Dzisiaj jest 11 mar 2025, 4:04

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Otóż na wiosnę kupiłem ten skuter. Licznikowo jeździł spokojnie grubo ponad 90. Wszystko jest seria. "miał kopa", ciągnął ładnie, ale jakoś już prawie od 2 miesięcy spadły mu osiągi. Zanim ruszy(na wysokie obroty) strasznie go muli, nie ma siły. potrzebuje około 5 sek. dawniej tak nie było. więc ja ruszę manetką, on nie ma siły, nie chce jechać, dopiero po paru sek(ok 5) dostaje kopa. lecz niepokoi i denerwuje mnie jedno zjawisko. przy ruszaniu dawniej obroty wskakiwały na 9tys i wario wchodził-wtedy były ok 6-7 i leciał znowu w górę. teraz jak rusza, zanim wejdzie właśnie na 9 tak przy 6-7-8 rwie go dziwnie, nie może się rozpędzić(poruszam manetką parę razy i dopiero jedzie). Podczas tych zrywań słychać niepokojące szumy, szmery, lekkie strzały z silnika(okolice wario/wału). rozkręcałem, lecz nic nie zdołałem zaobserwować. To zrywy przy rozpędzaniu i brak siły przy ruszaniu to 2 inne problemy. Nie wiecie czym to może być spowodowane?
I tak na marginesie... jaki pasek i świecę wybrać do tej gilerki?(wszystko co mam to seria). Chciałbym coś z górnej półki w logicznej cenie(sklep mielocha).

Ostatnio zmieniony 16 paź 2010, 14:11 przez hadmanq, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
Hmm, spadek mocy moze byc spowodowany np: 'przytartym' cylkiem, albo czyszczenie i regulacja gaznika.

Tytuł:
*

Pojazd:
zaobserwowałem wyciek z cylka(przy świecy), niewielki ale czasami gdy zgaszę skuter to zostaje mała plamka(średnicy 2cm). i ogólnie to skuter dużo pali... kumple mają nrg, speedfighta2 i katane i oni potrafia zrobic o połowę więcej km na tym samym paliwie. osiągi mamy lub mieliśmy podobne(katana nie wyrabiała).

Tytuł:
**

Pojazd:
Spadek mocy może być spowodowany zużyciem wielu części.Trzeba poznać i kontrolować pojazd a nie tylko jeżdzić.

fizyki nie oszukasz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
świeca NGK BR9ES, a pasek znajdziesz na mielochu, w razie wątpliwości napisz do obsługi, mi pomogli.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]