Dzisiaj jest 21 lut 2025, 3:10

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość

Pojazd:
Cześć.
Piszę do Was w sprawie pomocy dla mojego przyjaciela Kacpra, który we wrześniu br. uczestniczył w wypadku na motocyklu w wyniku którego jedynym uszkodzeniem które doznał było złamanie kręgosłupa w odcinku piersiowym. Niestety, uszkodzeniu uległ także rdzeń kręgowy. Po wielogodzinnej operacji zespalającej połamane kręgi, czeka go żmudny okres rehabilitacji i ciężkiej pracy. Od kilku tygodni Kacper przebywa na pierwszym turnusie w Klinice Rehabilitacji w Bydgoszczy gdzie aktywnie rehabilituję sie, ćwiczy i uczy się życia na nowych warunkach. Jak długo to potrwa, tego nikt nie wie.

Wypadek o którym mowa miał miejsce 4 dni przed jego osiemnastymi urodzinami, mieliśmy już wszystko dopięte "na ostatni guzik" informacja o wypadku była dla nas wszystkich wielkim szokiem, czymś nieprawdopodobnym.

Kacper był pełnym życia chłopakiem, od najmłodszych lat jego pasją były motocykle, każdą wolną chwilę spędzał w garażu, nigdy nie odmawiał pomocy, gdy przyjaciele byli w potrzebie, dlatego my jesteśmy za niego odpowiedzialni i pomagamy mu jak tylko możemy bo teraz Kacper potrzebuje naszej pomocy.

Pomagamy w każdej chwili, jesteśmy przy nim i wspieramy go cały czas, jednak nie jesteśmy mu w stanie zapewnić środków na dalszą rehabilitację, ponieważ głównie jesteśmy uczniami i studentami a rehabilitacja jest bardzo kosztowna.

Podstawowy wózek activ dla osoby w sytuacji Kacpra kosztuje około 7 tys zł, przy czym maksymalna łączna dopłata z NFZ i PCPR wynosi 3,5 tys zł . Godzina dodatkowej rehabilitacji niezbędnej dla utrzymania prawidłowego stanu mięśni kosztuje 70 zł. W skali miesiąca są to kwoty, którym normalna rodzina nie jest wstanie sprostać W celu zebrania środków na dalszą rehabilitację Kacpra powstało indywidualne subkonto w Fundacji AVALON

Ja jako motocyklista i stały klient sklepu liczę na Waszą motocyklową solidarność i nagłośnienie tej akcji, przekazanie tej informacji wszystkim znajomym, utworzenie tematów na innych forach , tak aby jak najwięcej osób wiedziało o tej akcji. Jedynie jak możemy pomóc Kacprowi to wsparcie finansowe (w ramach jednorazowej darowizny finansowej lub 1% podatku) na zakup takiego wózka i dalszej rehabilitacji . Mam nadzieje, że dzięki pomocy wszystkich życzliwych osób, będzie mógł wrócić do aktywnego życia.

Motocykle były jego prawdziwą pasją, pomóż Kacprowi wrócić na dwa kola i spełnić jego marzenie.

Tak niewiele trzeba aby pomóc młodemu człowiekowi, przed którym całe życie stoi otworem a jedna sekunda potrafi zmienić całe życie, bo każdy z nas w każdej chwili może kiedyś znaleźć się w podobnej sytuacji. Dlatego sądzę że warto pomóc. Za każde udzielone wsparcie serdecznie dziękujemy.

Wpłaty można kierować bezpośrednio na konto:

Fundacja Avalon- Bezpośrednia Pomoc Niepełnosprawnym
ul. Michała Kajki 80/82 lok. 1
04-620 Warszawa
na konto: 62 1600 1286 0003 0031 8642 6001
tytuł wpłaty : KACPER KUKAWKA, 1022

Informacja ta jest bardzo ważna, gdyż tylko dzięki niej wpłata jest księgowana na Kacpra subkoncie.

Pieniądze z tego indywidualnego subkonta są przekazywane Kacpra Rodzicom wyłącznie po przedstawieniu faktur dokumentujących celowość ich wydania (rachunki za rehabilitację, zakup sprzętu rehabilitacyjnego np. wózka, materiałów medycznych).

Podaję także stronę internetową Kacpra, na której m.in jest napisane jak można pomóc oddając 1% od podatku www.nie-jestem-sam.pl

Pozdrawiam serdecznie

Cineek

Ostatnio zmieniony 11 sty 2012, 16:11 przez cineek, łącznie zmieniany 2 razy

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:

Pojazd:
Dodaje link do artykułu na motogenie: http://www.motogen.pl/aktualnosci/z-kra ... rt886.html

Tytuł:
*

Pojazd:
Dla tych którzy myślą że to ściema i oszustwo, nie to nie ściema. Pamiętam go bodajże z s.com

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Kymco ZX & Rieju RRX
Kurde... czytam początek to myślałem, że to o mnie do póki nie usłyszałem do uszkodzeniu kręgosłupa.

Wieczorem będę robił kilka przelewów to prześlę na pewno kilka groszy. Nic się nie stanie jak zdrowy człowiek odejmie sobie te pare złotych od ust,a komuś to pomoże. Sam się o tym przekonałem :wink:

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=106106&start=0 ZX <3
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=190001RIEJU <3
Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Yamaha Aerox
Też prześlę pare złoty. Nie stracę, a zawsze coś..

Pomarańczka ;*

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
W sumie to ja też mogę. Jak będę na poczcie, to akurat coś przeleję. :< Szkoda chłopaka...

ObrazekJęzyk Polski na 100%

Ostatnio zmieniony 04 sty 2012, 22:10 przez bartek95, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
ja właśnie robie przelew ....

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Prześle jeśli nawet za to by miał kupić sobie drugą rs :mrgreen:

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Suzuki Bandit 600
cineek pisze:
Kacper był pełnym życia chłopakiem, od najmłodszych lat jego pasją były motocykle,

Nie pisz tak bo żyje!

Jeśli będę miał jak coś przeleję...

Zapraszam na mój MotoBlog!
JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:
Michaś, nie każdy na forum operuje magią, zwłaszcza tajemniczym zaklęciem "Tatodaaaaaaaajpiniędze"

Ostatnio zmieniony 04 sty 2012, 22:29 przez Marcin194, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dobrze napisał ... Był pełnym życia chłopakiem może już nie jest po wypadku? Jego pasją były motocykle może już nie są?

Popieram akcję przeciwko podpisaniu ACTA przez Polskę i domagam się szerokich konsultacji społecznych dotyczących wszelkich działań dotyczących podpisaniu ACTA.

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Suzuki Bandit 600
Pozostawię to bez komentarza... :|

Zapraszam na mój MotoBlog!
JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:
Michaś, nie każdy na forum operuje magią, zwłaszcza tajemniczym zaklęciem "Tatodaaaaaaaajpiniędze"

Tytuł:
*

Pojazd:
już wysłałem z mojej kieszeni 20zł a rodzice mi dali żebym mu przelał 300zł. zawsze coś

Stunt to moje nazwisko
D Z I f f f f f K O <3 ; ** xD !!

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ]