Dzisiaj jest 02 gru 2024, 9:08

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam. Zdecydowałem się ostatnio wymienić wkładki przy swoim Piaggio, ponieważ nie nadają się do niczego, ciężko chodzą i można je obracać śrubokrętem. Zdemontowałem wkładkę wraz z obudową stacyjki, zakupiłem nowe, przy próbie zamontowania wkładka nie chce wejść do końca, jakby nie miała miejsca dalej wejść. Nowy zamek nie jest dłuższy od starego, a wręcz przeciwnie nawet troszkę jeden z zamków próbowałem przypiłować. Gdy odkręcę kostkę stacyjki, wkładka wejdzie, ale znowu przy próbie założenia kostki-odstaje i nie można jej wsunąć do końca. Próbowałem z obydwoma wkładkami (kupiłem 2, do stacyjki i schowka), przy próbie założenia z powrotem starej wkładki wszystko jest OK. Co może być przyczyną tego problemu? Zakupione wkładki są firmy RMS. Pozdrawiam.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Zawsze można powiedzieć że to nie oryginał.. pokaż zdjęciem o co chodzi i jak jest w oryginale może coś się poradzi.

NRG Mc2 96r... LC !

-Hebo NG
- Seria ? :D

Jeśli czujesz sie czasem mały, smutny i bezużyteczny, to pomyśl, że kiedyś byłeś najszybszym i najbardziej farciarskim plemnikiem w grupie!

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: borsche vr5
ja zanim poprawnie włożyłem te cholerne wkładki do stacyjki rozwaliłem dwa wkłady :twisted: nie wkładaj bez kostki bo się zablokuje i będziesz rozwiercał. kluczyk w pozycje on i wkładaj z kluczykiem i pierwszą zapadke musisz wcisnąć i powinna wejść.

Ostatnio zmieniony 11 gru 2010, 15:35 przez mass143, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Zrób tak jak pisze mass, bo w sumie racja to musi być z kluczykiem i tam 'zaskoczyć'.

NRG Mc2 96r... LC !

-Hebo NG
- Seria ? :D

Jeśli czujesz sie czasem mały, smutny i bezużyteczny, to pomyśl, że kiedyś byłeś najszybszym i najbardziej farciarskim plemnikiem w grupie!

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wiem o co chodzi, zaskakuje mi ta zapadka co jest we wkładce na takiej jakby sprężynce, tylko jak wkładka wejdzie cała to ta kostka przy wkładaniu w tą tulejkę stacyjki z tyłu 'odstaje' , a jak znowu pierw założę kostkę a później chce stacyjkę to nie wchodzi mi wkładka do końca, z czym wiąże się to, że nie zaskoczy. Kluczyk mam w tej samej pozycji co kostka i ten taki 'bolec' co łączy wkładkę/zamek stacyjki z kostką, czyli w pozycji OFF.

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

probowałeś dociskać ten wkład? może jest ciut za ciasna kostka i musi ciężej wejść.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wszystko wchodzi, problem pojawił się przy nowej wkładce, na starej wkładce wszystko idealnie się wsuwa. Po mierzeniu suwmiarką mogę spokojnie stwierdzić, że nie jest ona 'za długa" , zresztą różnicę 2-3mm widać gołym okiem. Kurde nie wiem co to może być :(

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
http://sfera-haiza.de/zuendschlossausbau.html
http://sfera-haiza.de/zuendschloss_mehe ... essel.html
może się sprzydać.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
W Typhoonie trochę inaczej to wygląda niż w Sferze, ale wielkie dzięki, chyba doda mi to trochę natchnienia :D

Obrazek

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Sprawdź suwmiarką osadzenie zapadki, która osadza wkładkę w gnieździe. Możliwe, że ma inne wymiary. Prawdopodobnie kupiłeś inne wkładki.

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.
Piaggio Typhoon LC
Kubica, jesteśmy z tobą!

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mierzyłem wszystko po kilka razy, mierzyły to inne osoby i nie mogą się doszukać różnic we wkładce. Spróbowałem lekko przypiłować te bolce co wychodzą z wkładki i powiem, że jak włożę wkładkę w stacyjkę to już kostka mniej odstaje, ale dziwi mnie to, bo w starej wkładce bolce są takiej samej długości jak w nowych wkładkach i wszystko gra. Wkładki kupiłem takie jak są w sklepie Mieloch.

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

banio123, nie polecam tych wkładek.. pojeździłem z nimi jakiś miesiąc i klucz się zaczyna w nich blokować Bóg wie czemu. trzeba go piłować cudować i wtedy dopiero wchodzi lekko

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
banio123, spiłuj je zeby były ciut mniejsze od tych oryginalnych.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
sfera80 pisze:
banio123, spiłuj je zeby były ciut mniejsze od tych oryginalnych.

Tak trzeba chyba będzie zrobić, bo ja już pomysłów nie mam na ten dziwny przypadek. Mimo takich samych wymiarów nowej i starej wkładki coś się musi różnić.

mass95 pisze:
banio123, nie polecam tych wkładek.. pojeździłem z nimi jakiś miesiąc i klucz się zaczyna w nich blokować Bóg wie czemu. trzeba go piłować cudować i wtedy dopiero wchodzi lekko

Dzięki za radę, ale póki co już kupiłem i nie będę kupować nowe, będę myślał, jak przyjdzie na to czas. A jakie wkładki są warte uwagi?

Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ]