Dzisiaj jest 26 lis 2024, 0:41

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Cześć. Mam jeden problem i liczę na waszą pomoc :).
Własnie dotarłem swoją Hondę x8r-s ma już przejechane 500km. Skuterek miał wymieniany cylinder na polini z mielocha. Na starym cylindrze osiągał 80-85km/h. Mam gaźnik 17.5 oraz płytke membrany polini (była w komplecie z cylindrem).

Ma słaby start tzn nie wkręca się za szybko w obroty tak jak to było na starym cylindrze (ale czasami jest zrywny na starcie lecz żadko). Jadąc 45-50 km/h na delikatnie przekręconej manetce podkręcam manetke do oporu i nic się nie dzieje, a wręcz zaczyna się dławić, czy coś, a czasami nawet spada prędkość. I na prostej drodzę nie chce więcej się rozpędzić niż 60km/h jak zjeżdżam z niewielkiej górki i złapie wyższe obroty to jedzie około 80 km/h.

Liczę i proszę na waszą pomoc, z góry dzięki ;)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
a czyściłeś gaźnik?? albo za mała dysza, albo miałem podobnie że nagle tracił z mocy i się dławił pojec hałem do mechanika i właśnie powiedizął mi że mam przeczyścić gaźnik a jak nie to prawqdopodobnie przegrzewa się cylinder

viewtopic.php?p=986191#986191

do sprzedania dzwon malossi, łóżyska, filtr malossi, wario orginalne i poliniego bez blaszki i rolek, cylinder z tłokiem orginał, wał orginał wszystko do hondy x8r!!

Tytuł:
*

Pojazd:
gaźnik był czyszczony, no dyszę może właśnie musze wymienić. a cylinder chyba raczej się nie przegżewa ponieważ mam to samo gdy jest nawet zimny silnik(czasami zdażą się wyjątki). a jeżeli mam wymienić dysze to na jaką proponujecie?

Ostatnio zmieniony 03 sie 2011, 22:26 przez maaciek508, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Na 100% jest wszystko dobrze złożone?? Moze regulacja napedu cos pomoze. Opowiedz co masz tam włozone to moze doradzimy cos:P

Honda X8R-S
Wydeh gjannelli
WarJator Polini Speed Control
Sprenrzyna doćskowa Hebo +60%
Pasek polini kevlar
Rolki 6,3
Sprężynki Top Racing +30%
Przeciwtalerz Polini Air Speed
v-max okolo 90 i niezle przyśpieszenie

Tytuł:
*

Pojazd:
nie wiem wszystkiego co w niej siedzi poniewąz kupiłem ją uzywanego w belgii, ale z tego co mi wiadomo to cylinder polini, płytka membrany polini, gaźnik 17,5 orz wariator polini, a czy coś więcej to nie jestem pewny. może wystarczy zmienić tą dyszę, spróbuję i dam znać ; )

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]