Dzisiaj jest 23 lut 2025, 0:31

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Yamaha DT 50
Witam, mam takie pytanie zawsze lałem do mojej longiji Orlen Oil 2t Semi synthetic (15zł) i kupiłem sobie na jesień Mobil extra 2t (27zł). No i czy to warto ten droższy olej kupować? Czy silnik tyle samo przeżyje itp. Prosiłbym o odpowiedzi :) Pozdrawiam

Cylinder: Malina + Barikit
Wał: Naraku Racing
Wydech: Scr Corse Racing Line
Gaźnik: Dellorto Black Edition 21mm
Zawór: Malossi mhr vl6
Filtr powietrza: Athena Racing
Zębatki: 14z/56z
Sprzęgło: Top Performance kevlar

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd: CPI aragon GP
Imię: Marcin
Zmiana oleju z gorszego na lepszy nie jest wskazana w Twoim przypadku. Orlenowski zostawia sporo nagaru i zmiana na Mobile1 mogłoby przynieść więcej złego, niż dobrego. Co do żywotności to ciężko powiedzieć ale na lepszym jest mniej osadów na tłoku, głowicy i oknie wydechowym. Dodatkowo tak nie obsrywa rezonatora czarną, kleistą mazią. Kombinowałem nawet z Motulem full syntetyk i jednak pozostałem przy Mobile1.

Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Tgb 101S
Gummma, Mógłbyś coś więcej powiedzieć o Motulu i jaki dokładnie lałeś ?(tzn. 710 czy 800),Bo aktualnie u siebie planuje zakup nowego oleju i nie wiem czy nadal lać castrola,czy zainwestować teraz w motula. :wink:

www.shop.mieloch.pl

Awatar użytkownika

Pojazd: CPI aragon GP
Imię: Marcin
Daw_id012 Lałem Motul Scooter Power full syntetyk, kolor zielony. Porównując do innych marek to zauważyłem cichszą pracę silnika, praktycznie zero dymu, minimalne ślady na dyfuzorze tłumika (po kilkuset km delikatnie brązowa plamka). ale cena troszkę przesadna, bo spotykałem po sklepach za cenę nawet 40zł.

Awatar użytkownika

Pojazd: piaggio nrg
ja do boosterki kupowałem olej za 50zł to zero nagaru na tłoku a ten orlenowski po kilkunastu km cały tłok czarny jaki to był olej to juz nie pamietam szara butla no i troche lepiej chodził ale nie polecam zmiany najlepiej jak np zrobisz remont to dopiero wtedy zacznij lac lepszy olej

moja YAMAHA zapraszam do sb yamaha-booster-remacik-od-zera-powoli-do-celu-t397350.html

boster numer 2 mbk-booster-nowy-projekt-t408779.html

*

Pojazd: Wm Motor LJ50QT-4
Ja jeżdżę na castrolu actevo 2t, jak narazie olej dobry, ale czy zostawia nagar to nie wiem. Nie odkręcałem tłumika :P chociaż czasem po zgaszeniu ze skutera wydobywa się dużo dymu, nie wiem czy to ma związek z olejem ;) zanim zacząłem jeździć na castrolu to lałem jakiegoś noł nejma za 30zł ze sklepu gdzie kupiłem skuter ;)

Awatar użytkownika

Pojazd: piaggio nrg
wykrec swiece i aparatem fote zrób z flashem i bd wiedział

moja YAMAHA zapraszam do sb yamaha-booster-remacik-od-zera-powoli-do-celu-t397350.html

boster numer 2 mbk-booster-nowy-projekt-t408779.html

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ]