Dzisiaj jest 23 lip 2025, 6:31

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Yamaha DT 50
Witam posiadam skuterek longija lj50qt-f po remoncie (cały silnik min. cylek 70cc,tłok,wał,wario sportowe, sprzęgło,pas,gaźnik,tłumik) wszystko china :roll: Mam taki problem,że ok. 100km temu wsadziłem lekkie rolki nie pisze na nich ilość g, ale są czerwone. Skuterek na tych rolkach rwał niesamowicie. Byłem się przejechać 20km i lecąc 70km/h i puszczając gaz i ponownie dodając było słyszeć przerywanie i duszenie się przez 3 sec i dalej ciągnie. Jak się zwolniło przerywał,dusił się przy 10,30 km/h. I skuter wtedy ciężko odpalał tzn. trzeba było trzymać gaz max zeby nie zdech. W domu wyczyściłem dokładnie gaźnik w benzynie,kompresorem itp. Wszystko było ok, silnik jak jest zimny pali od dotyku, lecz nie raz ma ze na ciepłym jak się go zgasi i odpali znowu po 5min trzeba dać gaz na max zeby poprostu wszedł na obroty... wygląda to tak jakby był na bardzo niskich obrotach i gaz na max (bo inaczej zgasnie) trzeba trzymać ze 3sec aż się ''wbije'' na obroty i wtedy załączają się jakby ustawione wolne. No i raz pali na dotyk i nie gasnie a raz trzeba mu wbić obroty. I na tych rolkach rwał odrazu z miejsca, a teraz raz rwie, a raz ma muła do 20km/h i mu się załącza ''power'' i idzie tak jak przedtem... dlaczego zamiast jak zawsze odrazu wbić się na wysokie obroty i ciągnąć ze startu musi się rozkołysać do 20km/h i wtedy ciągnie jak trzeba. Na piasku nie może ruszyć, na przejezdzie kolejowym mam lekko pod gorke to wlecze się 10na godzine i jak się wyprostuje droga załapuje i ciągnie jak szatan... bez problemu wtedy boxował na piachu trawie , a teraz muł do 20km/h.. co to może być? Czyściłem 2 razy gaźnik i filtr powietrza,świece zmieniałem i rozkręcałem dekiel tam gdzie napęd i na pasku odklejała się delikatnie warstwa ,ale nie od tej strony co napędza. Odpaliłem bez dekla i pasek jest wedlog mnie laika b. luzny tak jak chodzi to lata jak szalony. Czy tak powinno być ,że pasek może siebie dotknąć jak jest założony na wario i sprzęgło? pasek 788x17x28 z tego co wyczytałem to pasek jest dobry do mojej longiji. A może się rozciągnął? POMOCY

-- 31 sie 2015, 8:44 --

Dzień dobry, może pomoże ta informacja ,że jak łapie od 20km/h to do tej prędkości rusza z niskich obrotów a jak ''załapie'' to zaczyna wyć (wysokie obroty) tak jak przedtem co odrazu ruszał dobrze,hmm jeszcze wydaje mi się ,że jak ''załapie'' to szarpnie ze 2 razy tak lekko jakby zaczyna ciągnąć przerwie na 0.5 sec i znów ciągnie. Wiecie co mu może dolegać? Myślę nad wymianą paska i rolek.

Cylinder: Malina + Barikit
Wał: Naraku Racing
Wydech: Scr Corse Racing Line
Gaźnik: Dellorto Black Edition 21mm
Zawór: Malossi mhr vl6
Filtr powietrza: Athena Racing
Zębatki: 14z/56z
Sprzęgło: Top Performance kevlar

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ]