Dzisiaj jest 19 lut 2025, 9:21

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Cześć mam peugeot zenitha z 98r. I mam pewien problem, ponieważ kilka miesięcy temu złamał mi się kranik ręczny. Który był montowany w większości peugeotów typu zenith,buxy,speedake. Po tym jak kranik mi się ułamał, znalazłem taki sam kranik, kupiłem go. I problem był taki że nie mogłem go założy dlatego że nie chciał wejść. Stary kranik zdemontowałem w dosyć drastyczny sposób. Bo złapałem go w francuza i wyciągnąłem, był mocno zakleszczony w takim niebieskim plastiku który jest zamontowany w baku na dole. Gdy już miałem nowy kranikiem, pojechałem do garażu i próbowałem go zamontować niestety nie chciał wejść ponieważ ten niebieski plastik w który wkłada się kranik był za ciasny i nawet nakrętka nie od kraniku nie chciała wejśc (foto kranikia ) : Obrazek
Na początku wziąłem się za poszerzanie tej dziurki więc wsadziłem samą nakrętkę, śrubokręt i zacząłem walić młotem. Po 30 minutach nakrętka już weszła do końca, wkręciłem tam kranik, był trochę krzywo. Przekręciłem go ręcznie i wypadł. To pomyślałem żeby wkręcić kranik i zakleić go poxipolem. Zakleiłem, trzymał się, zalałem benzynę i po jakimś czasie zaczęło kapać z kraniku. Poxipol zaczął odpadać. No dobra to teraz spróbuję z silikonem, poxipolem i metalową obejmę na to niebieskie coś. Dokreciłem na maxa obejmę kranik dobrze się trzymał.Zalałem benzynę, jeździłem 3 godziny i zaczęło powoli kapać paliwo z kraniku. No to teraz do was pytanie czym to uszczelnić czy w ogóle się da? A może lepiej kupić nowy bak z kranikiem ręcznym czy może podciśnieniowym. Jeśli chciałbym zrobić podciśnienie musiałbym wywiercić dziurkę w króćcu i co dalej ? Proszę o odpowiedzi bo już mnie to wkurza. Jeśli macie jakieś pytania to piszcie spróbuję na nie odpowiedzieć ale od was także oczekuję sposobu na tego typu psikusy.

Ostatnio zmieniony 23 wrz 2011, 21:09 przez konda12, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
kup sobie mase uszczelniającą i będzie git :)

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
A jesteś pewny że po jakimś czasie nie puści, bo wpisałem sobie na allegro i piszą żeby nie używać do zbiorników paliwa.

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Suzuki Bandit 400
Powiedz mi tylko dlaczego usiłujesz założyć kranik wkręcany (przeznaczony do baku metalowego) do baku w którym kranik jest wciskany (bak plastikowy) :?: :roll:
Kupiłeś nie ten kranik :/

Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Kraniki wyglądaja tak samo jedyna róznicą jest długośc tego co łapie paliwo.

*

Pojazd:
witam. mógł bym prosić o link do tego kranika? bo nie mogę nigdzie znaleźć...;/ dzięki za pomoc;)

**
Awatar użytkownika

Pojazd: Yamaha Aerox 06 MidRace/Orange
Też mam problem z tym kranikiem tylko przez mój nie nadąza lecieć paliwo ... i mam metalowy zbiornik .

Roxana S6 MidRace project ZAPRASZAM !!!
http://forum.mieloch.pl/aerox-midrace-projekt-by-pasztet-lambo-0058-t378624.html

*

Pojazd: limbo 96 taki sam jak zenith
Witam. przepraszam za odkopanie tematu.
mam pytanie jaki gwint znajduje się na tym kraniku?
Pozdrawiam.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ]