Dzisiaj jest 23 lis 2024, 6:46

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Gilera Runner SP 50
Witam wszystkich forumowiczów!
Od razu chciałbym z góry przeprosić jeśli wybrałem nie ten dział.
Posiadam Gilere Runner SP 50 2007r i ostatnio gdy nią jechałem na pełnym gazie (ok 70km/h) z gaźnika wystrzelił wąż od paliwa wraz z króćcem, okazało się że gaźnik był zapchany więc go wyczyściłem i złożyłem. Rakieta odpaliła od trzeciego kopa, natomiast w ogóle nie włączył się elektrozawór ssania, więc przetrzymałem go chwilę na delikatnym gazie aby się zagrzał i wybrałem się na przejażdzkę, po ok 10 km zaczął się problem ponieważ tak jakby się dławił, jakby dodawał gazu delikatnie odejmował i znowu dodawał, ale prędkość i obroty były ok. Zatrzymałem się pod sklepem, przejechałem ok 200m i zaczęła się istna katorga, skuter kręcił się tylko do 6,5 tyś obrotów(wcześniej do 9 tyś) i jechał 35 km/h, nie mam żadnego pomysłu co się mogło stać. Jeśli są jakieś pomysły to prosiłbym o ich podanie. Z góry dziękuje i pozdrawiam Filip. :)

Obrazek

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd: Kymco Zx & Aprilia Sr R
Sprawdź z tym ssaniem , być może cały czas jest tak jakby włączone , przez co dostaje więcej paliwa i go zalewa :) Sprawdź czy się nie zacięło , bo wątpię żebyś zepsuł skoro wcześniej zapewne działało :)

Jesteś pewny że w gaźniku na 100 % wszystko dobrze złożyłeś ? :)

Kymco Zx Swap p/g . Zajrzyj ! ---> http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=339884

Aprilia Sr R 05' Zajrzyj ! ---> post2607571.html#p2607571

FunPage : https://www.facebook.com/SR05R

*

Pojazd: Gilera Runner SP 50
Gaźnik cały dobrze poskładany. natomiast problemem był elektrozawór ssania. Ułamała się blaszka i dodatkowo kable były całe zalane. Po odczepieniu skuter chodzi normalnie. Zamówiłem nowy elektrozawór i czekam :D

Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]