kupiłem rolki 17x12 5,2 g nie czuje zbytniej różnicy mam .

W tej chwili mam centralkę malossi żółtą i sprężynki sprzęgła malossi żółte ,ale nie wiem co z nimi bo jedna miała luzy ,a więc ruszała się przy niewielkim użyciu siły tak jakby nie dociskała tej łopatki (tylko ta jedna ) pozostałe obydwie były ok , z biegiem czasu postanowiłem te luzy zniwelować i podgiołem ją trochę przy czym ruszał skuter z wyższych obrotów lecz niezbyt żwawo . Myślę że problemem jest to że ta sprężynka teraz jest odrobinę twardsza i potrzeba jej wyższych obrotów do wypchania łopatki i pozostałe 2 nie dają odpowiedniej siły ciągu dzwonu .

Co do centralki również mam zastrzeżenia jak wspomniałem wcześniej niekiedy przy przyspieszaniu poszarpuje pytałem już wcześniej czy centralka ma wchodzić ,aż tak ciasno w sprzęgło czy tak jak seria bez problemu z luzami ,bo ja tą centralkę wkładałem 1 h , bo nie mogłem jej wcisnąć ,lecz wreszcie weszła , gdy ją chce przekręcić ręką w sprzęgle nie daje rady tak ciasno siedzi .Podobnie z wyciągnięciem muszę się namęczyć .

Więc jednym słowem no zdaniem nie jestem zadowolony z przyspieszania wręcz porównując do przyspieszania na serii to cieniutko ( lub do przyspieszenia zipka sąsiadki ma w nim leo vince tt teoretycznie słabszy lecz jak ruszyłem , myślałem że spadnę w 10 m miałem 40km/h i dalej szedł do 80 co prawda nie wiem co tam w nim siedzi muszę popytać bo to był szok ) oni sprowadzają motorki może bd miała tani silnik od zipka tak do 250 zł popytam może jutro jak spotkam ją ,albo zięcia jej.

Poradźcie coś może bym zamienił tą centralkę na większa podpowiedzcie i sprężynki bo teraz to fatalnie przyspiesza . podajcie setupy napędu swoich piaggio z tecnigasem next-r i napiszcie czy lepiej idzie niż na serii bo mój na serii na koło szedł i kolem mielił nawet ze startu jak na nim siedział em , a teraz nawet kołem nie obruce z miejsca (mam kolo większe ale tylko z 90/90 na 90/110 ) więc nic wielkiego rozumiem jeżeli na 12 cali a tak dalej 10 cali .Ma dopiero 9000 km nowe pierścionki króciec itp więc lewego nie bierze i kompresja nie zła chodź zapewne po wymianie cyla szedłby lepiej ,ale to koszty .
DORADŹCIE !!!!
wiem że dużo czytania ale chciałem rozjaśnić , jeśli coś jeszcze niezrozumiałego lup potrzebnego do analizy pisać a na pewno odpowiem w końcu to w moim interesie
proszę żeby pisali głownie doświadczeni lub wymienieni powyżej posiadacze określonych maszyn i proszę powstrzymać się od tekstów" wymień sprężynę " proszę pisać konkretnie co i jak z wyjaśnieniem ew z rozażaniem