Dzisiaj jest 12 gru 2024, 14:48

Strefa czasowa UTC+1godz.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam, chciał bym się dowiedzieć czy taka kompresja jest ok ? Mierzona była na lekko podkreślam lekko rozgrzanym silnikiem, wynik był 8 BAR (oczywiście ful maneta). Chciał bym się dowiedzieć czy ten wynik jest ok ? Dodam że kolega w swojej NSR ma 8bar a cylinder i tłok w stanie idealnym jakies 5tys temu miał remont. U mnie przebieg wynosi 1700km, posiadam Derbi Sende.

ps. kiedyś miałem skuter na racingu to na cylindrze w idealnym stanie kompresja była 11bar, ale tam była niewielka odległość tłoka od głowicy bo zaledwie 0.05mm. Tutaj jest wszystko oryginalnie wiec tą odległość ma pewno większą. Ale głowie chodzi czy kompresja jest ok.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Kompresje masz ok jak by było poniżej 7,5bar to wtedy byś musiał myśleć o szlifie.

Obrazek Piszę poprawnie.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Kompresja w miare. A i nie porównuj kompresji z rozrusznika do kompresji mierzonej na kopce bo do pomiaru na rozruszniku dodaje sie okolo 0.5-1Bara aby wynik byl poprawny. No i kompresja jest mniejsza podczas pomiaru gdy akumulator jest juz slabszy i nie zakreci tak szybko i mocno rozrusznikiem. Takze kompesja 8 jest w miare git. Ja u siebie w rieju na serii mialem 7 i byle elegancko zawsze od pierwszego a smigalo rownie ladnie.

Chcesz zobaczyć jeden z najlepszych projektów SuperMoto na forum? Kliknij !! Dziesiątki upów,Wiele modyfikacji,Obecnie już tuning na poziomie RACING,Napewno sie zainteresujesz!

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja mam Derbi tam nie ma rozrusznika jak w AM6. Kopniak... Jak zimny to od szczała ręką starczy pociągnąć i już chodzi elegancko jak ciepły to nieraz idzie z kopa a nieraz trzeba troche gazu dać nie wiem dlaczego...

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ]