebo

setup:
polini sport70
dellorto21
stozek metrakit
kruciec prosty stage6
laser x-pro
wario stage6
centralka hebo
sprezynki hebo

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
zobaczymy jak to bd chodzić na centralce i na rolkach jak dobrze to nie bd kupował sprężynek jak kiepsko to kupie ale na razie czekam na kupca na moje dotychczasowe rolki to bd miał many na zakup tych nowych :) Chyba że dać jeszcze cięższe rolki nie 5,5 tylko 5,7 lub 6 g ??
Co mu dały te srężynki ??

Ostatnio zmieniony 07 lut 2011, 16:40 przez dominik28382, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
rolki dobre sa, sprezynki na start z miejsca i przyspieche

setup:
polini sport70
dellorto21
stozek metrakit
kruciec prosty stage6
laser x-pro
wario stage6
centralka hebo
sprezynki hebo

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
kupiłem dziś sprężynę malossi żółtą 1 godzinę się mordowałem z założeniem , ale weszła
kupiłem też rolki 5.5 g malossi 19x15,5 ,ale nie pasują są za duże jaki rozmiar jest w piaggio ??
kupiłem też sprężynki sprzęgła .
póki co latam na 4,7 g rolkach i żółtej malossi jedzie dobrze ( 1 h się męczyłem się z założeniem ona ma tak ciężko wchodzić ?? ) ,ale coś ze startu szarpie , potem już git -dużo dała sprężyna . Nie zakładałem jeszcze sprężynek zobaczymy jak bd na nich jeździł . Idzie super słabo się trochę wkręca jak mu spuszcze i znów przygazuje ale dużo lepiej niż było , :O to rolki jeszcze 5,5g. Sprężynki sprawdzę w przyszłym tygodniu jak bd gorzej to zdejmę , błotnik zrobię i gotowy do sezonu . Dzięki za pomoc z tą centralką tylko co z tym szarpaniem z niskich obrotów i jaki rozmiar rolek ? te są za wysokie i za szerokie nie wkręcał sie na nich na obroty bo blokowały ruch wariatora . Nie wiem co z tymi częściami malossi na każdej części piszę że się naddaje do piaggio zip 50 2 t dosłownie każdej jaką kupiłem i gówno prawda ściema trzeba brać ze sobą części i sprawdzać czy pasują bo tak nie można wierzyć .

pozdro i odpowiadajcie :)

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mi szarpało na niskich obrotach przez Centralne, tak zdrowo (jakbym się zaparł to na capka ;D )
Teraz Multivara wsadziłem (w zestawie była tez CENTRALA Malossi Biala )
I przy okazji szarpania znikły, zobacz może coś masz z ta centrala :)

Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
te szarpanie to nie od centralki moim zdaniem, rokli w seryjnym piaggio ponizej 98r maja rozmiar 16/13 .Wez wsadz jeszcze te sprezyniki i moze szarpanie zniknie :D

setup:
polini sport70
dellorto21
stozek metrakit
kruciec prosty stage6
laser x-pro
wario stage6
centralka hebo
sprezynki hebo

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
sprężynki wymienię za tydzień bo szkoła jak wspomniałem wcześniej dzięki za odpowiedzi po założeniu sprężynek dam znać czy się coś zmieniło i dziek za te oziary rolek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
spoko,powodzenia i czekam na zmiane sprezynek

setup:
polini sport70
dellorto21
stozek metrakit
kruciec prosty stage6
laser x-pro
wario stage6
centralka hebo
sprezynki hebo

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wymieniłem sprężynki , ale gaźnik do regulacji i do czyszczenia ,bo mam muła z początku ,ale potem rwie jak głupi do 75 i koniec rwania nie wycisnę więcej. Porównania jeszcze nie mam bo muł ze startu ,ale to wina bynajmniej sprężynek gaźnik regulacja i tyle ,do tego jak ruszę z całego gazu to jak jest nierozgrzany dobrze staje i trzeba czekać bo muli ,albo to gaźnik brudny , bo wcześniej tego nie było zobaczymy jutro ,bo błotnik może jakiś posklejam żeby nie chlapało. :D Co do szarpania tak jak mówię muł ze startu (wcześniej szarpało na starcie ) więc nie potrafię stwierdzić o teraz chwila czasu więc może pójdę przeczyszczę bo nuda na kompie .
pozdrawiam :D

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
to ty sprezynkiu wymieniłeś??

setup:
polini sport70
dellorto21
stozek metrakit
kruciec prosty stage6
laser x-pro
wario stage6
centralka hebo
sprezynki hebo

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
mdco3, tak sprężynki ,a co ?? gaźnik wyczyszczony kompresorem, filtr również wymyty ,ale jeszcze nieposkładany, może jak kupię matę i żywicę i posklejam błotnik ,żeby na na gaźnik nie chlapało i dopiero poskładam do kupy wyreguluje i sprawdzę dopiero jak jeździ. :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna