Dzisiaj jest 14 lis 2024, 18:55

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 364 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Cze dawno nie pisałem nic się za dużo nie zmieniło macie foteczki na słońcu. Sory za te smugi niektóre ale fotki robione dzisiaj a jak wiadomo w święta nie za bardzo myć skuter;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Mam takie pytanie czy jeżeli kupię dobry tłok vertexa i włożę go do chińskiego cylindra już dotartego to osiągi znacznie wzrosną niż by był na chińskim tłoku? Chodzi mi tu o komplet tłok, pierścienie itd. Czy lepiej kupić jakiś seryjny cylinder zrobić mu szlif i wtedy wsadzić vertexa bo nie wiem jak z jakością cylindrów te chińskie są porównywalne do serii?? Z góry dziękuję za pomoc;)

PS
Wiecie co mnie jeszcze nabardziej wkurza mam o niebo lepszy tuning od kolegi który ma tylko w aeroxie wydech leo tt a lepiej mu idzie niż mój;/ Dlaczego tak jest??

Tuning mechaniczny:

# Wariator malossi mulitivar 2000
# Pasek polini race evolution
# Rolki 7g malossi
# Biała sprężyna centralna
# Pokrywa silnika Top Performances Turbo Cooler
# Dzwon sprzęgła Wc
# Sprzęgło tec evo racing
# Wydech tecnigas rsII

Na tym powinien lecieć to realne co najmniej 90km/h a tak nie jest.... Pomóżcie jeżeli mieliście podobny problem i czy wymiana tego cylka coś pomoże?

[center]*Malossi Mulitivar*Malossi X-Special*Stage6 WC*Tec Evo Racing*Tec Sport*Tecnigas RSII*
Jedyna taka na forum! [/center]

Ostatnio zmieniony 24 kwie 2011, 12:32 przez malagadeca, łącznie zmieniany 2 razy

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mój znajomy ma w swojej madzi chiński zestaw z tłokiem cały i kiedyś to na tym tylko licznikowe 95 leciał.Teraz 60-65 max idzie i nie wie czemu.Moto tylko do jazdy bez regulacji żadnej.
Może twój mało paliwa dostaje ??

Polerowanie aluminium,spawanie plastików, renowacja części,malowanie mniejszych elementów.
Sprzedam części Katana,Sym,Peugeot,Romet,Jawa
TANIO GG 10293344

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wyregulowany jest raczej dobrze a paliwa dostaje wystarczająco. Pasek mam polini race ma szerokość 16.5 mm wiec chyba ok ? Ma dość dobre przyspieszenie na tych rolkach 7g wiec może się to nie przekłada na prędkość tylko przyspieszenie ? Sprężyna centralna jest aktualnie niebieska hebo wiec nie wiem czy jest ona ok ale chyba raczej tak bo pod względem regulacji napędu jest ok bo zero dziur w przyspieszeniu czy mułów wiec nie wiem co jest:/

[center]*Malossi Mulitivar*Malossi X-Special*Stage6 WC*Tec Evo Racing*Tec Sport*Tecnigas RSII*

Ostatnio zmieniony 24 kwie 2011, 16:07 przez malagadeca, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Twoja malaga jest zarombista na taką to bym się zamienił bez zająknięcia...

p.s widzę okolice Kalisza:) tak jak ja:)

ŚWIAT NALEŻY DO MŁODZIEŻY STARY JEBIE MŁODY LEŻY!!!

mój speed:
mieloch:

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=399090#399090

pj:

http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Peu ... 2_50/75483

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Piekna malaga :twisted:

Obrazek

Tgbfaan Garage !

tgbfaan-garage-naprawy-remonty-nowe-moto-t391065.html

Ostatnio zmieniony 16 wrz 2011, 22:10 przez TgBFaan, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: BMW E30
malagadeca, Może problem tkwi w chińskim cylindrze ? Bo z samym sportowym wydechem to już te 90 licznikowe spokojnie powinna iśc.. Tak jak moja kiedyś :D

///BMW

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Na seryjnym było podobnie tylko fakt, że nie był on już nowy. Wydaje mi się, że problem tkwi w przebiegu wał też już przeszedł swoje jak i inne części. Jak myślicie czy to może myć trafne przypuszczenie?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tak to też może być powodem

Polerowanie aluminium,spawanie plastików, renowacja części,malowanie mniejszych elementów.
Sprzedam części Katana,Sym,Peugeot,Romet,Jawa
TANIO GG 10293344

Tytuł:
**

Pojazd:
17,5 powinien mieć pasek z tego co wiem ;)

runner-2k7-malossi-itech-70cc-regulator-cisnienia-polini-t292703-80.html -> 70cc na wtrysku :D

https://www.facebook.com/pages/Scooters ... 7343226159 - Lajkujemy FP naszej ekipy! ScootersMmz ;)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam,mały upik dodaję;D W maladze za dużo się nie dzieje bo nie mam czasu robić nic ale kupiłem oryginalny gaźnik dellorto mój już się sypał, a do niego ssanie ręczne stage6 i kilka innych części:
-ssanie ręczne stage6
-sprężyna malossi żółta
-pasek malossi x-special

Kupiłem nowy pasek, gdyż miałem bardzo ciekawy przypadek. Mianowicie mój polini race był 3,5cm dłuższy od oryginału czy jak kto woli od innych pasków sportowych, nie wiem z jakiej racji skoro zamawiałem do minarelli;/. Więc go wymieniłem i jest lepiej na tym malossi. Mam niestety taki problemy że pasek nie wchodzi na samą górę na wariatorze, w kolektor natomiast tak. Czy to kwestia ułożenia ?

Macie fotkę jakąś;D
Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
Szkoda że bad look zamiast dodać wizualnie maladze bardziej agresywnego wyglądu, to tylko ją zmulił, pięknie by wyglądała z tym wlotem gdyby bad look miał bardziej ostre kąty. :D

Edit. Tak poza tematem to pasek Malossi X-special jest dużo szerszy od zwykłego?

Ostatnio zmieniony 28 maja 2012, 21:45 przez Nrvs., łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Co do bad looka to kwestia gustu, mi się bardziej podobają mniej zaostrzone a druga sprawa to już ten trochę przeszkadza w światłach a co dopiero jakby był bardziej zaostrzony. Nie wiem ile ma oryginał ale x-special ma 16mm i to mnie dziwi bo mój polini race po 2 sezonach ma 16,5mm. Proszę o wypowiedzi jeszcze innych osób na temat: Dlaczego ten pasek nie wchodzi na samą górę ? Tak jak wcześniej wspominałem jest nowy więc musi się dotrzeć czy coś ?

Ostatnio zmieniony 28 maja 2012, 22:22 przez malagadeca, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Roxi SP55
A nie masz może podkładek pomiedzy tuleją wariatora a przeciwtalerzem ?

Obrazek
viewtopic.php?p=2337559#2337559\
"Radość z jazdy zaczyna się właśnie tam, gdzie kończy się ekonomia.."

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Miałem podkładkę grubości około 1mm ale ją wyciągnąłem testując bez i było tak samo bo pasek nie dał rady zmazać markera 1,5cm od krawędzi wariatora. Wyjmując tą podkładkę i przykręcając wariator miałem luzy. Musiałem podłożyć drugi zbierak przeciw talerza. Czy może tak być ? Dodam że pasek w kolektorze jest dość głęboko zaciśnięty bo z 1cm od krawędzi kolektora.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
czyli miałeś za długi pasek a teraz kupiłeś za krótki :wink: , ułoży się i powinien się "wyciągnąć" :lol: też miałem minimalnie za krótki ale ułożył się dobrze i jest git :)

F12--->HRR--->TGB--->cross 125 czajna power :]--->radiowóz E36--->sportowy fiat cc 900--->126p 900cc

http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... 17#2021017

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Nie miałem za długi a kupiłem dobry, mierząc centymetrem ma on 749 mm czyli jest akurat jaki powinien być w F12 (oryginalny 747mm). A co do starego to miał 780mm więc chyba był za długi;) No ma nadzieję że się trochę ułoży wchodząc głębiej w kolektor a wyżej na wariatorze;)

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
No pochwalić malagę. Super wygląda jeszcze lepiej na żywo :mrgreen: . Setupik masz wyrąbany czekam na kolejne upy. Jak coś to nagraj filmik jak przyśpiesza to się zobaczy. :wink:

kuba1555555 pisze:
Nie sprzęt, a technika robi z ciebie zawodnika.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dzięki wielkie. Co do skutera to nic się nie dzieje za dużo ale dzisiaj cały dzień mu poświęciłem. Musiałem bak skleić po już leciało z niego, kiedyś mi się przedziurawił, pokleiłem na żywicę niektóre plastiki bo już powoli się sypią ;/ Również co najbardziej z dzisiejszych prac mnie satysfakcjonuje, odnowiłem polerkę wydechu, fotki jakieś tam z prac( nie jest idealna bo nie miałem za bardzo czasu ale najbardziej zależało mi na zlikwidowaniu powstałej rdzy).
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Co do tego wydechu to tak średnio jestem zadowolony z jego pracy i zastanawiam się nad kupnem Stage6 pro replica. Podobno jest najlepszym rozwiązaniem do serii, czy to prawda? Mogę się spodziewać lepszych osiągów niż na rsII?

Ostatnio też zlitrarzowałem malagę i ku zdziwieniu ciężko się ma zmieścić w 4,5 litra :shock: :shock: :shock: co mnie bardzo dziwi na seryjnym gaźniku, fakt że nie jeźdże ekonomicznie ale bez przesady w 4,5 powinien się zmieścić. I tu moje pytanie czy przy serii jak zmienię dyszę na 70 to będzie odpowiednia? Mam teraz 78 i mam wrażenie że tego paliwska trochę za dużo dostaje.

Z góry dzięki za podpowiedzi.
Macie jakieś tam dwie fotki które ostatnio zrobiłem ;)
Obrazek
Obrazek

Pozdrawiam !

Ostatnio zmieniony 07 sie 2012, 23:30 przez malagadeca, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
*

Pojazd:
Wpadła mi w oko twoja malaga wiec troche poczytałem :mrgreen:
nie sprzedawaj komina jest zapewne dobry. Ale się nie dziwie jak masz rolki 7g są zdecydowanie za ciężkie według mnie powinny być 4-6
Załóż na początek 5.5g jeśli będzie lepiej zejdź do 5g a nawet 4.xg
Przy rolkach 7g twój skuter nie ma siły go pchać do przodu przynajmniej ja tak uważam :P
Musi iść tobie te 90 przy twoim secie nie ma bata.Pożycz stożek od kogoś może zbyt uboga mieszanka? U mnie stożek daje piekielną moc :) v max też ^^

Bajecznie wygląda twoja MALAGA !!
Pozdrawiam :)

Ostatnio zmieniony 10 sie 2012, 1:23 przez Michal87, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wszystko jest pięknie :D ale osobiście mi się nie podoba wlot w czasy ...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 364 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19  Następna