scoot pisze:
osiągnąłem 82-83 na gps i cały pisak starło. Mam wario za 55zł (okazjonalnie) i widzisz, wydajecie hajs na wariatory po 200-300zł i takie cyrki...
Zdarcie pisaka to żaden sukces tym bardziej wynik 80 km/h w 300-350 metrów. Multivar jest bardzo dobrym wariatorem jak nie najlepszym w PG starsznie sobie go zachwalam, w Aeroxie lepiej wypadł od stage6 Spor pro. Malossi white niestety ma tylko 32 kg docisku, sam się przekonałem że to jest mało regulując Roxa, dopiero na Malossi Red 45kg zaczął dobrze jeździć, regulacja była przeprowadzana na 70cc więc na 50cc Malossi Yellow 38/40kg powinna być dobrym wyborem. Stage6 Medium jest miękka i na pewno do minarelli nie ma 48 kg a 35/34, wiem bo też posiadam. Sprawdź długość paska, zobacz czy Ci się korektor nie przycina, jak do dojdziesz do momentu: O to w tym zakresie rolek chodzi najlepiej - i w tedy korygujemy co 0.2g, jeśli rolki nie pomagają wciska sprężynę twardsza i patrzysz zmiany. Również moze być to winna kompresji to tylko 50cc nie szukaj cudów naprawdę, przy 70cc owszem można się bawić. Ale przy 50cc szkoda zachodu, odłóż pieniążków i włóż 70cc a na pewno będziesz bardziej zadowolony i osiągnięcie 80 kmh nie będzie stanowiło problemu. Nie sugeruj się filmikami bo co silnik to inna regulacja.
W skrócie:
Sprawdź sprężyny:
Czerwona Malossi - 45 kg
Żółta Malossi - 40 kg
Nie kosztują dużo a przydadzą się na później, upewni się czy gaźnik również jest odpowiednio wyregulowany. Na 50cc Minareli bardzo dobrze się sprawdzał 17.5 z dyszą 75.
Jeśli naprawdę już nie dajesz rady z regulacją zakup/pożycz inny wariator i sprawdź czy jest jakaś zmiana.
Regulacja to żmudny okres, trzeba to polubić i podejść do tego ze spokojem bez nerwowych ruchów i zagrywek.
Wymiary paska Minarelli Długie: 747x16,5mm.
Co do pisaka, w moim PG na Multivarze na Rolkach od 6.5 do 7.2 wycieram pisak. Trzeba zauważyć też to że w silnikach P/G są korki Oversise tak samo jak sam Multivar. 80 km/h osiągam w 180 metrów na Sporcie bez Porta.