Dzisiaj jest 07 lut 2025, 8:12

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
WItam,

W mojego seryjnego agility wsadziłem cylinder naraku 72, malossi multivar, air boxa polini z którego zginęła podczas jazdy osłonka(nie polecam kupowac, beznadziejny zatrzask). Seryjnie z rozcietym modulem (patent Piórka:D) leciał 80km/h z wiatrem w plecach lub z gorki, teraz po tych zmianach i rolkach 7g leci 75km/h tylko na pelnych obrotach na prostej tak jak dawniej tylko przyspieszenie sie poprawilo znacznie ale do 50km/h. Napisali ze mam 7g ale jest tez mozliwe ze mam 6.5. Moj problem polega na tym, ze skoro wczesniej ciskal 80km/h a po takich zmianach jest gorzej to w czym tkwi problem?

może powinienem kupić nowy pasek? W wariatorze jest seryjny. Moze rolki musza byc ciezsze? Wydałem juz na czesci troche i chciałbym osiągnąc maksimum mocy z nowego setupa, ze starego 80km/h na tym seryjnym 4-suwie to był dobry wynik a teraz to jest niestety tragedia:P

Z góry dziękuje za pomoc :)
Michał

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**

Pojazd:
Po pierwsze, czy w ogóle docierałeś?? Może włożyłeś nowy cylek i pojechałeś sprawdzić osiągi od razu? :roll: Moim zdaniem troche lżejsze rolki powinny być.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
michaskowal, Lżejsze rolki to raz, a dwa Polini Air Box nie jest aż taki zły, tylko musisz włożyć dobrze w te zatrzaski, najpierw wkładasz gąbkę z "szkieletem" i to wciskasz a potem na to tą osłonkę :). Tak jakbyś założył cylek i źle uszczelnił i narzekał że źle chodzi...

Wsadź lżejsze rolki bo zapewne po 50km/h na niższe obroty wchodzi Tobie :)

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Cały skuter oddałem do serwisu z nowymi częściami, tam zamontowali mi całego Air Boxa. Zadzwoniłem do serwisu z tym problemem, bronili się tym że co mogą zrobić teraz i że mają już jeden taki co zgubił tą osłonkę (niby) :) . A co do rolek, ile gram proponujecie?
Jeśli chodzi o docieranie, to raz go przycisnąłem. Jeździłem ciągle tak 50km/h / 60km/h maks krótnie dystanse delikatnie manetką i miałem wrażenie że mam jeszcze sporo mocy pod sobą a gdy sprawdziłem no to niestety, 70-75km/h.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
michaskowal, Co do serwisów i regulacji nie ufam im za bardzo... A jak ktoś zgubił to znaczy że byle jak zakładał... Ja raz Air Boxa zgubiłem, ale źle włożyłem, teraz wszystko dobrze włożyłem i nie ma problemów :)

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja zgubiłem osłonke jak już pisałem od tego Air Boxa, mechanik powiedział mi że ta gąbka jest w miare szczelna ale prowizorycznie obudowałem to na pare dni kartonikiem żeby syf z koła jakoś się tam nie znalazł. Myślicie że jakbym to obudował dookoła jakąś blachą cienką i nałożył jeszcze pończoche czy cos to nic się z tym nie stanie?
Napisali mi że mam wsadzić stary filtr, nie chce tego zrobić bo po 1. stożek wygląda dużo lepiej a po 2 chociaż szczypta bassowości przy ogólnym wydźwięku odkurzacza to mega plus :P

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Seryjnby "bezpieczniejszy" bo Woda się nie dostanie, a w Air Boxie już jest takie ryzyko :).

Sam się zastanawiam czy by nie wsadzić seryjnego filtra z powrotem :/

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
To teraz chciałbym wrócić do tematu rolek.
Ile gramów powinienem zmontować? Lub jak to sprawdzić dokładnie?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
ja myślę od 5 go do 6,5

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=654504#654504 Ruszył po awari! FILMIK>20<

http://www.youtube.com/watch?v=vc5lu-9F ... e=youtu.be

Kymco Super 9 Racing!! The fastest on Poland^^

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
http://sklep.mieloch.pl/product_info.ph ... 3744e299bb

taki zestaw byłby ok? Te rolki służą tylko do regulacji czy potem moge na nich spokojnie jeździć dłużej? Patrze na cene i dlatego takie pytanie bo jestem zielony jeśli chodzi o te sprawy a na 4 zestawy rolek i taką cene jest to w miare tanio:)

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Nawet i do 1000km możesz przejechać na rolkach testowych.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja polecam rolki Stage6 testowe na kopertach zrobiłem 3k km i można dalej na nich jeździć, ale dla pewności kupiłem nowe. Pozdro.

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=654504#654504 Ruszył po awari! FILMIK>20<

http://www.youtube.com/watch?v=vc5lu-9F ... e=youtu.be

Kymco Super 9 Racing!! The fastest on Poland^^

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Viper15 pisze:
Ja polecam rolki Stage6 testowe na kopertach zrobiłem 3k km i można dalej na nich jeździć, ale dla pewności kupiłem nowe. Pozdro.

Podpisuję się pod tym, jeżdżę na Stage6 testowych 5.4 i bardzo dobrze się trzymają

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Zaczne testować od 5.1 i zobaczymy co z tego wyjdzie :) Mam nadzieje że wskrzesi to jakiś potencjał nowych części bo puki co to seryjnym bym mógł siebie wyprzedzić:P

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Agility 4T, Naraku 72, Malossi Multivar, Polini Air Box, v-max wynosił 70km/h przy rolkach 7g, teraz posiadam rolki polini 5g i jest to samo - 70km/h i stoi. Do 60km/h leci potem zaczynają się katusze. Wymieniłem te rolki i nic - mój sąsiad mechanik sądzi że kiepski V-max spowodowany jest głowicą - jest seryjna od 50cm.
Seryjny leciał 80km/h a z nowym setupem 0-60km/h ok dalej sie toczy i tylko do 70km/h.
W czym leży problem? Ma ktoś jakiś pomysł? Wydałem teraz pieniądze na rolki do regulacji a okazuje się że problem tkwi gdzie indziej.
Czy nie będzie tak przy Agility 4T i nowym cylindrze że silnik nie będzie się wkręcał na maksymalne obroty? Wiadomo że po zmianach ma więcej mocy ale miało to mieć jeszcze przełożenie na prędkość która aktualnie jest załamująca.
Skoro głowica jest od 50cm i zachodzi tam zbyt duża kompresja może być to przyczyną takich osiągów? Czy wymiana głowicy na większą może naprawić ten problem?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ]