Dzisiaj jest 18 lis 2024, 6:54

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ] 
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mam problem z tym gaznikiem, jezdzilem sobie i skuter po gwaltownym dodaniu gazu troche przerywal, sprawdzilem filtr i bylo troche syfu, wiec pomyslalem, ze przeczyszcze dysze. Zrobilem to i pod dysza glowna byla taka dziwna podkladka i nie wiem jak ma byc zalozona, w kazdym razie po zlozeniu gaznika skuter trzyma niskie obroty, ale po dodaniu gazu nie chce sie wkrecac i strzela z wydechu :| Co moglem zle zlozyc ? Prosze o pomoc..

Dodam, ze swieca jest mokra, az czarna, a iskra jest bdb. Przed rozebraniem dobrze chodzilo, wiec nie wiem co jest :(

Ostatnio zmieniony 28 lis 2010, 14:28 przez AndrewOldSR, łącznie zmieniany 3 razy

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Złóż bez tej podkładki i zobacz jak będzie. Przez nią dysza jest niżej i iglica nie domyka jej przez co właśnie może zalewać.

http://www.bikepics.com/members/fornal/
"Słuchajcie no, trzeba uspokoić dziadostwo..."
Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
hmm, no racja, ale wczesniej z ta podkladka dobrze smigalo, no ale dzieki za rade, pozniej sprobuje

Tak sie zastanawialem jak to wszystko skladalem i jak juz zlozylem gaznik, to pociagnalem z podcisnienia, zeby nie kopac tyle i logicznie rzecz biorac, to plywak powinien wyrownac poziom, ale jest mozliwe, zeby cos sie przycielo przez to i go zalewalo ? Bo poprzedni gaznik rozbieralem tysiace razy i nigdy takie cos mi sie nie zdarzylo :/

@edit

Sprawdzilem wszystko jeszcze raz i nic podejrzanego nie widac :/ I mam pytanie: Ten zaworek przymocowany do plywaka po zamknieciu odcina doplyw paliwa przez dysze, czy ten otwor, do ktorego wsadzony jest wezyk z paliwem od baku ? Bo jak wcisnalem plywak, tak zeby sie zamknelo i dmuchnalem w dysze, to nic sie zablokowalo. I na tym zaworku powinna byc jakas uszczelka, czy cos ?

Ostatnio zmieniony 28 lis 2010, 14:26 przez AndrewOldSR, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
AndrewOldSR pisze:
I mam pytanie: Ten zaworek przymocowany do plywaka po zamknieciu odcina doplyw paliwa przez dysze, czy ten otwor, do ktorego wsadzony jest wezyk z paliwem od baku ?
Dopływ paliwa przez dyszę główną odcina iglica w przepustnicy. Pływak i ten zaworek reguluje poziom paliwa w komorze pływakowej, z której dysze zaciągają paliwo :wink:
AndrewOldSR pisze:
I na tym zaworku powinna byc jakas uszczelka, czy cos ?
Zaworek jest zakończony takim stożkiem, na ogół on jest pokryty gumą dla szczelności, nic więcej.

http://www.bikepics.com/members/fornal/
"Słuchajcie no, trzeba uspokoić dziadostwo..."
Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez FoRnaL, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
No tak, powalilo mi sie troche to wszystko :) To nie wiem co moglem zle zrobic, jutro sprobuje jeszcze raz wyczyscic caly gaznik i wywale ta podkladke, moze cos pomoze, bo jak narazie to nawet odpalic nie chce, jak kopie to czasem lekko zalapie, ale nie odpala, a swieca zalana jak menel pod Biedronka :lol:

Tytuł:
*

Pojazd:
jak weźmiesz pływak do góry i dmuchniesz w rurkę od paliwa do możesz dmuchnąć czy ci blokuje?? jak nie to jest popsuty ten zaworek... albo źle wsadzony :)

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Zamyka normlanie. Juz nie mam pojecia co zrobic, probowalem juz ta podkladka i bez, pomysly mi sie skonczyly.. :cry: Jedyna roznica bez podkladki, to to, ze raz na 10 kopniec troche zalapie, ale nie odpali, a swieca wciąż zalana. Gaznik mam jakies 2 tygodnie, zdazylem przelatac na nim 100km, mam do tego stozek RMS taki sam jak Airbox, tylko bez oslonki. Jesli ktos ma jakikolwiek pomysl, to dawac, bo to musi byc jakas pierdola..

@edit
Plywak w tym gazniku wyglada mniej wiecej tak :
Obrazek

Co by sie dzialo, gdyby jedna z tych komor by wygieta lekko w dol ?

Ostatnio zmieniony 01 gru 2010, 19:30 przez AndrewOldSR, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Ibiza II FL 110KM, CRM 125ccm
wcześniej by domykał dopływ paliwa,

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
No wlasnie, wiec dostawal by za duzo powietrza, a nie paliwa, wiec to wplywu nie ma. Bo zauwazylem jakby kilka milimetrow jedna komora byla nizej, ale widac to nic nie zmienia :?

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ta podkładka musi być w tym gaźniku bo w niej jest kilka dziurek przez które wlatuje dopiero paliwo i zassysa je dysza a tak to jest go za dużo

musisz założyć tą blaszke tak jak była ona ma być jakby tym kołnierzem w strone nakrętki tej w pokrywie komory

Wpadnij obejrzeć mojego Roxa !!!

Aerox Monster Energy !!!

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ooo, o taka odpowiedz mi chodzilo :mrgreen:

Czyli ma to wygladac tak ?:
Obrazek

Ostatnio zmieniony 01 gru 2010, 20:37 przez AndrewOldSR, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
No wiec tak, gadalem z Rico95, i wytlumaczyl mi nieco jak ma to wygladac, zobilem wszystko wg jego wskazowek i wnetrznosci gaznika teraz wygladaja tak:
Obrazek
Jesli ktos zauwaza jakis rażący blad, przez ktory mogloby byc cos zle, to pisac :)

Ale od poczatku, zlozylem gaznik na nowo, przepalilem i wyczyscilem swiece, przekopalem bez swiecy i efekt jest taki:
http://www.youtube.com/watch?v=tO1LUjCoS6g
Potem juz nic sie nie dzieje, swieca czarna. Ale mysle ze gaznik jest dobrze zlozony, a to ze nie chce zalapac to wina mrozu, ale moge sie mylic. Ale chyba zawsze tak jest, ze jak sie kopie, a silnik nie chce zalapac nawet jak gaznik jest gites, to go zalewa, nie ? :)

@edit
Jesli kogos to interesuje, to wzialem dzis taki grzejniczek elektryczny, postawilem pod silnik na 30 minut i to samo co wczoraj. Wkurzony niezle bylem, ale zobaczem jeszcze cz jest iskra. Wykrecilem swiece, kopie, iskra jest, ale zauwazylem ze jakas dziwna. Przyjrzałem sie i okazalo sie, ze raz iskra skacze miedzy elektrodami, a raz miedzy gwintem. Wkrecilem jakas baardzo stara swiece, na ktorej skuter wczesniej chodzil, ale przerywal. Wkrecam, but i chodzi :mrgreen: Pochodzil z 30s, dalem lekko gazu, troche sie wkrecil, dalem jeszcze raz i zgasl. Odpalil za pierwszym, ale chodzil kilkanascie sekund na wolnych i zgasl. Wychodzi na to, ze wina swiecy i tak jak to przeanalizowac, to od poczatku to byla wina swiecy :D Bo zaczal przerywac, to pewnie juz zaczelo sie cos ze swieca, potem zle skrecilem, to jak go zalalo, to juz wgl kaplica, teraz wkrecilem stara swiece, ktora ledwo zipie, ale odpalil, wiec w poniedzialek kupie nowa i zobaczymy :mrgreen: Rozwiazanie problemu jest chyba coraz blizej :mrgreen:

Ostatnio zmieniony 04 gru 2010, 13:01 przez AndrewOldSR, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wsadzilem jeszcze inna swiece i tak samo, odpalil na jakies 30s, najpierw mial dosc wysokie obroty, potem coraz nizsze i na koncu takie, ze ledwo chodzil i w koncu zgasl, potem juz na kilka sekund odpalal. Z tym ze swieca ma inna cieplote niz poprzednia, nie wiem czy to tak ma byc, czy znow jest cos nie teges :/

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
może ssanie ci się nie domyka

Hebo Manston Repica LC
MOTOFORCE RACING
Yasuni R
Dellorto PHBG 19
Polini Air Box
Malossi Multvar
Stage6 VForce3 by Tassinari
Malossi Flay

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
jakie było rozwiązanie problemu? bo mam podobny problem.

zapraszamm

http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... c&start=60

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
brawo za odkop tematu ...

Aerox Black&White 08

S6 Racing MKII 12mm
Top Racing High Tech 12mm
Yasuni c16 Kevlar
Dellorto 21 BE