Dzisiaj jest 30 lis 2024, 11:42

Strefa czasowa UTC+1godz.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
A więc tak w moim motorku mam gaźnik delloroto 19mm , z dyszą 110. Jest on ustawiony na maxymalną ilość paliwa czyli iglica na samą górę i śrubka z boku wykręcona praktycznie.
A objawy są takie że gdy jest pod górkę i jadę np na 6 biegu i dam mu do końca to jest taki tak jakby pusty dźwięk w silniku. Ciągnie oczywiście ale nie tak mocno. Świeca wypala się na taki białawy kolor. O co chodzi ? Wydaje mi się że paliwa za mało dostaje ale przecież dysza 110 jest a to seryjny silnik tylko wydech sport i stożek Polini.

Co mam robić ? Kupić dyszę 120 ?

Ostatnio zmieniony 15 gru 2011, 12:08 przez Stalker1943, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
A co się dzieje z gaźnikiem,gdy motor pod górkę podjeżdża? Zmienia się poziom paliwa w komorze pływaka. Spróbuj delikatnie podnieść poziom paliwa,ale nie dużo,powinno pomóc.

Tak nawiasem mówiąc - ja przy seryjnym silniku,wydechu,stożku Polini i gaźniku 19 mm maksymalną dyszę,jaką można było wkręcić to 90.....

Ostatnio zmieniony 15 gru 2011, 12:21 przez Biskup Śmierci, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
Ahh zapomniałem dodać że cylek jest po portingu. W gaźniku jak zdejmuję pokrywkę to jest prawie pełna paliwa więc to nie to.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Skoro na białawy,to albo plyn w komorze spalania(wątpie) albo za mala dysza. No ale jednak dosc dziwne,że takiej duzej potrzebuje chociaz w sumie ja u siebie mam cylinder 50 cc tyle ze poziomu Racing Conti CHR + inne pierdoły no i przede wszystkim seryjny filtr powietrza , gaznik 19 mm i dysza okolo 110.Takze u ciebie jak mocno zostaly powiekszone kanaly bądź okna to faktycznie trzeba wieksza dac.

Chcesz zobaczyć jeden z najlepszych projektów SuperMoto na forum? Kliknij !! Dziesiątki upów,Wiele modyfikacji,Obecnie już tuning na poziomie RACING,Napewno sie zainteresujesz!

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ]