Dzisiaj jest 31 sty 2025, 20:59

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14298 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 715  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
Możesz przestudiować ceny części na allegro i będziesz wiedział co ile kosztuje.
Co do Skody a dokładniej Fabii I- niby ma być to tanie auto a łożysko koła kosztuje fajną sumkę (czyli sporo :) ). Za to rozrząd w silniku 1.4 MPI (pamiętający czasy czechosłowackiej produkcji) kosztuje poniżej 100zł :D . Osobiście nie polecam tego silnika bo nie ma dynamiki ale są fajne paradoksy :) .

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Raptor R700 i 80 Cab
czarekcw pisze:
1.4 MPI (pamiętający czasy czechosłowackiej produkcji)

Mowa o tym, co jest montowany w 6N2 czy Ibizie II FL ?

razor99 pisze:
muszę prowadzić jedną ręką bo już na obie ręce nie mogę

- Bo?
razor99 pisze:
bo jak waliłem to miałem zgiętą rękę w łokciu oraz w nadgarstku

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nie chcę wprowadzać w błąd ale chyba nie, ta Skodowska MPI miała w zależności od rocznika 60 lub 68 km.

Foto ze Skody
Obrazek

I foto z Polo
Obrazek

Ale znalazłem foto z Ibizą
Obrazek
I to jest ta czechosłowacka, może i Polo też posiada taki silnik.

Jednak Polo też ma ten silnik
Obrazek

Obrazek

Ostatnio zmieniony 25 wrz 2011, 23:55 przez czarekcw, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
czarekcw pisze:
Nie chcę wprowadzać w błąd ale chyba nie

I masz racje :) To nie są te same silniki.

Kod silnika fabii to AZE , a polo 6n2 to AUD, AKK lub AKV.

Obrazek
Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Insignia B
czarekcw, właśnie nie mówią o nówkach :D tam na zachodzie passata B4 to nie uraczysz chyba, że na rejestracji ma "PL" to samo inne wozy koncernu VW jedyne co to policja Touranami jeździ a tak to nie widać czy nawet Golf III to już po prostu cud jak jedzie po drodze. A dość często jestem na "zachodzie" to wiem co tam jeździ tam w komisach to najstarsze samochody mają góra 5-6lat, tak jak już kiedyś pisałem Wiedeńczyk (chyba, że ma polskie korzenie to nie) woli mieć 5-6 letniego Logana niż 16 letnie audi (u nas to chyba jakiś znak dostatku mieć audi)

toyota-corolla-1-6-dual-vvt-i-by-razor99-t323266.html Corolla by Razor
corolla-ts-by-razor99-t415180.html Corolla TS by Razor

Tytuł:
Awatar użytkownika

razor99 pisze:
woli mieć 5-6 letniego Logana niż 16 letnie audi (u nas to chyba jakiś znak dostatku mieć audi)

Logan z 2006r vs Audi 95r .. Wiedeńczyk by się nie wachał, ok, ale ja też, a ze mną reszta Polski :D

No chyba, że mowa o Bi-Turbo :mrgreen:

razor99 pisze:

- Bo?
razor99 pisze:

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

JawoR, no właśnie a u nas jednak wybór oczywisty audi by było bo to w końcu audi :D No tak jak jakiś wielki silnik to też bym się zawahał czy lepiej mieć stary samochód a potężny czy nowy a jednak jak na swoją klasę o przyzwoitych osiągach :D

Tytuł:
Awatar użytkownika

razor99 pisze:
tam na zachodzie passata B4 to nie uraczysz chyba, że na rejestracji ma "PL" to samo inne wozy koncernu VW jedyne co to policja Touranami jeździ a tak to nie widać czy nawet Golf III to już po prostu cud jak jedzie po drodze. A dość często jestem na "zachodzie" to wiem co tam jeździ tam w komisach to najstarsze samochody mają góra 5-6lat

Widziałem filmy, co się znajduje na niemieckich szrotach ale jeśli chcesz porównywać nas do zachodu to najpierw porównaj nasze pensje z ich, nasze drogi i wszystko inne. My jesteśmy ileś lat za Niemcami ale Niemcy są ileś lat za USA.

razor99 pisze:
tak jak już kiedyś pisałem Wiedeńczyk (chyba, że ma polskie korzenie to nie) woli mieć 5-6 letniego Logana niż 16 letnie audi (u nas to chyba jakiś znak dostatku mieć audi)

Przyjmując że Logan kosztuje średnio 12 000zł z tego rocznika, to w tej cenie mam A3, mam w Audi klimatyzację, el szyby, dobre hamulce itp, a co mi oferuje Dacia? Tandetne plastiki, ubogie wyposażenie i wygląd rodem emeryta rencisty. Choć i tak to jest dziwne porównanie bo czy ty jeździłbyś Dacią? Miałeś sporo kasy i mógłbyś mieć Dustera a wybrałeś Yarisa.

Na zachodzie nowa Dacia kierowana jest dla ludzi "ubogich", u nas ludzie "ubodzy" kupują auta z drugiej ręki. I nigdy nie jeździłbym Loganem- wykonanie stoi na mizernym poziomie (czyli niczym się nie różni od mojego Clio z 1996r). Poczytaj nowy egzemplarz gazety "Motor" i zobaczysz gdzie Dacia Duster wylądowała w zestawieniu SUV. Cena to nie wszystko.

Obrazek

Ostatnio zmieniony 26 wrz 2011, 22:56 przez czarekcw, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

czarekcw pisze:
My jesteśmy ileś lat za Niemcami ale Niemcy są ileś lat za USA.

A dziwisz się? Skopali nam dupę ponad 60 lat temu i nadal się wygramolić nie możemy. Może Niemcy nie wygrali, ale na pewno się wzbogacili.

razor99 pisze:

- Bo?
razor99 pisze:

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja się nie dziwię i szczerze żałuję, że mój region się odłączył w historii od Prus, gdyby byłoby inaczej to teraz mieszkałbym w Niemczech i byłyby całkiem inne realia. A tak to Polska, naród głupi i mamiony przez polityków, pełna korupcji i nieczystych zagrań.

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

czarekcw pisze:
gdyby byłoby inaczej to teraz mieszkałbym w Niemczech i byłyby całkiem inne realia. A tak to Polska, naród głupi i mamiony przez polityków, pełna korupcji i nieczystych zagrań.

Nie chciałbym żyć w kraju, darzącym Polaków dość istotnym, wrodzonym negatywnym uczuciem. Chciałbyś być Niemcem? Polakiem poza granicami Polski z przymusu?

razor99 pisze:

- Bo?
razor99 pisze:

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jeśli patrząc przez pryzmat pieniędzy to tak, chciałbym być Niemcem, pracować za odpowiednie wynagrodzenie i jeździć po prawdziwych drogach. I dawać pracę dla biednych Polaków a nie ja sam muszę zaginać za marne pieniądze, tłuc się po dziurach nie mając autostrad. Kiedyś pisałem- ojciec mojej dziewczyny pracuje w Niemczech u rolnika- zarabia 10 000 zł na miecha. To jest życie.

A Polakiem to można powiedzieć jestem połowicznie bo moja matka urodziła się na Białorusi :D .

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

czarekcw, wiesz co jedyne co różni zarobki Austriackie od Polskich to końcówka zamiast PLN mają EUR ot różnica :mrgreen: u nas minimalna pensja 1200zł tam 1200 euro
Cóż nie kupiłem Dustera bo najzwyczajniej w świecie o nim zapomniałem :mrgreen: Mi po prostu wstyd jest czasami jak widzę Polaków na Mariahilferstrasse (coś jak ul. nowy świat w warszawie czy inne tego typu reprezentacyjne ulice miast) jadą Polacy oczywiście Passat B5 z tyłu walnięty z przodu rdza dumnie wypolerowana plakietka TDI a w samochodzie pięciu kolesi tego typu Obrazek jak ich zobaczyłem to przestałem nawijać po polsku bo po prostu wstyd było mówić (a może i ze śmiechu nie wyrabiałem a nie chyba to i to) :mrgreen:

Albo inna akcja granica Słoweńsko-Austriacka 1,5km dalej policja zamknęła autostradę bo łapankę zrobili. Jechało się przez parking 20km/h i po prostu wybierali kogo zatrzymują patrzę kogo mają a tu Polacy samochody to chyba poszerzane były tak zapchane były gleby nie trzeba było robić tak siadły a jeden jak otwierał bagażnik to mało co ściana bagażu, towaru itd go nie przysypała (o rdzy nie mówię bo też była) no po prostu żenada, ale sami tego u nas chcą zamiast iść na porządne studia to idą na humanistyczne zamiast zrobić porządną zawodówkę z porządnym zawodem (no nie wiem spawacz hydraulik czy coś) to nie srają wyżej niż dupę mają i jest efekt, że w Polsce do dupy się zarabia, u nas wystarczy, że zarobisz te 3-4tyś i już można normalnie żyć dobrym samochodem jeździć, ale trzeba skończyć odpowiednią szkołę a nie idą na socjologię, pedagogikę, zarządzanie czy inne bzdury i pracują za 1200zł płaczą, że nie pracują w zawodzie itd. a dlaczego? bo się rynek nasycił no czy oni do cholery nie myślą? skoro co roku na byle uczelni jest 200 miejsc np. na ekonomię i się to zapełnia ekonomia jest na 100 uczelniach to masz 20 000 !! ekonomistów a rynek się nimi nasycił to samo z humanistycznymi, potem się dziwimy, że jest bezrobocie niskie pensje itd., ale wszystko na własne życzenie ot co.

Ale spokojnie z mojej klasy z 15-20 osób dołączy do grona tych co będą za takie pieniądze pracować i beczeć bo co większość poszła na: ochronę środowiska (rozumiem gazownictwo czy coś, ale nie na to nie raczyli), europeistyka, zarządzanie, turystyka i rekreacja itp. coś wam to mówi? tak to są już zapchane rynki pracy a z 10 osób może poszło na tego typu kierunki: informatyka, mechanika, gospodarka przestrzenna, elektrotechnika, telekomunikacja a dodam, że jesteśmy po profilu mat-geo i na życzenie mieliśmy dużo fizyki dodatkowo i komu się ta fizyka przydała? no raczej tym paru osobom co poszły na polibudę bo nie tamtym co największy błąd życiowy popełniają :mrgreen:

Ostatnio zmieniony 27 wrz 2011, 7:46 przez razor99, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Suzuki Bandit 600
Temat dotyczy opini na temat Alfy 145(przyznaje się do błędu... było 146), a Wy znacznie odbiegacie od założeń tematu... :wink: Jestem zmuszony zamknąć temat.

Jako że zamknięcie spotkało się z negatywnym odbiorem, odblokuje temat jednak aby wszystko było zgodnie z regulaminem zmieniam nazwę tematu :wink:

Zapraszam na mój MotoBlog!
JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:
Michaś, nie każdy na forum operuje magią, zwłaszcza tajemniczym zaklęciem "Tatodaaaaaaaajpiniędze"

Ostatnio zmieniony 27 wrz 2011, 16:35 przez Marcin194, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: GOLFS ROYCE TRZECI
razor99 pisze:
porządną zawodówkę

wg mnie te 2 słowa nie pasują . dzisiaj w poslsce do zawodówki sie idzie jak sie nie dostanie ani do LO anie do technikum (to trzeba być młotem konkretnym)
a technika sa strasznie NIEDOFINANSOWANE masakra pracujemy na 30 letnich ksiązkach :O

razor99 pisze:
socjologię, pedagogikę

śmiejmy sie ze u nas za 2 lata wybudują MCD to wszyscy z tych profili będą mieli gdzie pracowac a jak sie nie wcisną to jest jeszcze tesco, 3x biedronki i castorama xD

razor99 pisze:
informatyka

tez zaje***ny równo kierunek bo nikomu sie nie chce dupy ruszac z przed kompa

razor99 pisze:
mechanika

jedyni pozadni co sie nie boją ubrudzić i muszą trochę zapier.. ć :mrgreen:
kto jest tech. mech łapa w góre !! :cool:

edit:
chodz moze do tematu Temat od spamu, rozmów o wszystkim i o niczym. i tam se posmiejemy z MAGISTRÓW Z mcd Xd

w szkole w sklepiku pracuje pani magister (po studiahc :D) kidys mówiła ze woli liczyć kase nisz uczyć sie jezyków (a kiedyś jak poszedłem to ledwo co wyskrobała 50 zł jak chciałem rozmienic :mrgreen: )

Ostatnio zmieniony 27 wrz 2011, 17:06 przez JaJeCkO, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

JaJeCkO, wiesz co porządna zawodówka to taka, która da zawód po, którym znajdziesz pracę :mrgreen: czyli np. spawacz, hydraulik itd po tych zawodach z głody nie umrzesz, informatyka może i rewelacyjna nie jest, ale lepsza niż studia humanistyczne ja po prostu nie mogłem jak ktoś z rodziny przyszedł (ciort wie kto to nie ogarniam tego tematu dajmy na to dużo dalsza ciotka xD) i się chwalił, że jej syna dziewczyna idzie na administrację w końcu poszła a ciotki do których przyszła śmiechem wybuchły i tekst "no to będzie nowy kasjer w mcdonaldzie". Tak samo prawo i medycyna weź zrób aplikacje czy specjalizacje (w tym temacie jestem obeznany i to graniczy z cudem a jak nie zrobisz to pracujesz jako popychadło za 2000zł). A potem płaczą, że za 1000zł muszą przeżyć :roll: przecież nikt im nie zabronił się uczyć na porządnych kierunkach :roll:

Ostatnio zmieniony 27 wrz 2011, 16:58 przez razor99, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:

Pojazd: Coś co ma 4 kółka..
JaJeCkO pisze:
jedyni pozadni co sie nie boją ubrudzić i muszą trochę zapier.. ć
kto jest tech. mech łapa w góre !!

Łapa w górę :PP

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Z4 E85/530dA E60 M-Tech/Sierra
JaJeCkO pisze:

Nie trochę, a dużo. Mi tam pasuje, osobiście coś tam się dłubię u taty w warsztacie, jak jakaś robota niezbyt skomplikowana.

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: C4
Cytuj:
JaJeCkO napisał/a:

Z tego co wiem to mechanik musi od rana do wieczora zapieprzać, aby mieć coś z tego. Zbyt skomplikowane nie jest, lecz pracochłonne.

Tytuł:

Pojazd: Coś co ma 4 kółka..
kEru! pisze:
Zbyt skomplikowane nie jest, lecz pracochłonne.

To się mylisz kolego, poza tym jeżeli nie miałeś z tym styczności to wolałbym abyś się na ten temat nie wypowiadał..

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14298 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 715  Następna