Dzisiaj jest 19 sty 2025, 5:50

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: CBR 600 F3
enduromaster pisze:
Chudy94, 15lat jeździłem w terenie
żeby ogarnąć klasę 85 trzeba przynajmniej rok ostrych treningów.
chyba że piszesz o odkręcaniu na szutrach, wtedy się zgodzę ale nie po terenie wymagającym techniki
a ty tu wyskakujesz z ćwiarą w pół dnia :roll:

dokładnie

i mimo że wolę plastiki niż enduro to uważam że nie wystarczy umieć zmieniać biegi i się czuć jak pan drogi

moto trzeba wyczuć

wyczuć na tyle żeby cię nigdy nie zaskoczył uślizgiem przedniego bądź tylnego koła

i powiem ci że miałem na rondzie np sytuację że nagle prosto jedzie i szczerze to więcej szczęścia miałem niż techniki że wyszedłem

za to jeżdżąc za samochodem blisko się przeliczyłem ale cóż

tak się zdobywa doświadczenie

na moto potrzeba doświadczenia czucia maszyny i nawiniętych kilometrów

rozsądek na moto buduje się nieraz latami

wcale nie tak łatwo się powstrzymać od kręcenia pod czerwone w ścigu

jak raz poczujesz jaka to adrenalina idzie to już zawsze będziesz kręcił

to jest też jeden z powodów do tego że nie wsiądę raczej na mojego ukochanego gixxera k4 600

w głębi duszy czuję że ten motocykl będzie gwoździem do mojej trumny bo nie zawsze panuję nad emocjami i lubię przycisnąć

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Suzuki Bandit 600
Chudy94 pisze:
Dla scisłości ja mówiłem o supermoto (czyli sm) w 4t 250ccm a nie o full crossie bo tym się po ulicy nie jeździ znaffcy, i np yamaha wr 250 sm ma 37koni o ile się nie mylę a nie 50km. I teraz się okazuje że każdy na forum co ma po 15 lat jeździ virago 535 albo litrem, normalne dzieci.

No jeżeli 36km na Sm to jest taka potężna moc i nie możecie jej opanować, to lepiej jeźdźijcie dalej tymi waszymi skuterkami i szpanujcie.

Power666. Skoro jeździsz codziennie virago to po co skuter, dla szpanu :?:

i teraz zgaduje odpowiedz, ona nie jest twoja ale ktoś ci jej użycza i sobie nią codzinnie śmigasz.

ja cały czas mówiłem o crossie/sm w 2T... A to że ktoś wyżej tak napisał :lol:

Po co skuter mojemu kumplowi skoro ma gs'a 1200? Powiem ci po co... Lubi sobie pogrzebać, a koszty tuningu skutera są niższe niż GS'a... Ja mam troszkę mniej miesięcy jak ty, i jestem w klubie mx "Winna góra" jakoś na doświadczenie na cross'ie nie narzekam, a na codzień bujam NSR250 i co? To nic nie zmienia.. Skoro ogarniasz full cross'a czy rasowe SM po pół dnia zapraszamy na tor, bo szkoda taki talent marnować...
Siądź na EXC525 i ogarniaj winkle... Albo weź po prostu gorące żelazko i je**ij się nim prosto w łeb... Namawiasz ludzi bez doświadczenia na to aby wsiadali na mocniejsze moto bez doświadczenia na słabszym...

Tyle z mojej strony i kolejnej twojej wypowiedzi nie skomentuje...

Zapraszam na mój MotoBlog!
JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:
Michaś, nie każdy na forum operuje magią, zwłaszcza tajemniczym zaklęciem "Tatodaaaaaaaajpiniędze"

Ostatnio zmieniony 18 wrz 2011, 18:58 przez Marcin194, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

szosowe 50km+ na początek byłbym skłonny brać :wink: np Xj600, GS500, ZR-7, ZR-5, GPZ500 :) nie którzy nawet polecają SV650n... Ale ostre sm czy full crossa o podobnej mocy, dobrze radzę... darujcie sobie...

JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:
Michaś, nie każdy na forum operuje magią, zwłaszcza tajemniczym zaklęciem "Tatodaaaaaaaajpiniędze"

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Marcin194, wiesz plan jest taki (jak rodzice pozwolą) wiem wiem po 18 niby to moja sprawa ale skoro mieszkam pod ich dachem itd. to mają oni coś do powiedzenia, żeby na pierwsze większe moto po prawku kupić GS500, jedzie w zasadzie jak rs125 więc dobre po przesiadce z założonej dety,

Obrazek
Ku pamięci[*]

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
No ja ze skutera przesiadłem na full crossa i w pół dnia nie opanowałem, nie jestem jakimś mistrzem :). Trochę czasu zajęło zanim opanowałem :wink:

enzo pisze:
Kubayy, Weź ją w jakieś pole z żytem bądź przenicą, no chyba że brzydka to w ziemniaki.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja też osobiście nie chcę wsiadać na dużą pojemność bo sam bujam się simkiem albo skuterem i maxx 90km/h się jedzie. Kolega dał przejechać mi się Yamahą DT 125 SM i stwierdziłem że takie coś by mi starczyło ale jak to się mówi apetyt rośnie w miarę jedzenia :cool: Ogólnie to temat można zamknąć lub usunąć bo teraz to już każdy się chwali czym nie jechał i co w ile ogarnie :roll:

Mój Swap Longjia Exectly - AEROX

Mój Simson s51

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Driver400 pisze:
Ja też osobiście nie chcę wsiadać na dużą pojemność bo sam bujam się simkiem albo skuterem i maxx 90km/h się jedzie. Kolega dał przejechać mi się Yamahą DT 125 SM i stwierdziłem że takie coś by mi starczyło ale jak to się mówi apetyt rośnie w miarę jedzenia :cool: Ogólnie to temat można zamknąć lub usunąć bo teraz to już każdy się chwali czym nie jechał i co w ile ogarnie :roll:

Zmień nazwę tematu na "Przemyślenia o mocy" i po sprawie :wink:

JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3