Dzisiaj jest 27 lip 2025, 6:48

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
**

Pojazd:
Siema, od jakiegoś czasu mam taki problem chyba związany z gaźnikiem.. Skuter normalnie jeździ przez np miesiąc , ale co jakiś czas jest tak, że na pół gazie jedzie normalnie dam do końca gaz to jest takie (buuuu...) jak puszcze to strzeli z wydechu i dalej można jechać ale na pół gazie. Po ok 20 min zawzwyczaj to przechodzi nieraz nie i jak wyczyszcze gaźnik to jest znowu ok. Przez co to może być ?? Tak jakby go zalewało..

tutaj filmik http://www.youtube.com/watch?v=Y30vLH4bxIo

Ostatnio zmieniony 26 lut 2011, 21:25 przez raiderskssg, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Nie zakładaj dwóch tematów!:)

Mycen [*]
Malina[*]
:arrow: Morał z Historii Krótki,Lecz Nie Wszystkim Znany..Jak Nie Ma Warunków ,Nie Zapieprzamy xD
Wiele Serc Jedno Bicie BMW Ponad Życie !
Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mogło paść Ci ssanie i zawiesza się , świeca moze być przegrzana i traci iskrę bądź ma minimalną. A co do czyszczenia gaźnika , to tez kwestia paliwa . zamontuj jakiś filtr to będziesz wiedział ze masz czyste paliwo .

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... Czasem naprawdę ciężko ich wyprzedzić. ...

Tytuł:
**

Pojazd:
xXxKamilxXxGT pisze:
Mogło paść Ci ssanie i zawiesza się , świeca moze być przegrzana i traci iskrę bądź ma minimalną. A co do czyszczenia gaźnika , to tez kwestia paliwa . zamontuj jakiś filtr to będziesz wiedział ze masz czyste paliwo .

Ssanie ręczne więc niewiem czy coś może być popsute, świeca świeża tzn wymieniłem bo myślałem że coś pomoże więc to nie to, mam jeden filtr paliwa przy baku i wystarczy. Ktoś inny może sie wypowie?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia SR Audi A4
Też tak miałem , ale przy gaźniku 12mm.. Ale mniejsza z tym ... Ja tak miałem dlatego że w komorze pływakowej była za dużo paliwa... weź zobacz ile masz w gaźniku... Odpal skutera na parę minut i potem weź i wyciąg gaźnik i rozkręć komorę.. (tylko nie odwracaj gaźnika bo się z tam tąd paliwo wyleje i znowu go będziesz musiał napełniać...)

Tytuł:
**

Pojazd:
Xxwojtus123xX pisze:
Też tak miałem , ale przy gaźniku 12mm.. Ale mniejsza z tym ... Ja tak miałem dlatego że w komorze pływakowej była za dużo paliwa... weź zobacz ile masz w gaźniku... Odpal skutera na parę minut i potem weź i wyciąg gaźnik i rozkręć komorę.. (tylko nie odwracaj gaźnika bo się z tam tąd paliwo wyleje i znowu go będziesz musiał napełniać...)

No tak , ale jak temu zapobiec . Bo też właśnie mysle nad tym gaźnikiem.. Cos z tym pływakiem musi być nie tak ;/ jade dzis sobie normalnie wszystko działało od miesiąca próbuje na koło podnieść, podniosłem lekko i buu, i teraz cały czas tak jest nawet jak normalnie jade ;/

Ostatnio zmieniony 26 lut 2011, 21:55 przez raiderskssg, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]