Dzisiaj jest 04 gru 2024, 18:02

Strefa czasowa UTC+1godz.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam czyściłem już raz chłodnice ale zaraz pojawiły się farfocle motor nie dymi tylko przy odpaleniu po 2 dniach ale jak się tylko zagrzeje to tylko troche dymi tak jak to powinien 2 sów ale nie jest w stanie ocenić jaki to kolor dymu a i płyn z chłodnicy nie jest pobierany czy to uszczelka pod głowicą ??? a jeżeli tak to wymieniać tylko tą pod głowicą czy zakupić cały zestaw ?? I ostatnie pytanie czy jest to skąplikowane i pracochłonne ??

SuZuKi My Motór mY LiFe !!!

Ostatnio zmieniony 27 wrz 2011, 19:24 przez Spookeykox, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Podłącze się jeśli można... w jaki sposób mogę wyczyścić układ chłodniczy w rs m .in rurki chłodnice itd.
bo przez to mi słabo chłodzi od jakiś 3 miesięcy pływa mi tak jakby błoto nie wiem skąd to się bierzę.. Proszę o pomoc ! takie to mętne wszystko

Ostatnio zmieniony 28 wrz 2011, 8:58 przez apriliars1995, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
*

Pojazd:
Może dużo Wam to nie pomoże ale mi w moim XPS z am6 poszła uszczelka i objawami było to, że płyn mi uciekał nie wiadomo gdzie a dym z wydechu był mocno biały i dużo go było.

A pracochłonne raczej nie ;P jedno popołudnie masz zrobione wszystko elegancko

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
jak nie bierze płynu to nie uszczelka, moze poprosty jest na ssaniu czy musi sie zagrzać

limak1808 pisze:
ja bym był na takiego chetny
limak1808 pisze:
bym go
limak1808 pisze:
trzepał

Tytuł:
**

Pojazd:
Uszczelka, w przypadku NS1 kompresja uciakała przez chłodnice, (lansiarski odgłos szumiącej turbiny) to znaczy przez korek z chłodnicy uciakało powietrze. Kopciła, śmierdziała... Straciła niskie obroty, moc. PO wymianie istny szatan do momentu az ją połozyłem na pewnej Jastrzębskiej ulicy...

Mi nie brała płynu, za mała szczelina zeby wleciał do komory spalania, za duża zeby utrzymać cisnienie. Sprawdzajcie chłodnice czy wam psyczy jak odkrecacie korek.

Obrazek

http://www.facebook.com/DayOfRiotBand

http://www.youtube.com/watch?v=NPTtPYTrCFA

Ostatnio zmieniony 04 paź 2011, 8:42 przez behemoth, łącznie zmieniany 1 raz

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ]