Witam, jestem posiadaczem kymco super 9, mam w nim zrobiony lekki tun. Tecnigas RS 70, malossi multivar, hebo r, stage6 wc, pasek dayco, odblokowany moduł, gaźnik dellorto 17,5. Mój problem wygląda następująco: od jakiegoś czasu mój skuter miał problemy z przepalaniem świec(było to jeszcze na oryginalnym gaźniku) , wyglądało to tak jakby gaźnik podawał za mało paliwa... kiedy skuter był ciepły mogłem zapalić, lecz kiedy tylko trochę ostygł nie dało się go odpalić(świeca była sucha) a kiedy już jechał dziwnie przerywał kiedy przyśpieszałem. Powiecie pewnie że to wina regulacji, ale mieszanka i obroty były na maxa a skuter miał jakieś 1,5 tysiąca obrotów na ssaniu, kiedy ssanie się wyłączyło gasł jeżeli nie dodałem gazu i przerywał. Postanowiłem więc żę kupię większy gaźnik i zrobiłem to kupiłem Dellorto 17,5 lecz jak się okazało pomógł on tylko niewiele.. Narazie nie przepalił świecy i nie ma problemów z uruchamianiem, lecz przy dyszy 90 nie ma mowy o wstawieniu stożka, czy dobrym wyregulowaniu na oryginalnym filtrze, tak czy siak dostaje za mało paliwa, przynajmniej tak mi się wydaje

Nie wiem co może stać mu na przeszkodzie, może to być wina cylindra ponieważ już nie jest w dobrej kondycji?? macie jakieś propozycje?? Z góry dzięki i pozdrawiam!!
P.S. Zawór membranowy wymieniałem w czerwcu na nowy