Dzisiaj jest 25 lut 2025, 0:12

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 83 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Insignia B
O proszę komuś się pomysł podoba :D a zawsze mi się obrywało za hybrydy bo diesel bla bla :D ale biorąc właśnie pod uwagę koszty hybrydy wypadają najlepiej później benzyny na równi z dieslem (tak tak przy tych cenach paliw i jednak droższym serwisie diesla wychodzi na to samo) a prędzej czy później hybryda będzie czymś normalnym na naszych drogach sam przymierzam się do zakupu hybrydy może nie są super mocne ale te 130 koni i spalanie rzędu 4litrów to dobre wyniki, ale jak ktoś lubi sportowe samochody to niech kupuje, ale najpierw trzeba pomyśleć czy się to mu opłaca bo do jazdy na co dzień to nie będzie miało sensu.

Powiem tak sam myślałem o M3 dla siebie, ale się rozmyśliłem a czemu? Bo za podobną kasę kupię parę lat nowszą hybrydę bo jak ma mi palić 30l w mieście to wolę mieć dużo słabszą hybrydę a spali mi 4 góra 5l w mieście więc koło 6 razy mniej co za tym idzie więcej kilometrów zrobisz.

toyota-corolla-1-6-dual-vvt-i-by-razor99-t323266.html Corolla by Razor
corolla-ts-by-razor99-t415180.html Corolla TS by Razor

Ostatnio zmieniony 07 kwie 2011, 20:35 przez razor99, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: GOLFS ROYCE TRZECI
razor99, do zes doje**ł 20 latek (w kazdym razie młody) i hybryda ?
wg. mnie to sa 2 rożne rzeczy.
a w ogóle jak ma 80 k i chce wydać to niech wydaje kupuj i daj sie przejechac :P
ale ja to bym kupił jakąs inna furę do 30 k nie wiem np a4 dobrze wyposażona z dużym silnikiem (dak do nauki jazdy mocnym autkiem) albo jakieś inneo co ma trochę więcej mocy niż seico albo jariska (jak na prawko zdawałeś)
a potem ( po skatowaniu jej :P ) kupic dobra fure tzn. mustanga

Ostatnio zmieniony 07 kwie 2011, 20:38 przez JaJeCkO, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Ale po Nim jeździcie. Ciekawe jak Wy byście mieli 80 tys i chcieli byście kupić auto nie jest to 100zł za malucha tylko już spora suma pieniędzy więc chce kupić coś żeby nie żałować. Powiem Ci że jak masz kasę to kupuj (widać że masz) i ciesz się, ja o takim aucie to mogę pomarzyć ;) max a3 będę miał jak się uda ;)

LwG

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: aerox s6 toledo ASZ
razor99, no szczerze masz rację ale ile taka hybryda kosztuje :/

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
toreldosek pisze:
Myślisz, że jako 18 latek mam już jakieś wielkie znajomości?

To jak ty prowadzisz 2 stacje benzynowe? :mrgreen:

toreldosek pisze:
I cos chyba masz z głową jak dla ciebie pieniądze=układy, znajomości, przekręty itp.

Napisałem gdzieś że przekręty? Człowieku ty swoim IQ nie powalasz. Gdzie ja porównywałem teraz negatywnie że jak masz hajs to i coś za kołnierzem masz? Nigdzie więc nie wpieraj bo w tamtym poście pisałem w pozytywnym aspekcie tzn że masz kontakty do wpływowych ludzi którzy mogą jakoś pomóc zgodnie z prawem a nie przekręty. Ty masz jakiś kompleks.

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Tytuł:
Awatar użytkownika

JaJeCkO a co to przeszkadza? Jak już pisałem sam się do hybrydy przymierzam bo osiągi ma przyzwoite spalanie bardzo okazyjne i od tego nie uciekniemy już mamy erę hybryd (tak przypuszczam skoro mówią, że era diesla się skończyła nie drzeć się na mnie na wp i onecie tak pisali) więc taki napęd jest przyszłością motoryzacji.

Hybrydę za 20-25tyś wyrwie, ale żeby było łatwiej trzeba mieć około 35tyś ceny nowych zaczynają się od ciut ponad 60tyś (Honda Jazz) więc to raczej nie jest dużo patrząc na ich zaawansowanie techniczne

Ostatnio zmieniony 07 kwie 2011, 20:40 przez razor99, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
razor99 pisze:
O proszę komuś się pomysł podoba :D a zawsze mi się obrywało za hybrydy bo diesel bla bla :D ale biorąc właśnie pod uwagę koszty hybrydy wypadają najlepiej później benzyny na równi z dieslem (tak tak przy tych cenach paliw i jednak droższym serwisie diesla wychodzi na to samo) a prędzej czy później hybryda będzie czymś normalnym na naszych drogach sam przymierzam się do zakupu hybrydy może nie są super mocne ale te 130 koni i spalanie rzędu 4litrów to dobre wyniki, ale jak ktoś lubi sportowe samochody to niech kupuje, ale najpierw trzeba pomyśleć czy się to mu opłaca bo do jazdy na co dzień to nie będzie miało sensu.

Powiem tak sam myślałem o M3 dla siebie, ale się rozmyśliłem a czemu? Bo za podobną kasę kupię parę lat nowszą hybrydę bo jak ma mi palić 30l w mieście to wolę mieć dużo słabszą hybrydę a spali mi 4 góra 5l w mieście więc koło 6 razy mniej co za tym idzie więcej kilometrów zrobisz.

Ehh niestety jestem młody i jak większości podobają mi się małe sportowe autka. Ale myślicie, że mustang gt będzie zły na co dzień? Jeśli tak uważacie to powiedzcie mi czemu (oprócz spalania) :wink:

EDIT:
czarekcw pisze:
toreldosek napisał/a:
Myślisz, że jako 18 latek mam już jakieś wielkie znajomości?

To jak ty prowadzisz 2 stacje benzynowe? :mrgreen:

Jakby to ująć, ja praktycznie nic przy nich nie muszę robić... Już dostałem gotową stację ze wszystkimi umowami itd i praktycznie o nic nie muszę się martwić. (jeszcze nic złego się nie stało). ale to nie jest temat o stacjach paliw :wink:

Bo grunt to podstawa.

Ostatnio zmieniony 07 kwie 2011, 20:43 przez toreldosek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: GOLFS ROYCE TRZECI
razor99 pisze:
że era diesla się skończyła nie drzeć się na mnie na wp i onecie tak pisali

sory ale dla mnie to nie jest bardzo wiarygodne żródło :roll:

Tytuł:
Awatar użytkownika

W mieście ciężko będzie parkować bo to wielka krowa :D Bagażnika za dużego nie ma ogólnie pod względem praktyczności za dobrze nie wypada (w mojej opinii) sam wiem z własnego doświadczenia u mnie w mieście ciężko się dużym samochodem wcisnąć na parking bo łosie krzywo po parkują itd. Nie mówię, że nie lubię sportowych samochodów sam chciałem brać M3 czy RS6, ale po krótkim czasie mi to przeszło jeżdżę avensisem i jest gitara osiągi mi starczą miejsca dużo i jakoś nie tęsknię za mocnym sportowym wozem :wink:

No ja uważam, że mają rację bo już tak szybko się nie zwraca diesel nowe są tak zaawansowane technicznie, że ich serwis jest cholernie drogi a od 2012 podobno podatek na diesla ma wzrosnąć więc umarł w butach, że tak napiszę już teraz koszty eksploatacji wypadają podobnie. Ale kto co lubi chcesz jeździć dieslem jeździj chcesz benzyną jeździj chcesz hybrydę jeździj :D

Ostatnio zmieniony 07 kwie 2011, 20:45 przez razor99, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p ... ht=#757953

To jak to z tobą jest, mieszkasz w Lublinie z mamą czy o co chodzi :wink: . Coś tu się kupy nie trzyma. Skoro taki kasiasty byłeś i zapewnie wcześniej to czemu taki słaby sprzęt przed TZR miałeś? :)

Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
razor99 pisze:
W mieście ciężko będzie parkować bo to wielka krowa :D Bagażnika za dużego nie ma ogólnie pod względem praktyczności za dobrze nie wypada (w mojej opinii) sam wiem z własnego doświadczenia u mnie w mieście ciężko się dużym samochodem wcisnąć na parking bo łosie krzywo po parkują itd. Nie mówię, że nie lubię sportowych samochodów sam chciałem brać M3 czy RS6, ale po krótkim czasie mi to przeszło jeżdżę avensisem i jest gitara osiągi mi starczą miejsca dużo i jakoś nie tęsknię za mocnym sportowym wozej :wink:

Co racja to racja, ale za praktyczny to ten samochód nie musi być, na jakieś małe zakupy ten bagażnik mi spokojnie starczy (nie mam zamiaru wozić, mebli, skuterków w środku itp :D). O stawanie sie nie martwię, bo już od czasu do czasu biorę q7 mamy i nie mam problemu z zaparkowaniem.

Bo grunt to podstawa.

Tytuł:
*

Pojazd:
czarekcw pisze:
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=757953&highlight=#757953

To jak to z tobą jest, mieszkasz w Lublinie z mamą czy o co chodzi :wink: . Coś tu się kupy nie trzyma. Skoro taki kasiasty byłeś i zapewnie wcześniej to czemu taki słaby sprzęt przed TZR miałeś? :)

Wiesz, że istnieje coś takiego jak przeprowadzka? Rodzicę się znowu zeszli to się do taty przeprowadziliśmy... A miałem zipp-a sipmli, bo kupiłem go w wieku 13 lat od razu po zdaniu na kart moto, nic się na tym nie znałem (zielonkawy byłem). A w salonie mi naopowiadali jaki to on świetny, więc wziąłem ...

Tylko ciekaw jestem, czemu ciągle wychodzisz za temat i niepotrzebnie postingujesz :?

Bo grunt to podstawa.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Osobiście takie auto jak mustang brałbym jako 2 auto do rekreacji zabawy.

Za tą kase brałbym A6 3.0TDI. But jest, moc jest nie rzuca się w oczy i napęd quattro.

Obrazek

Ostatnio zmieniony 07 kwie 2011, 21:04 przez br3w, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

No jak tam uważasz ja za taką kasę bez namysłu bym wziął hybrydę mimo, że można za taką kasę kupić już oklepanego golfa VI 1.9 TDI z salonu, ale po co trzeba iść z duchem czasu a skoro nie potrzebujesz praktycznego wozu to bierz mustanga, ale zanim byś podjął decyzję zobacz sobie BMW Z4, Infiniti G35 (moje oczko w głowie jedyny samochód z dużym silnikiem, który bym teraz kupił :D) czy Nissana 350Z

Jak A6 to tylko 3.2 FSI żadnych udziwnień wolnossąca jednostka typu DI (bezpośredni wtrysk jakby ktoś nie wiedział :wink: ) :D

Ostatnio zmieniony 07 kwie 2011, 21:07 przez razor99, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
*

Pojazd:
razor99 pisze:
zanim byś podjął decyzję zobacz sobie BMW Z4, Infiniti G35 (moje oczko w głowie jedyny samochód z dużym silnikiem, który bym teraz kupił :D ) czy Nissana 350Z

Masz bardzo podobny gust co ja, dlatego, że też te samochody brałem pod uwagę (jeszcze patrzyłem na różne repliki np tych lotusów, ale one to jako drugi albo trzeci samochód jak już), jednak najbardziej podoba mi sie mustang GT.

W niedziele jadę obejrzeć Mustanga GT z 2007r za 74k (nie z allegro, więc nie szukajcie :P) To opowiem jak wrażenia i co o nim sądzić :D

Bo grunt to podstawa.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tak sobie teraz pomyślałem, ze Jagury złe nie są taki XKR też moc ma a z wyglądu taki niepozorak tutaj masz link taki poglądowy http://otomoto.pl/jaguar-xkr-model-po-l ... 44522.html

W końcu jestem prawdziwym fanem motoryzacji to się nie dziw, że mam podobny gust no może czasami Top Gear przedawkuję, ale na szczęście nie wzoruję się na ich opiniach :D

Ostatnio zmieniony 07 kwie 2011, 21:15 przez razor99, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:

Pojazd: Brak :O
Cytuj:
W tym roku znowu mam zamiar pograć na giełdzie tylko w wakacje muszę gdzieś popracować, żeby te 2k zdobyć, i już na pewno nie będe tak optymistyczny ;o

Wyżej pozwoliłem sobie zacytować post kolegi toreldosek i tu pytanie ;d skoro masz tyle kasy to musisz isc robić w wakacje? ;d przeciez 2k to dla Ciebie nic ;;d;d;d;

Sorry nie moglem sie powstrzymać :mrgreen:

Tytuł:
*

Pojazd:
razor99 pisze:
Tak sobie teraz pomyślałem, ze Jagury złe nie są taki XKR też moc ma a z wyglądu taki niepozorak tutaj masz link taki poglądowy http://otomoto.pl/jaguar-xkr-model-po-l ... 44522.html

W końcu jestem prawdziwym fanem motoryzacji to się nie dziw, że mam podobny gust no może czasami Top Gear przedawkuję, ale na szczęście nie wzoruję się na ich opiniach :D

Jest tylko taki minus, że jaguara za tą kasę nie kupię z takim przebiegiem i rocznikiem.
A ja chcę maksymalnie 5 letni samochód kupić, wiec ten jaguar odpada. A na dodatek do jaguarów mój tata nie jest przekonany bo sam miał kiedyś jaguara XJ i mu się ciągle coś psuło (np: nagle wycieraczki przestały działać, po tym jak postał noc na deszczu jakieś spore problemy z elektroniką były itp.)

Bo grunt to podstawa.

Tytuł:
Awatar użytkownika

To ja tu mam inne podejście za taki hajs:
BMW serii 7
BMW serii X5
Mercedes CLS
Mercedes CL
Mercedes SL
Cadillac- CTS, STS, Escalade
Porsche 911, Boxster
Lincoln Navigator

A co tam, jak szaleć to szaleć :mrgreen:

Obrazek

Tytuł:
**

Pojazd:
Kolejny 14 latek, który chce zabłysnąć w sieci....

Mercedes CL - zakochałem się w tym aucie po jednym odpaleniu i wciśnięciu pedału gazu xD

Ostatnio zmieniony 07 kwie 2011, 21:31 przez adikSR, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 83 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna