Witam posiadam skuterek longija lj50qt-f po remoncie (cały silnik min. cylek 70cc,tłok,wał,wario sportowe, sprzęgło,pas,gaźnik,tłumik) wszystko china

Mam taki problem,że ok. 100km temu wsadziłem lekkie rolki nie pisze na nich ilość g, ale są czerwone. Skuterek na tych rolkach rwał niesamowicie. Byłem się przejechać 20km i lecąc 70km/h i puszczając gaz i ponownie dodając było słyszeć przerywanie i duszenie się przez 3 sec i dalej ciągnie. Jak się zwolniło przerywał,dusił się przy 10,30 km/h. I skuter wtedy ciężko odpalał tzn. trzeba było trzymać gaz max zeby nie zdech. W domu wyczyściłem dokładnie gaźnik w benzynie,kompresorem itp. Wszystko było ok, silnik jak jest zimny pali od dotyku, lecz nie raz ma ze na ciepłym jak się go zgasi i odpali znowu po 5min trzeba dać gaz na max zeby poprostu wszedł na obroty... wygląda to tak jakby był na bardzo niskich obrotach i gaz na max (bo inaczej zgasnie) trzeba trzymać ze 3sec aż się ''wbije'' na obroty i wtedy załączają się jakby ustawione wolne. No i raz pali na dotyk i nie gasnie a raz trzeba mu wbić obroty. I na tych rolkach rwał odrazu z miejsca, a teraz raz rwie, a raz ma muła do 20km/h i mu się załącza ''power'' i idzie tak jak przedtem... dlaczego zamiast jak zawsze odrazu wbić się na wysokie obroty i ciągnąć ze startu musi się rozkołysać do 20km/h i wtedy ciągnie jak trzeba. Na piasku nie może ruszyć, na przejezdzie kolejowym mam lekko pod gorke to wlecze się 10na godzine i jak się wyprostuje droga załapuje i ciągnie jak szatan... bez problemu wtedy boxował na piachu trawie , a teraz muł do 20km/h.. co to może być? Czyściłem 2 razy gaźnik i filtr powietrza,świece zmieniałem i rozkręcałem dekiel tam gdzie napęd i na pasku odklejała się delikatnie warstwa ,ale nie od tej strony co napędza. Odpaliłem bez dekla i pasek jest wedlog mnie laika b. luzny tak jak chodzi to lata jak szalony. Czy tak powinno być ,że pasek może siebie dotknąć jak jest założony na wario i sprzęgło? pasek 788x17x28 z tego co wyczytałem to pasek jest dobry do mojej longiji. A może się rozciągnął? POMOCY
-- 31 sie 2015, 8:44 --
Dzień dobry, może pomoże ta informacja ,że jak łapie od 20km/h to do tej prędkości rusza z niskich obrotów a jak ''załapie'' to zaczyna wyć (wysokie obroty) tak jak przedtem co odrazu ruszał dobrze,hmm jeszcze wydaje mi się ,że jak ''załapie'' to szarpnie ze 2 razy tak lekko jakby zaczyna ciągnąć przerwie na 0.5 sec i znów ciągnie. Wiecie co mu może dolegać? Myślę nad wymianą paska i rolek.