Dzisiaj jest 25 lut 2025, 16:33

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 156 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: GOLFS ROYCE TRZECI
Xanti,
nie kupił auta a ty mu juz lapy wciskasz? bezsens
do auta to wystarczy ładna fela . lekka gleba . i to wszystko bo tak to sie zaczyna od lamp a konczy na www.wiejski-tuning.pl :)
a najlepszym "tuningiem" jest zadbany samochód i to wygladą duzo lepiej niz lampy lexus w pezocie (np. do mazdy 6 pasuje i do lexusów ale nie do europy ;/ )

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
czarekcw, popieram renówka to części tanie jak barszcz, mój tata ma kangoo 1,9d, to orintacyjnie podam że sprzęgło z dociskiem i łozyskiem oporowym firmy Valeo to koszt ok. 450zł, mieliśmy Clio i też było git (I po lifcie), paliło tyle co nic, wbrew pozorom miejsca na nogi dla pasażewrów z tyłu więcej jak w 190,

Obrazek
Ku pamięci[*]

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
Ja mam Clio 1 po lifcie (rocznik 1996-1998) no i z elektroniki padł immo z centralnym zamkiem, wyłączenie immo i zamontowanie nowego pilota to koszt wyniósł 400zł więc co to jest :) . A jaki silnik mieliście? Bo mi 1,2 8v 54 km (silnik ten montowany był tez w Clio II) no to w trasie mi spali poniżej 6 litrów ale jak ja go traktuję w robocie to do 7litrow a nawet wyżej dojdzie :) .

Do autora- nie kupuj starej padliny, za ta kasę kup coś w małej benzynie (1.4- 1.6) najlepiej z Toyoty lub Hondy. Będzie to młody wózek a nie polecają coś co jest niemal pełnoletni, to jest kpina. Oczywiście można kupić Clio II, 206 czy inne wozy z Francji ale to tak jak z włoskimi, trzeba je polubić. Ja swoje Clio polubiłem bo mnie serwis kosztuje tyle co nic (wymiana w tym roku wahaczy i końcówek + ustawienie zbieżności= 400zł) i nie sprzedam go, będe nim do pracy dojeżdżał bo muszę często jeździć nim po drogach gruntowych.

A i do 10tyś zł wątpię w to że kupi jakiegoś sensownego diesla, przy obecnych cenach paliw to się nie kalkuluje. Jakby miał te 20tyś zł wtedy można myśleć a tak to tylko młode auto z niewielką benzynką.

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Raptor R700 i 80 Cab
totalover pisze:
audi badz WV z silnikami 1,9 TDI bardzo dobre pali z 5 litrow przy jezdzie 120km/h

Potwierdzam. Szukaj Golfa 4, Passka lub Octavię :wink:

razor99 pisze:
muszę prowadzić jedną ręką bo już na obie ręce nie mogę

- Bo?
razor99 pisze:
bo jak waliłem to miałem zgiętą rękę w łokciu oraz w nadgarstku

Obrazek

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: BMW E61
Albo Polo.

REGULAMIN FORUM ---> viewtopic.php?t=3

Tytuł:
Awatar użytkownika

Za 10 tyś z przyzwoitym stanie? Nierealne, 1.9SDI w Polo kumpel sprzedaje, chce ok 7500 zł.

A co do TDI, jeden mieszkaniec mojej wsi kupił Golfa 4 w TDI 110 km, co się okazuje że jedzie max 160 km/h :mrgreen: , gdzie ja spokojnie w swoim TDI jadę 180km/h a rezerwę pedału gazu mam. Tak więc ja okazje mijam z daleka bo ja z ojcem daliśmy za Paska z 1997r prawie 30tys zł 3 lata temu i nie narzekamy. I na pewno nie sprzedałbym jego za 10tys zł :mrgreen:

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

czarekcw, Tata kupywał, to musiał dać 15,500zł za 2000r teraz :) 1.9 TDI właśnie :<

razor99 pisze:

- Bo?
razor99 pisze:

Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Czarek, to dużo daliście .
Mój tata kilka tygodni temu sprzedał FL'kę z 2005r , kombi, 1.9 TDI 101 km , nie bity , 96 tyś. przebiegu ( realny, ks. serwisowa , aso ) właśnie za 30 tyś .
Wiem, że to było 3 lata temu, ale nie chce mi się wierzyć, że 3 lata temu passat b5 z samego początku produkcji warty był 30 tyś , skoro teraz jest warty 60 % mniej .

Co do tematu : do 10 tyś to polecam jedynie b+g, ewentualnie sama bena.
Dobrego Diesla się nie kupi, ewentualnie można się oglądać za czymś małym np. Bravo Igen z końca produkcji w silniku 1.9 jtd .

Tytuł:
Awatar użytkownika

JawoR, a jakie ma wyposażenie w nim? Bo my mamy:
-4x szyby el.
-el. lusterka
-climatronic
-2x airbag
-deska rozdzielcza- czarna na górze, beżowa u dołu
-skórzane obicia foteli po bokach+ zamsz czy alcantara (sam nie wiem) beżowa, do tego w 3/4 beżowe obicie drzwi i podłokietniki w skórze
- 16 cali kółka BBS'a i 15 cali felgi stalowe VW.

A jaki tam u was silnik dokładnie siedzi? Czy 110km/90km czy już inny czyli jednak gorszy? :)

patryczeq, on kosztował prosto z Niemiec 25 tyś zł plus pierdoły to wyszło jakieś 27tyś. Co do remontów- raz zatarł się kompresor klimy i raz jakiś zawór dostał szwanku, mechanik jakąś blaszkę dodał czy usunął (nie pamiętam) za 50zł i śmiga :) .

Obrazek

Ostatnio zmieniony 20 cze 2011, 0:18 przez czarekcw, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
*

Pojazd:
ciekawe skąd handlarze biorą te passki w tdi co oni opychają za 8k..

Tytuł:
Awatar użytkownika

Z Niemiec co są wycofane z jazdy bo tak są walnięte że żaden niemiecki mechanik tego się nie dotknie. Lub z Anglii gdzie niskim kosztem robia przekładkę.

Pamiętam 2 lata temu jak Clio robiłem u blacharza bo walnąłem w jelenia, spawali dach do Suzuki Ignis tzn wywalili stary i wstawili nowy :mrgreen: . Takie rzeczy tylko w Polsce :lol:

Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
Uważać na Passaty z Malborka,angliki bo kosmicznych cenach :D

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mówiłem o Audi A4 i nowsze, choć nie wiem czy wszystkie mają takie zawieszenia.
Passat B5/Golf 4 to udane samochody, a gównie silniki 1,9TDI, chodź silniki benzynowe również są niczego sobie.
Mercedes E-klasa kolejna osoba, która usłyszy bzdurę i tak powtarza. Niestety masz tu rację rdzewieją, ale dlaczego?, bo każdy z tych samochodów jest uderzony, to jak jest falowany to jak może nie rdzewieć?
No i samochody: Opel, Peugeot, Alfa, Renault, Rower się częściej psują niż te podane wyżej. i drogie części są do nich. Dlaczego?, jest w nich więcej elektryki niż w tych podanych powyżej, a niestety każdy samochód sporwadzony z zagrranicy ma przebieg rzędu 400-500tyś cofnięty do 100-200tyś a więc dlatego się psują. Nie mówie, że są gorsze, ale ta elektronika idąca w parze z przebiegiem, ma się do tego, że częściej się psują.

Handluje już od paru ładnych lat, więc nie mów mi o cenach części i jakości wykonania niektórych samochodów.

Chcesz mieć samochód, który przejeździ ok 1,5mln km i jeździ dalej?, kup sobie merca W124, dobra blacha, dobra podłoga, niezniszczalny silnik(pod warunkiem, że jeździ nim osoba która przestrzega kilka rzeczy w tym modelu), mało dodatków, a jeżeli są to raczej się nie psują.

Sprzedam
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=1524750#1524750
http://warszawa.gumtree.pl/c-PostersOth ... dZ60479318

Dla osób z forum taniej!!!

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Insignia B
Nie wiem co tak wszyscy z Passatami i A4 :D Chyba jedyną osobą co na forum jeździ na co dzień passatem (nie mamy taty wujka psa zięcia wacka ciotki szwagra brata itp.) jest właśnie czarekcw i to w sumie on powinien się najbardziej wypowiadać o nim :D To tak jakbym mówił, że 206 1.9D (nie HDI) jest dynamiczna bo mi kumpel powiedział a w rzeczywistości do 100 rozpędza się w 20 sekund więc na opiniach "ludu" lepiej się nie opierać i herezji potem nie szerzyć.

Ktoś wcześniej pisał o TDI na wtrysku a nie na pompowtrysku. Tylko jest małe ale w TDI była tylko pompa wtryskowa (paliwo do silnika jest dostarczane kanałami wysokociśnieniowymi), common rail i pompowtryskiwacze. A jak ominąłem wtrysk to jaki? Wielopunktowy jednopunktowy czy bezpośredni? ale dwa ostanie są w benzynach więc lepiej pomyśleć co się chce napisać :D

toyota-corolla-1-6-dual-vvt-i-by-razor99-t323266.html Corolla by Razor
corolla-ts-by-razor99-t415180.html Corolla TS by Razor

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Razor ,
W 1.9 TDI:
W tych starszych silniczkach ( 90, 110km ) - Pompa rotacyjna.
W tych troszkę nowyszych ( 101,115,131,150 ) - pompowtryskiwacze.
Nic innego w 1.9 TDI nie było ;-).

Ostatnio zmieniony 20 cze 2011, 9:39 przez patryczeq, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Insignia B
Pompra rotacyjna/rodzielaczowa jeden ciort tylko nazwy różne :D a z tego co wiem to VW common rail wprowadziło do silników TDI chyba, że 1.9 TDI się nie załapał czyli wycofali go z produkcji :D

toyota-corolla-1-6-dual-vvt-i-by-razor99-t323266.html Corolla by Razor
corolla-ts-by-razor99-t415180.html Corolla TS by Razor

Ostatnio zmieniony 20 cze 2011, 9:41 przez razor99, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
CR jest w 2.0 TDI .

Tytuł:
*

Pojazd:
razor99 pisze:
Nie wiem co tak wszyscy z Passatami i A4 :D Chyba jedyną osobą co na forum jeździ na co dzień passatem

Ja jeżdżę golfem 4 1,9 TDI a a4 mają rodzice.

Tytuł:
Awatar użytkownika

zielok100 pisze:
Mówiłem o Audi A4 i nowsze, choć nie wiem czy wszystkie mają takie zawieszenia.
Passat B5/Golf 4 to udane samochody, a gównie silniki 1,9TDI, chodź silniki benzynowe również są niczego sobie.

Słaby z ciebie "handlarz" (powiedz jakie masz wtyki w Urzędzie Skarbowym i w Ewidencji Działalności Gospodarczej że w wieku 15 lat prowadzisz firmę :mrgreen: ) skoro polecasz Paska B5 a odradzasz A4 B5 a mają takie same zawieszenia :mrgreen: . Weź naprawdę się ogarnij w swoich wypowiedziach.

zielok100 pisze:
Mercedes E-klasa kolejna osoba, która usłyszy bzdurę i tak powtarza. Niestety masz tu rację rdzewieją, ale dlaczego?, bo każdy z tych samochodów jest uderzony, to jak jest falowany to jak może nie rdzewieć?

No to czemu polecasz ten samochód skoro wg twojej opinii każdy był bity? Nawet nie bite E-klasy rdzewieją z tego okresu co podałeś i to jest fakt potwierdzony.

zielok100 pisze:
No i samochody: Opel, Peugeot, Alfa, Renault, Rower się częściej psują niż te podane wyżej. i drogie części są do nich. Dlaczego?, jest w nich więcej elektryki niż w tych podanych powyżej, a niestety każdy samochód sporwadzony z zagrranicy ma przebieg rzędu 400-500tyś cofnięty do 100-200tyś a więc dlatego się psują. Nie mówie, że są gorsze, ale ta elektronika idąca w parze z przebiegiem, ma się do tego, że częściej się psują.

No oczywiście każde auto z tych marek co podałeś ma 400 czy 500 tyś km... Takie Clio II czy 206 tego przebiegu nawet nie zrobi :mrgreen: . I zapewniam że taką Renówkę znajdę w benzynie poniżej 200 tyś km. A co do ściągania aut z Zachodu- cofasz liczniki że wiesz? :mrgreen: Nikt samochodem prywatnym w benzynie w przeciągu 10 lat i który normalnie użytkuje nie zrobi 400 tyś km.
No i mi pokaż tą psującą się elektroniką w Clio dajmy na to? Co innego Laguna II i Megane II :mrgreen: (o tych samochodach mówię bo znam je) ale i one nie są drogie w serwisowaniu.

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

czarekcw pisze:
JawoR, a jakie ma wyposażenie w nim? Bo my mamy:
-4x szyby el.
-el. lusterka
-climatronic
-2x airbag
-skórzane obicia foteli po bokach+ zamsz czy alcantara (sam nie wiem) beżowa, do tego w 3/4 beżowe obicie drzwi i podłokietniki w skórze
- 16 cali kółka BBS'a i 15 cali felgi stalowe VW.

A jaki tam u was silnik dokładnie siedzi? Czy 110km/90km czy już inny czyli jednak gorszy? :)

-4x szyby el.
-el. lusterka
-climatronic
-2x airbag
-15''

Wersja Limited. Ta ostatnia przed liftem. Wyposażona jak się dało, żeby jeszcze wyprzedać starą budę. Silnik 1.9TDI i bodajże 115KM.

razor99 pisze:

- Bo?
razor99 pisze:

Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 156 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna