Dzisiaj jest 28 sie 2025, 22:07

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam podczas jazdy przy 70 km/h coś szczeliło i pojawiły się wibrację ale szło jechać normalnie dalej wiec pojechałem dalej z prędkością do 50 po przejechaniu 12 km pasek pękł . Po założeniu nowego było wszystko ładnie przez jakieś 5 kilometrów następnie znów pojawiły sie wibracje i pasek uległ lekkiemu zniszczeni Wiec pytanie brzmi co jest do wymiany facet w sklepie stwierdził z e sprzęgło ale ja sądzę ze wariator ponieważ rolka ustawia się jedna na kant i wariator nie cofa sie tak jak powinien ale on mówi ze rolka ustawia się tak dlatego bo sprzęgło jest jebnięte . Facet ma tez warsztat i dużo skuterków robił wiec może ma racje . A w jak sądzicie co mam sprawdzić ???

Sprzedam części od keeway http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=237118

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
Daj facetowi na piwko,niech pożyczy ci wariator przejęci się i zobaczysz ,potem kolektor ze sprzęgłem, zanim kupisz .

kuba123

Tytuł:
*

Pojazd:
ja rowniez stawiam na sprzęgło a dokładnie na sam korektor szceki moga byc ok robie te skutery juz 4 lata i nigdy nie miałem przypadku zeby to rolka była winowajca rwoncego sie paska nawet jesli rolka jest z jednej strony wytarta do kwadratu nie ma szans zeby kantem staneła chyba ze masz złe rolki nie ten rozmiar a jak sa juz wyjechane kup nowe koszt 25zł i jak bedziesz je zakładał daj troszke smaru na kazda beda sie wolniej zuzywały. a sprzegło rozbierz zdejm szceki i sprawdz czy korektor płynnie chodzi i czy nie ma luzu tam na tych bolczykach . ale to napewno on jest winowajca.

Tytuł:
*

Pojazd:
Rolki nowe sprzęgło rozebrałem kolektor płynnie chodzi a nowy pasek wytrzymał 10 kilometrów .

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Korektor może być też krzywy, sprawdź to.

TGB 303rs swap Minarelli Horizontal
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=312781

Tytuł:
*

Pojazd:
dokładnie krzywy lub sprawdz łozyska w przekadni . ale radze załozyc drugie sprzegło mozliwe ze korektor sie zaciera pod wpływem tempeeratury

Tytuł:
*

Pojazd:
odpal i zdejm dekiel daj gazu zobacz czy rowno wszystko chodzi

Tytuł:
*

Pojazd:
czyli jednak nie będzie to przez wariator ? Wszystko posprawdzałem i wychodzi na to ze wario bo przez jedną rolkę się nie cofa do końca i wtedy ma bicie

Tytuł:
*

Pojazd:
ciezko powiedziec bo tego nie widze na oczy. . . . ale jak moze sie przez jedna rolke nie wracac? skoro mowisz ze nowe wiec nie wiem moze zły rozmiar rolek masz? widziałem juz takie wyjechane wario ze skuter max 30 jechał wario było juz prawie płaskie i rolki kwadratowe a mimo to nic sie nie działo . musisz miec cos albo zle złozone albo rolki nie takie . jak chcesz to zrob zdj tego wszystkiego jakies dokładniejsze . a slizgi w wario w jakim stanie? moze tam jest wyrobione i staje talez na jednym i wtedy moze tak byc ze jedna kantuje ale too musiałbyjm zobaczyc
. jaki to skuter? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4ff ... 7d624.html tu na zdj ci zaznaczyłem na co masz zwrocic uwagee na czerwono masz zaznaczony otwor na taki bolec i na zielono miejsce w ktorym on pracuje sprawdz czy tam nie ma luzy nie jest wytarte i czy bolec nie ma tam luzu a to zakrywa blaska łapiesz ją krecisz w prawo i do góry i zejdzie ostatnio własnie miałem na warsztacie chinola z urwanym paskiem i to była własnie wina tego co ci tu pisze .

Tytuł:
*

Pojazd:
Skuter to Aprilia SR50 lc z 2001 roku . Dzięki ci za te zdj ale ja nie mam tych wycięć . Wiec raczej te bolczyki sa w środku a da się to jakoś rozebrać bo wszystko juz powyciągałem sprzęgło rozebrałem sprężynę wyciąłem tylko nie wiem jak rozebrać te talerze czy to da rozebrać ?

Tytuł:
*

Pojazd:
akurat takiego nie robiłem to nie wiem no ale powinno sie dac jak wszystko tam jest kaka blaszka co zakrywa te bolczyki na zdj jej nie ma juz zdjeta jest musisz ją złapac reka krecic nią w prawo i ciagnac do gory powinna zejsc wtedy zobaczysz w jakim stanie sa bolczyki itp . pozniej mozeesz je tam przysmarowac jak bedziesz składał .

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ]