Dzisiaj jest 06 mar 2025, 23:28

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
a juz nic, ja teraz sobie hebo 60% kupiłem tylko teraz mam wydech lasera i ci powiem jak sie zprawdza

setup:
polini sport70
dellorto21
stozek metrakit
kruciec prosty stage6
laser x-pro
wario stage6
centralka hebo
sprezynki hebo

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
czyli rolki piaggio do 98 r w każdym razie pierwszej generacji miały rozmiar 16/13 na 100% żebym nie kupił złych :)

sprzedam felgę z oponą do speed-a bęben ,30 zł
12 " i czachę zip fast rider

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tak,ja u siebie takie mam.Najlepiej zmierz suwmiarką ,bo możesz nie mieć seryjnego waria.

http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=118661 Odwiedź moje Piaggio i poczuj jego pozytywną eNeRGię!!

DR_Evolutio pisze:
positiveNRG i to jest najlepsza odpowiedź jaka padła!!

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
:arrow: kupiłem rolki 17x12 5,2 g nie czuje zbytniej różnicy mam .
:arrow: W tej chwili mam centralkę malossi żółtą i sprężynki sprzęgła malossi żółte ,ale nie wiem co z nimi bo jedna miała luzy ,a więc ruszała się przy niewielkim użyciu siły tak jakby nie dociskała tej łopatki (tylko ta jedna ) pozostałe obydwie były ok , z biegiem czasu postanowiłem te luzy zniwelować i podgiołem ją trochę przy czym ruszał skuter z wyższych obrotów lecz niezbyt żwawo . Myślę że problemem jest to że ta sprężynka teraz jest odrobinę twardsza i potrzeba jej wyższych obrotów do wypchania łopatki i pozostałe 2 nie dają odpowiedniej siły ciągu dzwonu .
:arrow: Co do centralki również mam zastrzeżenia jak wspomniałem wcześniej niekiedy przy przyspieszaniu poszarpuje pytałem już wcześniej czy centralka ma wchodzić ,aż tak ciasno w sprzęgło czy tak jak seria bez problemu z luzami ,bo ja tą centralkę wkładałem 1 h , bo nie mogłem jej wcisnąć ,lecz wreszcie weszła , gdy ją chce przekręcić ręką w sprzęgle nie daje rady tak ciasno siedzi .Podobnie z wyciągnięciem muszę się namęczyć .
:arrow: Więc jednym słowem no zdaniem nie jestem zadowolony z przyspieszania wręcz porównując do przyspieszania na serii to cieniutko ( lub do przyspieszenia zipka sąsiadki ma w nim leo vince tt teoretycznie słabszy lecz jak ruszyłem , myślałem że spadnę w 10 m miałem 40km/h i dalej szedł do 80 co prawda nie wiem co tam w nim siedzi muszę popytać bo to był szok ) oni sprowadzają motorki może bd miała tani silnik od zipka tak do 250 zł popytam może jutro jak spotkam ją ,albo zięcia jej.
:arrow: Poradźcie coś może bym zamienił tą centralkę na większa podpowiedzcie i sprężynki bo teraz to fatalnie przyspiesza . podajcie setupy napędu swoich piaggio z tecnigasem next-r i napiszcie czy lepiej idzie niż na serii bo mój na serii na koło szedł i kolem mielił nawet ze startu jak na nim siedział em , a teraz nawet kołem nie obruce z miejsca (mam kolo większe ale tylko z 90/90 na 90/110 ) więc nic wielkiego rozumiem jeżeli na 12 cali a tak dalej 10 cali .Ma dopiero 9000 km nowe pierścionki króciec itp więc lewego nie bierze i kompresja nie zła chodź zapewne po wymianie cyla szedłby lepiej ,ale to koszty .

DORADŹCIE !!!! :O

wiem że dużo czytania ale chciałem rozjaśnić , jeśli coś jeszcze niezrozumiałego lup potrzebnego do analizy pisać a na pewno odpowiem w końcu to w moim interesie

proszę żeby pisali głownie doświadczeni lub wymienieni powyżej posiadacze określonych maszyn i proszę powstrzymać się od tekstów" wymień sprężynę " proszę pisać konkretnie co i jak z wyjaśnieniem ew z rozażaniem

Ostatnio zmieniony 30 kwie 2011, 22:58 przez dominik28382, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
dominik28382 pisze:
W tej chwili mam centralkę malossi żółtą i sprężynki sprzęgła malossi żółte ,ale nie wiem co z nimi bo jedna miała luzy ,a więc ruszała się przy niewielkim użyciu siły tak jakby nie dociskała tej łopatki (tylko ta jedna ) pozostałe obydwie były ok , z biegiem czasu postanowiłem te luzy zniwelować i podgiołem ją trochę przy czym ruszał skuter z wyższych obrotów lecz niezbyt żwawo . Myślę że problemem jest to że ta sprężynka teraz jest odrobinę twardsza i potrzeba jej wyższych obrotów do wypchania łopatki i pozostałe 2 nie dają odpowiedniej siły ciągu dzwonu .
Co do centralki również mam zastrzeżenia jak wspomniałem wcześniej niekiedy przy przyspieszaniu poszarpuje pytałem już wcześniej czy centralka ma wchodzić ,aż tak ciasno w sprzęgło czy tak jak seria bez problemu z luzami ,bo ja tą centralkę wkładałem 1 h , bo nie mogłem jej wcisnąć ,lecz wreszcie weszła , gdy ją chce przekręcić ręką w sprzęgle nie daje rady tak ciasno siedzi .Podobnie z wyciągnięciem muszę się namęczyć .

rozumiem że nikt się nie znalazł w podobnej sytuacji ?? irytuje mnie ta centralka i sprężynki sprzęgła miałem ochotę założyć seryjne lecz zapodziała mi się jedna gdzieś i nici z tego , doradźcie coś

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3