Dzisiaj jest 01 mar 2025, 21:22

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
**

Pojazd:
Dla mnie pompke wymontowac to glupota. Aha, i nikt nie pisze, ze olej opadnie.
Jesli ktos kupuje mocnego racinga, big bora to wiadomo, ze duzo nie jezdzi, wiec wtedy demontuje sie pompe. Ale jak ktos kupuje sporta to zostawia pompe.

Ostatnio zmieniony 05 sty 2012, 17:05 przez Powerek, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Pompka też jest zawodna ;p jak ktoś dba o sprzęt to może sobie wyjąć. W szczególności w AC jak pęknie pasek od pompy to nawet nie będziesz wiedział kiedy. W LC zorientujesz się ze Ci temp cieszy nagle skoczy :) Każdy robi jak mu się podoba :) Ja się zawiodłem na pompce mimo próby jej regulacji.

Obrazek
http://polskajazda.pl/Motocykle/Piaggio/NRG/105979

Tytuł:
**

Pojazd:
Mi uszczelniacze na pompce poszly po ... 25 tysiacach. A pasek tam jest mocny, wytrzyma bardzo duze przebiegi.
A co do pompki to na allegro za 4 dychy uzywana kupilem, przejechalem 1500km i zero wyciekow :)

Tytuł:
*

Pojazd:
Powerek pisze:
Ja juz zmienialem pompe oleju i nie widze problemu w odkreceniu kilku srubek i wsadzeniu nowej pompki ;) Jesli cenisz komfort - Zwieksz dawke oleju na lince. Jesli boisz sie o zatarcie - Zrob zamkniety obieg i rob sam mieszanke.

A pompy oleju nie wywalisz, bo odrazu za pompa masz takie "kolko" od pompy wody, a na tym kole i wale idzie pasek. Z tylu pompy oleju masz taka wysunieta czesc co wklada sie w dziurke na tym "kole" pompy wody i sie kreci razem z "kolkiek" i rzecz jasna - Z walem :)

Jesli wywalisz dozownik to nie bedzie ci to chodzic. Inaczej by bylo, gdybys mial ac :)
Pozdro.

EDIT. Mi pasek napedu wody/oleju po 20tysiach wyglada jak nowy, koledze tez w p/g po 40 tysiacach wygladal normalnie.

Jakis typek wyzej napisal, ze jak zmieni sie spalanie to zmieni sie i dawka oleju, chodzi o proporcje - Haha :lol: To jak odblokowalem piaggio i wsadzilem dysze 70 z 55 to juz powinien mi sie zatrzec ? Mimo tego jezdzi i to na sportowym wydechu :roll:

Mam odłączoną pompe oleju, jeżeli dam tą samą blaszkę od pompy oleju, naped pompy wody mi nie wyleci ?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ale nie masz wsadzonej pompy oleju w ogóle w silniku?? Jak masz LC to zakłądaj pompke bo ona podtrzymuje to koło zębate z jednej strony. A jak masz AC to wywalaj wszystko ;p

Obrazek
http://polskajazda.pl/Motocykle/Piaggio/NRG/105979

Tytuł:
*

Pojazd:
Mam LC ale pompa od oleju jest mi nie potrzebna.

Tytuł:
*

Pojazd:
Ale pompa oleju przytrzymuje w LC zębatkę pompy wody. Musisz zrobić obieg zamknięty pompy oleju, bo jak będzie pracowała na sucho to się zatrze i strzeli pasek pompy wody.

Runner 50 '03

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Nie musisz robić żadnego zamkniętego obiegu. Wystarczy, że odłączysz wszystkie węże a oleju zostanie w środku na tyle, żeby miała smarowanie.

RoQs pisze:
jestem teraz na 1 roku zawodówki

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2