Dzisiaj jest 23 lut 2025, 22:33

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Malaguti F12 <3
Proszę o opinie na temat tego cylka jak o niego dbać, itp. Nigdy nie miałem alu. Mam okazję kupić ten cylek + wał hpc(s6) 10mm. Po przelocie 3 tysięcy km. Za 400 zł. Proszę powiedzieć ile to przejedzie km, oraz jakie spalanie na gazniku 19/21mm i najważniejsze jakie osiągi (set w podpisie) Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi ;)

Malaguti F12 <3 Lc
PAMIĘTAM [*]

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd: Piaggio Zip 2
Wały Stage6 HPC to porażka pękają często, wał za taką cenę, a niekiedy gorszy od serii, odnośnie takiego cylindra, to wydech musiałbyś zmienić, bo nie odczujesz dużego przyrostu mocy z takim wydechem, przelatać można sporo, nie katując i nie przegrzewając go, aczkolwiek ja bym sobie odpuścił ten zestaw :)

Swap Piaggio Zip2 AC
* Dr Evo 70
* Tecnigas Triops
* Top Racing Evolution NG
* Top Racing NG
* Malossi MHR Team VL 13
* Stage6 CNC
* NTN Metal C3
* Polini Evo 20k
* Tec Pro Black Edition 21mm
* Stage6 Sport Pro
* Stage6 WingCooler R/T
* Malossi E5

Pojazd: Aprilia sr
Z tego co wiem to cylindra stage6 sport pro juz nie produkują ani nie ma do niego tloka większej selekcji. Lepiej kup malossi sport lub dr evo

**
Awatar użytkownika

Szkoda fajny zestaw :f

Malaguti F12 <3 Lc
PAMIĘTAM [*]

Awatar użytkownika

Pojazd: BMW Z3; Yamaha Aerox 09
bartix0014 pisze:
Z tego co wiem to cylindra stage6 sport pro juz nie produkują ani nie ma do niego tloka większej selekcji. Lepiej kup malossi sport lub dr evo

I co z tego, ze ich nie produkują, skoro kolega ostatnio potrzebował tłoka pod własnie ten cylinder poszedł do zwykłego sklepu motocyklowego i mu takiego zamówili, ale wiadomo, zę nie s6, ale chyba Meteora z tego co pamiętam. Tak się tylko zastanawiam, czy przypadkiem od wersji mkII tłok nie pasuje do mkI
Jakub03 pisze:
Wały Stage6 HPC to porażka pękają często, wał za taką cenę, a niekiedy gorszy od serii

KOledze nie pekł przy streecie po porcie i c16, ale dostał ogromne luzy, jedynie korba była dobra.
Bidigo pisze:
Szkoda fajny zestaw :f

Ja bym zakupił ten zestaw, bo skoro wał jeszcze teraz nie poszedł to moze jeszcze polata, takze nic starconego, a drogo nie jest.

*Yamaha Aerox* 09'
-_DR Evolution 70,
-_Dellorto 19mm,
-_Zawór membranowy Tec Sport,
-_Stage6 R/T Oversize wariator kit,
-_Stage6 Pro Replica Chrom,
-_Polini for Race 3G,
-_Hebo Manston Wing,
-_Pasek Stage6 Pro,
-_SKF C4 metal.

**
Awatar użytkownika

Korci mnie ten zestaw i ciekawe czy tlok nominal. I jak z walem czy luzow itp nie ma. Kolega mial ssitrejsa po portachvz c16 i wal jakis rms sport czy cus takiego i dobrze sie trzymal wiec hpc powinien tym bardziej dac sobie rade. A jaki gaznik do tego 19/21mm? Bo napedu raczej nie bede zmieniac. Napewno zmienie wydech dam yasuni r lub cos tego pokroju.

Malaguti F12 <3 Lc
PAMIĘTAM [*]

*

Pojazd:
Nie słuchaj mitów małolatów. Na tym zestawie możesz osiągnąć 9km a nawet więcej po zastosowaniu odpowiednich części. Polecam wydech do tego yasuni Z oraz gaźnik 19-21mm. A wał jest dobry a nawet bardzo dobry. Wał HPC S6 najlepszy z najlepszych wytrzyma żywotność nie jednego skutera. Wiadomo, że musisz wymienić na wale łożyska tak co 4 lata dla świętego spokoju.

A o tłok to się nie bój, podjedziesz do sklepu motoryzacyjnego i kupisz na wymiar np: Meteora

**
Awatar użytkownika

Dobra dzieki, dowiem sie jak wyglada wal luzy itp. Cylek ma przebiego 3 tysiace nie trzeba bedzie kupic nowego tloka itp. Ale mysle ze jak byn kupil to po czasie zmienil bym na Yasuni R. Pozdrawiam. 400 zl z wyslka to chyba dobra cena za taki zestaw?

-- 31 lip 2014, o 10:58 --

Jaki to ma spalanie? Mi seria kopci z 4l.

Malaguti F12 <3 Lc
PAMIĘTAM [*]

Awatar użytkownika

Matrix70 pisze:
Nie słuchaj mitów małolatów. Na tym zestawie możesz osiągnąć 9km a nawet więcej po zastosowaniu odpowiednich części. Polecam wydech do tego yasuni Z oraz gaźnik 19-21mm. A wał jest dobry a nawet bardzo dobry. Wał HPC S6 najlepszy z najlepszych wytrzyma żywotność nie jednego skutera. Wiadomo, że musisz wymienić na wale łożyska tak co 4 lata dla świętego spokoju.

A o tłok to się nie bój, podjedziesz do sklepu motoryzacyjnego i kupisz na wymiar np: Meteora

No widzę kolega bardzo doświadczony i obeznany w temacie, do cylindra poziomu sport- wydech Yasuni Z, który do seryjnej jednostki się nadaje, a przy 70 nie wykorzysta nawet połowy potencjału, jak nie masz wiedzy w tym temacie to się nie udzielaj, a twierdzenie '' mity małolatów '' zachowaj dla siebie Panie dorosły, gówno wiesz o tuningu i po cholerę się udzielasz tutaj.. Miałeś kiedyś w rękach wał Stage6 HPC, zakładałeś go? Wymieniałeś łożyska? Masz jakiekolwiek pojęcie w tym temacie, czy tylko piszesz to co jest na stronie Mieloch napisane, kopiujesz opisy części i je tutaj wklejasz ?

Swap Piaggio Zip2 AC
* Dr Evo 70
* Tecnigas Triops
* Top Racing NG
* Malossi MHR Team VL 13
* Stage6 CNC
* NTN Metal C3
* Polini Evo 20k
* Stage6 Sport Pro
* Stage6 WingCooler R/T
* Malossi E5

*

Pojazd:
No skopiowałem, przecież nie bedę pisał tyle. To jest prawda dzieciaki wszystko źle poskładają, źle docierają a potem tata skuter nie chodzi tak jak powinien.

Ostatnio zmieniony 01 sie 2014, 9:30 przez Matrix70, łącznie zmieniany 1 raz

Awatar użytkownika

No widzisz, akurat ja tego problemu nie mam, więc mnie tego tłumaczyć nie musisz, a Streetrace w przypadku LC zatarł się w te wakacje przy 1300km, a był docierany na prawdę delikatnie :) Szlif i tłok 48mm i jest duża poprawa dynamiki silnika, jak i osiągów, a tłok nie puchnie, jak w przypadku Vertexa..

Swap Piaggio Zip2 AC
* Dr Evo 70
* Tecnigas Triops
* Top Racing NG
* Malossi MHR Team VL 13
* Stage6 CNC
* NTN Metal C3
* Polini Evo 20k
* Stage6 Sport Pro
* Stage6 WingCooler R/T
* Malossi E5

*

Pojazd:
Ja w matrixie mam cylek stage6 streetrace. Mam przejechane 18.965 i jeździ jak nówka.

Awatar użytkownika

Ale na pewno nie kupiłeś tego cylindra w tym roku z ''nowej partii'' .

Swap Piaggio Zip2 AC
* Dr Evo 70
* Tecnigas Triops
* Top Racing NG
* Malossi MHR Team VL 13
* Stage6 CNC
* NTN Metal C3
* Polini Evo 20k
* Stage6 Sport Pro
* Stage6 WingCooler R/T
* Malossi E5

*

Pojazd:
Kupiłem go 2 lata temu i bardzo dobry jest. Nie wiem co z tymi z nowej partii. Ale mój to POLECAM!!!

**
Awatar użytkownika

Odpisze ktos na moj komentarz?

Malaguti F12 <3 Lc
PAMIĘTAM [*]

Awatar użytkownika

Ja bym tego zestawu nie brał, skusiłbym się na nówkę Dr Evo, sprzedałbym Yasuniego Z i kupił Triopsa, robi na prawdę porządną robotę, przy moim secie polecam w 100% :)

Swap Piaggio Zip2 AC
* Dr Evo 70
* Tecnigas Triops
* Top Racing NG
* Malossi MHR Team VL 13
* Stage6 CNC
* NTN Metal C3
* Polini Evo 20k
* Stage6 Sport Pro
* Stage6 WingCooler R/T
* Malossi E5

Awatar użytkownika

Matrix70 pisze:

Wiesz co jesteś głupi jak but. Sam widziałem ten wał u kolegi i nie dam sobie wmówić, ze jest on żywotny, bo seria dłuzej bym mu wytrzymała niż ten HPC.
Matrix70 pisze:
No skopiowałem, przecież nie bedę pisał tyle. To jest prawda dzieciaki wszystko źle po składają, źle docierają a potem tata skuter nie chodzi tak jak powinien.

Piszę się "poskładać", a nie oddzielnie analfabeto. Proponuje udać sie do księgarni i zakupić coś co zwie się "słownikiem ortograficznym dla dzieci", chybaze z kieszonkowego od rodziców tb nie starczy to w imię dobrego wychowania młodzieży i jej edukacji odstąpię Tobie mój, którego już nie uzywam.
P.S.
Yasuni Z jest za słaby pod ten cylinder, a te 9km to bez problemu na Malossim Sporcie się osiaga, a nie przy sport pro, który ma o wiele większy potencjał.

*Yamaha Aerox* 09'
-_DR Evolution 70,
-_Dellorto 19mm,
-_Polini for Race 3G,
-_Hebo Manston Wing,
-_Pasek Stage6 Pro,
-_SKF C4 metal.

*

Pojazd:
Każdy ma inne zdanie na temat tych wałów HPC S6. Jak to napisał Jakub03 nowe partie może nie są, aż tak dobre jak te kiedyś. Ja akurat nie narzekam na ten wał. Kupiłem go 2 lata temu i jestem zadowolony do dziś.

Napisałem, że do tego yasuni Z, dlatego iż Bidigo ma w swoim secie ten wydech. Po co ma kupować inny jak ten da rade na upartego?. Ja wiem, że mógł by byś lepszej klasy wydech, ale po co ma kupować inny jak ten da rade??

Spieszyłem się i nie zauważyłem tego błędu i przepraszam Cię za to Mati-98

Awatar użytkownika

Matrix70 pisze:
Spieszyłem się i nie zauważyłem tego błędu i przepraszam Cię za to Mati-98

Spoko nic się nie stało przecież :P
Matrix70 pisze:
Napisałem, że do tego yasuni Z, dlatego iż Bidigo ma w swoim secie ten wydech. Po co ma kupować inny jak ten da rade na upartego?. Ja wiem, że mógł by byś lepszej klasy wydech, ale po co ma kupować inny jak ten da rade??

Tak, to by była najłatwiejsza droga, ale po co kupować taki cylek jak sport pro i łączyć go z Z, skoro osiągnie się na nim podobną moc jak np na malossim sporcie. Jeśli natomiast damy coś wysokoobrotowego to jest już inna bajka. Zawsze można Yasuni Z sprzedać i zakupić np technigasa triopsa itp.

*Yamaha Aerox* 09'
-_DR Evolution 70,
-_Dellorto 19mm,
-_Polini for Race 3G,
-_Hebo Manston Wing,
-_Pasek Stage6 Pro,
-_SKF C4 metal.

*

Pojazd:
Można zakupić tego triopsa masz rację. Powyżej pisał, że po czasie by zamontował yasuni R. Pewnie kasy nie ma i nie chciałem pisać bo tak głupio.

Napisz mi coś o tym triopsie. Jakie są na nim osiągi???

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna